SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığ’da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak alanlar belirlendi 

Elazığ’da toplanma alanı, yürüyüş güzergâhı, toplantı alanı, dağılma güzergâhları ile afiş ve pankart asılacak alanlar belirlendi. 

Hazar Baba Kayak Merkezi’nin keyfini çıkardılar 

Türk Eğitim Sen, Elazığ Şubesi Gezi ve Etkinlik Birimi tarafından Hazar Baba Kayak Merkezi’ne gezi düzenlendi. 

Başkanlığa Ferhat Evsen seçildi 

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler odasının kongresi yapıldı. Başkanlığa Ferhat Evsen seçildi. Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odasının kongresi bir düğün salonunda yapıldı. 

TÜİK Trafiğe kayıtlı araç sayısını açıkladı 

Türkiye İstatistik Kurumu şehirlerde olan araç sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da 2021 yılı sonu itibariyle toplam trafiğe kayıtlı araç sayısı 137 bin 571 oldu. Aynı yılın bir önceki ayına göre Elazığ’daki araç sayısı 109 adet arttı. 

Vali Toraman, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, halk gününde vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. 

FKA, kadın ve gençlerin istihdamının desteklenmesi için çaba harcıyor 

Fırat Kalkınma Ajansı, faaliyet bölgesi olan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’deki kadın ve gençlerin istihdamının desteklenmesi amacıyla İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı kapsamında hayata geçirilen TRB1 Bölgesindeki Dezavantajlı Kişilerin İş Gücüne Sürdürülebilir Entegrasyonu Operasyonu’ nu başlatıyor. 

Gençlik merkezinden yürekleri ısıtan hareket

Elazığ genelinde günlerdir devam eden kar yağışı ile birlikte Elazığ Belediyesi personellerinin yol ve kaldırımlarda karla mücadele eden ekiplerin çalışmalarına kayıtsız kalmadı.

Kur'an Kursu öğrencileri sokak hayvanları için yem bıraktı 

Elazığ İl Müftülüğüne bağlı Harput Kur’an Kursu öğrencileri, sokak hayvanları için seferber oldu. 

Elazığ Belediyesi vatandaşları uyardı 

Elazığ Belediyesi kar yağışı sonrasında oluşabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı. Toplu taşıma araçlarının kullanılmasını öneren Elazığ Belediyesi trafiğe çıkılması durumunda araçlarda zincir ve çekme halatı bulundurulmasını önerdi. 

Başkan Yıldırım: STK’lar şehrin taşıyıcı sütunlarıdır 

Seçimlerini yenileyen oda başkanlarına hayırlı olsun ziyaretinde bulunan AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Sivil toplum kuruluşları şehrin taşıyıcı sütunlarıdır” dedi. 

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde 72 saatlik elektrik kesintisi yaşanacak 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde de 72 saatlik elektrik kesintisi yaşanacak. Salı günü 00.00’da başlayan elektrik kesintisi Perşembe günü gece 23.59’a kadar sürecek. 

Anadolu Gençlik Derneği’nden kış etkinliği 

Anadolu Gençlik Derneği Kadın Kolları, Kış Etkinlikleriyle öğrencilerle buluşmaya hazırlanıyor. Her yıl ara tatilde gerçekleştirilen Kış Etkinlikleri bu yılda çeşitli ders ve faaliyetler eşliğinde düzenlenecektir. AGD Kadın Kolları Ortaokul ve Lise Komisyonlarının düzenlemiş olduğu etkinlikler içerisinde hem temel dini bilgiler pekiştiriliyor, hem de sosyal etkinlikler yer alıyor. 

Elazığ Depreminde hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu 

Elazığ'da 2 yıl önce meydana gelen depremde hayatını kaybeden 41 kişi için mevlit okutuldu. 

Rahmetle anıyoruz

24 Ocak 2020 yılında yaşadığımız büyük depremin yıldönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz.

91 vatandaş çeşitli yurt, otel ve misafirhanelere yerleştirildi 

Elazığ’da yoğun kar yağışı dolayısıyla ulaşımda aksama yaşayan 91 vatandaş Elazığ Valiliği tarafından çeşitli yurt, otel ve misafirhanelere yerleştirildi. 

Özlemleri sevgiye dönüştüren kuruluş, Cizre Nuh Otobüs İşletmeciliği

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde hiç şüphesiz seyahat firmaları büyük zorluklar çekti. Yıllardır seferlerini aksatmadan sürdüren otobüs firmaları geçtiğimiz yıl yaşanan tam kapanmadan dolayı seferlerini yapamaz hale geldi.

Başkan Şerifoğulları'nın 24 Ocak Depreminin 2. Yıl Dönümü Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Ocak depreminin ikinci yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

Kar yağışı geri dönüyor 

Salı ve Çarşamba günü şehri etkisi altına alan yoğun kar yağışı hafta sonu itibari ile yeniden yüzünü gösterecek. Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya Cumartesi gününden itibaren il genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını söyledi. 

Toplam 761 haber.