EKİDER, Gazze ve Doğu Türkistan için program düzenledi 

Evrensel Kur'an İlimleri Derneği tarafından Gazze ve Doğu Türkistan'da hayatını kaybedenler için program düzenledi. Gazze ve Doğu Türkistan için tek yürek diyerek toplanan kalabalık, İsrail'e karşı boykot çağrısı yaptı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Evrensel Kur'an İlimleri Derneği tarafından Gazze ve Doğu Türkistan’da hayatını kaybedenler için bir program düzenlendi. Program dolayısı ile bir araya gelen vatandaşlar teravih namazı sonrası Gıyabi cenaze namazı kıldı. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından toplanan kalabalık 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda açtıkları pankartlar ve sloganlar ile yürüdü. 

EKİDER, Gazze ve Doğu Türkistan için program düzenledi 

Evrensel Kur'an İlimleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hafız Emrah Seçer, yaşananlara karşı safların belirlenmesi ve İsrail ile ticaretin sonlandırılması gerektiğini vurguladı. Emrah Seçer, “Biz şunu bilmeliyiz ki bu savaş bugünde bitmeyecek. Biz bu savaşın içerisinde saflarımızı belirlemekten başka bir çaremiz yoktur. Saflarımızı belirlememiz lazım. Hiçbir zalime sırt çıkmayacağım, hiçbir zalimin destekçisi olmayacağım, Ey Rabbim safım belli benim, hakkın safında olacağım, asla ve kata zalime en küçük bir ekonomik destek sağlamayacağım. Kolasına el uzatmayacağım, Burgerini yemeyeceğim. Onlara karşı asla sırt çıkmayacağım” dedi. 

EKİDER, Gazze ve Doğu Türkistan için program düzenledi 

Mavi Marmara Gazisi Beytülmaktis Öncüleri Dernek Başkanı Hafız Muharrem Güneş, yalnızca güçlü olanın sesini çıktığı bir dönemden geçildiğini ifade etti. Bugüne kadar bütün kırmızıçizgiler aşıldı. Yapılmamalı dediğimiz her şey oldu. Bebekler bilinçli bir şekilde katledildi. Kuzeyde 700 bin insan hapsedilmişken onlara yemek götüren Müslümanlar katledildi. Avrupa’dan insanlar geldi dediler ki belki bunlar Avrupalıdır, yemeği götürürlerse bir şey olmaz.

EKİDER, Gazze ve Doğu Türkistan için program düzenledi 

Evvelki gün Polonya’dan, İrlanda’dan, İngiltere’den gelen dört kişilik bir Avrupalı yabancı peş peşe içeriye konvoy halinde yemek götürürken füzelerle paramparça edildiler. Şimdi biz buradan artık hükümetlere seslenmeyi bence bırakmalıyız. Gazzeliler çünkü bıraktılar. Biraz önce cenaze namazı kıldık burada Gazzeli Şehitler için bana sorarsanız iki milyar İslam âleminin cenaze namazı kılınmalı” dedi.   Gazeteci Yazar Keramettin Seçer, İsrail’in bütçesini çok uluslu şirketlerden elde ettiğini ve boykota devam edileceğini söyledi. Keramettin Seçer, “Siyonist İsrail’in parasının çoğu Türkiye’deki çok Uluslu Şirketlerden gitmektedir. Ve biz bu çok Uluslu Şirketlerin ürettiği ürünlere karşı şiddetli bir boykota kıyamet gününe kadar devam edeceğiz” dedi.

EKİDER, Gazze ve Doğu Türkistan için program düzenledi 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN