SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

Vali Toraman muhtarlarla ‘Eren’ filmini izledi 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, muhtarlarla birlikte vizyona giren “ Kesişme: İyi ki Varsın Eren” sinema filmini izledi. 

Müdür Karahan’dan Organik Tarım Kursiyerlerine ziyaret 

Elazığ İli Merkeze bağlı İçme Köyünde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde kadın üreticiler için açılan "Organik Tarım " kursu devam ediyor. 

Çiftçilere 62 milyon TL ödenecek 

Bir dönem adı özelleştirme ile anılan Elazığ Şeker Fabrikası’nda bu yıl üretimde son 22 yılın üretim rekoru kırıldı. Şeker Fabrikası Müdürü Mümtaz Çelik, pancar üreticilerine 57 milyonluk ödeme yapıldığını söyledi. 

Türk Ocakları Elazığ Şubesi’nden 110. yılı programı 

Türk Ocakları Elazığ Şubesi kuruluşlarının 110. Yılı dolayısıyla program düzenledi. Türk Ocakları 110. yılını kutluyor. Bu kapsamda Türk Ocakları Elazığ Şubesi tarafından etkinlik düzenlendi. 

Kelepçeli eller alkış tutamaz

Her konuda gerçeğe ve akla uygun hareket etmeyi ileri süren kişi için bağımsızlık hayattan daha değerlidir diyor Edmond Goblot. İnsanın hürriyetsiz yaşamasının imkan dahilinde olmadığına ne güzel bir yaklaşımdır aslında. Esirlikten uzak, kimsenin boyunduruğu altında olmadan sadece kendi yasa ve toplum kurallarına bağlı yaşanan bir bağımsızlık hali. İnsanın doğasında vardır özgürlük. Hayatında her şeyden fedakarlık eder, vazgeçer ama bağımsızlığından asla.

FÜ Kadın Kolları, öğrencilere ikramda bulundu 

Fırat Üniversitesi Kadın Kolları üyeleri final sınavlarına hazırlanan öğrencileri unutmadı ve onlar için evlerinde hazırladıkları pasta ve çorbaları gece saatlerinde kütüphanede ikram etti. 

Fırat Üniversitesi’nde resim sergisi açıldı 

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencileri tarafından figüratif kompozisyondan hazırlanan serginin açılışı yapıldı. 

Şehit Fethi Sekin Külliyesi açılıyor 

Yazdığı kahramanlık destanıyla ismi tüm Türkiye’nin kalbine kazınan Şehit Fethi Sekin anısına Elazığ Belediyesi tarafından Baskil ilçesi Doğancık köyünde inşa edilen Şehit Fethi Sekin Külliyesi'nin açılışı, 5 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Karakoçanlı işadamları bir araya geldi 

Eğitimci yazar Sabri Ağaoğlu tarafından organize edilen kahvaltı programında Karakoçanlı iş adamları ile bir araya geldi. 

İHH yetim birimi MÜSİAD’da

MÜSİAD Kadın Kolları tarafından düzenlenen Bizi Kardeş Kıl kardeşlik tanışma toplantısı düzenlendi. Elazığda İHH Yetim Birimi Sorumlusu Besime Yamanın konuşmacı olarak yer aldığı programa MÜSİAD Kadın Kolları üyeleri katıldı.

Zaza TV tanıtıldı 

Kısa bir süre sonra yayın hayatına başlayacak olan Zaza TV’nin tanıtım programı yapıldı. Programda konuşan Türkiye Zaza Federasyonu Başkanı Murat Bukan, yayın başlangıcını Elazığ’da yapmanın önemli olduğunu ve destek beklediklerini ifade etti. 

Kadına şiddet ve şiddete sıfır tolerans konferansı düzenlendi

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Kadın, Aile, Çocuk ve Engellilerden Sorumlu Komisyonu tarafından kadına şiddet ve şiddete sıfır tolerans konulu konferans düzenlendi. 

Kültür Mahallesi Taziye Evi kaba inşaatı tamamlandı

Elazığ Belediyesi, vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda Sosyal Belediyecilik alanında çalışmalarını sürdürüyor. Elazığ Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi’nde inşa edilen taziyeevinin kaba inşaat çalışmaları tamamlandı.

Türkoğlu iddialara yanıt verdi!

Elazığ Berberler ve Kuaförler Oda Başkanı Nizamettin Türkoğlu, 9 Ocak tarihinde oda seçimlerinin yapılacağını hatırlatarak seçim öncesi iddialara yanıt verdi.

Milletvekili Bulut, Seksenler Sokağı için devreye girdi 

Güney Çevreyolu üzerinde yapılan Seksenler Sokağı’nın kaderine terk edilmesiyle ilgili yapılan haberin ardından konuya duyarsız kalmayan AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut’un girişimleriyle sokağın ihaleye çıkarılacağı öğrenildi.

Elazığlı Polis Memuru Uğur Bulut hayatını kaybetti 

Malatya Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Elazığlı Uğur Bulut, namaz kılarken geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. 

İhtiyaç sahibi aileler için yardım programı düzenledi 

Elazığ Gönüllü Genç Yardım ekibi ihtiyaç sahibi daha çok aileye ulaşmak için yardım programı düzenledi. 

AB Gıda Çalıştayı yoğun katılımla yapıldı 

“Tarımsal Gıda Üreticilerinin AB Standartlarına Uyumu Çalıştayı” Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirildi. 

Başak Bebek İçin ‘Nefes Ol’ etkinliği düzenlendi 

14 aylık olan SMA tip 1 hastası olan Başak Demirkıran bebek için “Nefes ol” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Elazığ’ın yerel sanatçıları sahne aldı. 

Toplam 746 haber.