Filistin için 24 saat nöbet!

Anadolu Yayıncılar Federasyonu İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Gazetecileri anmak ve saldırılara tepki göstermek için İstanbul'da aralıksız 24 saat sürecek canlı yayın başlattı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Anadolu Yayıncılar Federasyonu İsrail'in Filistin'de katlettiği gazetecileri anmak ve işgalcilerin 6 ayı aşkın süredir Gazze'de düzenlediği saldırılara tepki göstermek için İstanbul'da Aralıksız 24 saat sürecek canlı yayın başlattı.

13 Nisan Pazar Günü Saat 14.00 itibarıyla başlayan yayının açılış konuşmasını yapan Anadolu Yayıncılar Federasyonu Başkanı Sinan Burhan, Politik bir amaç gütmediklerini, yaptıkları yayının dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun, mazlum ve mağdur insanlara sahip çıkma yayını olduğunu ifade etti.

Başkan Burhan, “Mazlumun dini, dili, ırkı olmaz. Biz bu Sivil Toplum eylemini gerçekleştirirken amacımız şuydu, Gazeteciler özellikle Filistin’deki Gazeteciler orada yaşanan acıları, dramları yansıtıyorlar. Açlık var, susuzluk var, elektrik yok, çocuklar okula gidemiyor. Biz sadece buradan üzülüyoruz ama keşke elimizden bir şey gelse de dedik ve kendi mesleğimizle ilgili olarak bir takım çalışmalar yapalım, duyarlılığı arttıralım, farkındalığı arttıralım” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının destekleriyle Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen, Filistin'de öldürülen gazeteciler için 24 saat sürecek tepki yayınına telefon bağlantısıyla katılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,  Filistin'in haklı davasında hakikatin sesini duyurmaya dönük çaba sarf eden tüm gazetecilerin çok şanlı, şerefli bir iş yaptıklarını, kendilerinin de bulundukları her ortamda, ulusal, uluslararası her platformda bu haklı mücadeleye destek vermeye çabaladıklarını söyledi.

Başkan Altun, “Size çok teşekkür ediyorum. Sizin şahsınızda gerçekten çok büyük bir duyarlılık göstererek Filistin’de,  Gazze’de, İsrail tarafından katledilen Gazetecilere yine orada görev yapan Gazetecilere verdiğiniz destekler dolayısıyla Filistin haklı davasında gerçekten hakikatin duyurmaya yönelik çaba sarf eden bütün Gazeteciler çok şanlı, şerefli bir iş yapıyorlar.  Bizde bulunduğumuz her ortamda Ulusal, Uluslararası her Platformda bu haklı mücadeleye destek vermeye çabalıyoruz. Gerçekten de Türkiye’de Medyamız, Türk Medyası çok büyük bir duyarlılık gösterdi. Türkiye öteden beri Filistin halkı haklı davasında masum sivillerin., masum Filistinlilerin hep yanında, arkasında durdu. Yine İsrail’in zulümlerine karşı Türkiye çok güçlü ses çıkardı ve medyamız da bu noktada gerçek anlamda bir duyarlılık ortaya koydu. Bunu 7 Ekim’den sonra çok daha güçlü bir şekilde gördük, görüyoruz.  Burada hakikati perdelemeye dönük, olanı gerçeği gizlemeye dönük bir çaba var, sistematik bir var. Bu sistematik çabaya karşı duranda haklı bir mücadele verende sahadaki Gazetecilerdir. Sahaya Türkiye’den de giden birçok Gazeteci arkadaşımız var. Orada görev yapan birçok Gazeteci var. Bunlar bütün engelleme girişimlerine rağmen, bütün saldırılara tehditlere, bombalara hedef gösterilerek öldürülmelerine rağmen yine de orada varlık göstermeye orada Gazetecilik yapmaya devam ediyorlar. Bu gerçekten Gazetecilik mesleğinin de isteğini niteliğini de yukarıya çeken, Gazetecilik tarihinde Medya tarihinde şanla şerefle anılacak bir girişim” dedi.
 
Başkan Altun, gazetecileri katleden işgalci İsrail'in zulümlerini örtbas etmek istediğini belirtti.

Başkan Altun, “Esas itibari ile İsrail iki şey yapıyor bugün. Kendi zulümlerini bir anda ört bas etmek için ve burada yürüttüğü bu soykırımı perdelemek için birincisi Gazetecileri katlediyor. Burada söyleyecek gerçekten başka bir söz yok. Açıkça hedef alarak Gazetecileri katlediyor. Diğer taraftan İsrail yine zulümlerini ört bas etmek için 7 Ekim’den bu yana gördüğümüz üzere sistematik bir şekilde dezenformasyon kampanyalarını yürütüyor. Tabi burada acı olan ne yazık ki Batı Dünya düzeninin, Batılı Uluslararası sistemin İsrail’in bu cürümlerine ses çıkarmaması. Gazetecileri katlediyor İsrail ve Batı Dünya’sından gerçek anlamda bir ne yazık ki Batı Dünya düzeninin elitlerinden bir ses gelmiyor. Diğer taraftan İsrail’in daha acı olan bir başka hususta sistematik dezenformasyon kampanyalarını da ne yazık ki Batı Dünya sistemi, Batı Medyası ciddi bir şekilde destek veriyor. Bir anlamda baktığımızda bu Batı’daki Müslümanlara, İslam’a yönelik inşa edilen bu karşıt söylemin burada devreye sokulduğunu Filistinlilere karşı, Müslümanlara karşı bir olumsuz imaj oluşturmaya çalışıldığını görüyoruz. Burada bu oluşturulmaya çalışan imajlarla açık ve net bir şekilde İsrail’in desteklenmeye çalışıldığını görüyoruz. Ancak bu çabalar ne olursa olsun asla ve kata başarıya ulaşamayacaktır. Çünkü orada hakikatin sesi olan Gazeteciler bunun önündeki en temel engeldir. Bizde Türkiye gerçekten 7 Ekim’den bu yana başından itibaren İsrail’in oradaki Gazetecilerinde hakikatin peşinde koşan hakikatder insanlarında gayreti ile yüzlerce yalanını ifşa ettik, deşifre ettik. İsrail’in dezenformasyon kampanyalarını sadece Türkiye için değil Uluslararası alanda da resmettik. Böylelikle İsrail’in bu yürüttüğü Faşist Propaganda çabasını da bertaraf ettik. Uluslararası belgeleri yok sayan bir şekilde hareket etti, ediyor ve biz buna karşı mücadele etmek durumundayız ne olursa olsun bu mücadele haklı bir mücadeledir ve bu mücadelede biz hakkın tarafı olarak Batıla karşı galip geleceğiz. Uluslararası toplum Filistin topraklarında özelliklede Gazze şeridinde olup bitenleri bilmek zorunda. Bu Gazetecilerin mücadelesi bu mücadeledir. Çok esaslı bir mücadeledir, insanlık adına bir mücadeledir. O yüzden Batı Dünya’sından meslektaşlarımızın kafalarını kuma gömmesini kabul edemeyiz. Mutlak surette bu zulme hep beraber ses vermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Aydınlık Gazetesi Yazarı Gaffar Yakıncı, İsrail’in maksadını bildiklerini ifade etti.

Gaffar Yakıncı, “İsrail’in maksadını biliyoruz. İsrail tüm Filistin’i insansızlaştırmak ve soykırımı neticeye  ulaştırmak. Bütün Filistinlilerin soyunun kesmek, kurutmak gibi korkunç bir amacın kabul edilemeyecek bir amacın peşinde koşuyor. Bu amacı ne engeller? Bir, silah gücü engeller. Yani bununla çatışan insanlar engeller eğer güçleri yetiyorsa. İki, bununla para pul ilişkisini kesebilen engeller. Yani siz bu caninin canavarın damarlarını koparırsanız bu engeller” dedi.
 
24 saat aralıksız süren “Filistin’de öldürülen gazeteciler için nöbet” canlı yayın programı 14 Nisan Pazar günü saat 14.00’de sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN