Öğrencilerle birlikte iftar yaptılar

Elazığ Mimarlar ve Mühendisler Platformu Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın katıldığı iftar yemeğinde Fırat Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Ramazan ayının manevî iklimi, paydaş ilişkilerini güçlendirecek olan iftar buluşmalarına vesile olurken, Elazığ Mimarlar ve Mühendisler Platformu da Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın katıldığı iftar yemeğinde Fırat Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Üniversite Evinde yaklaşık 5 bin öğrenciye iftar yemeğinin verildiği programa; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar ve platform üyeleri katıldı. 

Rektör Prof. Dr. Göktaş, Elazığ Mimarlar ve Mühendisler Platformunun dönem sözcüsü mimar Fatih Baltacı'ya öğrenciler adına teşekkür ederken, hayra vesile olan bu çerçevedeki iş birliklerinin Elazığ'daki dayanışma ikliminin güçlenmesine ilişkin katkılarına dikkat çekti. 

Öğrencilerle birlikte iftar yaptılar

İftar programının ardından Elazığ Mimarlar ve Mühendisler Platformu adına açıklamada bulunan dönem sözcüsü mimar Fatih Baltacı ise, Rektör Göktaş'a teşrif nezaketi ve hayra vesile olan katkıları için teşekkür etti. Fırat Üniversitesinin, içerdiği kültürel ve sosyal çeşitlilik yönünden Elazığ'ın en önemli yaşam zenginliklerinden birine sahip olduğunu belirten mimar Baltacı, "Ülkemizin ve dünyanın çeşitli yerlerinden şehrimizde eğitim almak üzere kültür zenginliğimize katılan öğrencilerimizi önemsiyor ve onların yaşam çeşitliliğine hitap edecek olan kent dinamiğinin en ideal tasarım olduğuna inanıyoruz. Burası entelektüel, kozmopolit ve sosyal bir mozaik olarak çeşitli kültürlerin bir arada yaşadıkları ve etkileşim kurdukları özel bir yer. Öğrenci olmak, sadece eğitim almak değildir; şehri, tarihi, doğayı, kültürü ve en önemlisi ortak sorunları yaşamak, deneyimlemek ve paylaşmaktır. Öğrenciler kültürlerini buraya taşırken, buranın kadim kültürünü de beraberlerinde miras olarak götürürler. 

Bundan dolayıdır ki yaşamımızın en önemli kültürel doku zenginliklerinden biri olan öğrencilerimizle yakın olmak, mübarek Ramazan ayının manevî iklimini birlikte tecrübe etmek, kent yaşamına ilişkin katkılarını ve taleplerini dinlemek; sürdürülebilir kalkınma çerçevesindeki Elazığ idealine ulaşmak için önemli bir fırsattı. Elazığ'ın geleceğini öğrencilerimizin aktif katıldığı bir müzakere ve etkileşim çerçevesinde hayal gücü çeşitliliğiyle ve farklılıkları kucaklayan bir derinlikle tasarlamayı ilke edineceğiz. Bu fırsatı bizlere sunan Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Göktaş hocama da Elazığ Mimarlar ve Mühendisler Platformu adına içten teşekkürlerimi sunarım." dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN