Bakan'dan uyarı geldi! Bu yaz kavrulacağız

Vatandaşlar baharı beklerken yaz erken geliyor. Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Bu hafta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Afrika sıcaklarının etkisiyle çarşamba günü birçok ilde 30 ve üstü derecelerde sıcaklıklar görülecek. Hafta boyunca devam edecek sıcaklık nedeniyle Bakan Özhaseki de vatandaşlara uyarıda bulundu. İşte detaylar...

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

"Hem Afrika sıcak hava dalgası hem de Afrika çöl tozları ülkemize doğru yola çıktı"

Hava Forum hesabından da Afrika sıcak hava dalgası için uyarı yapıldı. Paylaşımda "Hem Afrika sıcak hava dalgası hem de Afrika çöl tozları ülkemize doğru yola çıktı" denirken salı akşamı Türkiye'ye giriş yapacağı belirtildi.

Bir sonraki paylaşımda ise "Afrika ile sıcaklık şahlanışı yaşayacağız. Yaz gelmeden birçok şehir bu sezon 2. kez 30'lu değerleri görecek" dendi.

Dikkatli ve tedbirli olun

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün hava tahmin raporuna göre, yurdumuz genelinde yarından itibaren hava sıcaklıklarında artış beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üstünde seyretmesi beklenirken, bazı illerimizde sıcaklıkların 30 derecenin üzerine çıkması öngörülmektedir. Özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verileri doğrultusunda dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Vatandaşları uyardı

Bakan Özhaseki, doğal oksijen kaynağı olan ormanlarda, havaların ısınmasıyla beraber herhangi bir yangın olmaması için tüm vatandaşlardan duyarlı davranmaları konusunda uyarıda bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN