SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

Ticaret Borsası’ndan ‘Bakkal Kart’a destek 

Bakkallar odası tarafından yerel esnafın kalkınması ve desteklenmesi amacıyla başlatılan “Bakkal Kart” projesine Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ da destek verdi. 

Şehit ailelerine ve gazilere iftar yemeği verildi 

Şehit aileleri ve gaziler için Elazığ’da iftar programı düzenlendi. Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman yaptığı konuşmada, “Bugünleri yaşamamızda kıymetli şehitlerimiz ve gazilerimizin büyük gayretleri, fedakarlıkları ve cesareti var” dedi. 

Palu’da 222 konutun anahtar teslimi yapıldı 

Elazığ’ın Palu İlçesi’nde yapımına başlanılan deprem konutlarının 222 tanesi hak sahiplerine teslim edildi. 

Evalım satımında yeni dönem

Evalım satımında tapu dairelerinde gerçekleştirilen devir işlemleri yapılacak yeni düzenleme ile noterlerde de gerçekleştirilecek. Gayrimenkul sektör temsilcileri noterler aracılığıyla alım satımın yapılmasının daha güvenilir olabileceğini ve vergi kaçırmanın da engellenebileceğini belirtti.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 28 personel alacak 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde çeşitli pozisyonlarda 28 personel istihdam edilecek. Bugün başlayan başvurular 12 Nisan'da sona erecek. 

Tarihin salgın hastalıkları konuşuldu 

Ahde Vefa Derneği tarafından düzenlenen sohbet programında bu defa “Tarihte Salgın Hastalıklar ve etkileri” oldu. 

İş insanı Demirci'den Ramazan ayı mesajı

Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci, Ramazan ayının başlayacak olması münasebetiyle bir mesaj yayınladı. İş insanı Demirci mesajında;

Elazığ Belediyesi personelinden kan bağışına destek

Elazığ Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, kan bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla Türk Kızılay’ı tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına destek sağladı.

Şehir Meclisinin dönem sözcüsü Demirbağ oldu 

Elazığ şehir meclisinin üçüncü olağan kongresi yapıldı. Kongrede dönem sözcülüğüne Vedat Demirbağ seçildi. 

Sürsürü’de 505 konutun anahtarları teslim edildi 

Elazığ Valiliği Sürsürü 1. ve 2. Etapta kurası çekilen 781 konuttan, 505 konutun anahtarı teslim edildiğini açıkladı. Kalan konutların ise anahtar teslim işlemlerinin devam ediyor. 

Rüstempaşa Mahallesi’ndeki konutların anahtar teslimi yapılacak 

Rüstempaşa Mahallesi’nde yapılan konutların 1. Etap inşaatı tamamlandı. Konutların anahtar teslimi gerçekleştirilecek. Toplamda 614 konut ve 195 iş yeri teslimi yapılacak. 

Geri dönmeyi asla düşünmediler

“Komutanım benim tüfek bozulmuş tetik basmıyor, Tüfek sağlam oğlum senin parmağın kopmuş…”

Son seçim anketinde Cumhur İttifakı sürprizi! 

Asal Araştırma, mart ayının seçim anketi sonuçlarını açıkladı. Ankete göre; kararsızlar dağıtıldıktan sonra ilk sırada yer alan AK Parti'nin oy oranı yüzde 34.5, CHP'nin yüzde 26.1, İYİ Parti'nin yüzde 12.2 oldu. Bu partileri yüzde 10.4'le HDP takip ederken MHP ise yüzde 8.6 oy topladı. Böylece Cumhur İttifakı'nın oy oranı toplamda yüzde 43.1 olurken Millet İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 38.4'e düştü. Aynı şirketin şubat ayındaki anketinde Cumhur İttifakı'nın oyu yüzde 41.0 olmuştu.

Sürücü belgesi değişiminde son tarih 31 Aralık! 

İçişleri Bakanlığı'nca, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski sürücü belgelerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmesi gerektiğini, belgelerini değiştirmeyerek araç kullananlara idari para cezası uygulanacağı bildirildi. 

SMA Hastası Aydın bebek hayata tutunmak için yardım bekliyor

Gittikçe SMA hastalığını sıkça duymaya başladık. Onunla savaşanların bedeni ise henüz çok küçük. Aydın bebekte minik bedeni ile SMA tip 1 hastalığı ile mücadele eden ve hayata tutunmaya çalışan bebeklerden sadece biri.

Elazığ’ın Depremselliği Masaya Yatırıldı 

Sivil Savunma Uzmanları Derneği’nin bölge toplantısı gerçekleştirildi. 

Merhum Hamza Yanılmaz, dualarla anıldı

Elazığ eski milletvekili ve belediye başkanı Hamza Yanılmaz, vefatının 11’inci yıldönümünde dualarla anıldı. 

Merhum Yanılmaz kabri başında anıldı 

Elazığ eski milletvekili ve iki dönem belediye başkanlığı görevinde bulunan merhum Hamza Yanılmaz kabri başında dualarla anıldı. 

TOKİ’nin yüzde 22’lik indirim kampanyası başlıyor 

TOKİ, konut ve iş yeri sahiplerine yönelik yeni bir indirim kampanyası başlattı. Borcunu kapatmak ya da en az yüzde 25'ini ödemek isteyenlere yüzde 22 indirim uygulanacak. Yarın başlayacak başvurular 19 Nisan'da sona erecek. 

Toplam 776 haber.