Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Başkan Küçük: Emekliler harçlık değil, hakkını istiyor

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şube Başkanı İhsan Küçük, en düşük emekli maaşına yapılan zam ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak; “3 milyon 200 bin emeklimizin kök aylıklarını etkilemeyecek olan bu artış, asla kabul edilemez” dedi.

En düşük emekli maaşı belli oldu!

En düşük emekli maaşı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilecek. Ek emekli zammına ilişkin madde, vergi düzenlemesiyle birlikte Meclis'e sunulacak.

Milyonlarca emeklinin gözü Erdoğan'da olacak, zam açıklanacak

Kabine, salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekliyle ilgili çalışma Erdoğan'a sunulacak.

Emekliler, kritik zirveden çıkacak kararları bekliyor

En düşük emekli aylığının artırılması kapsamında yapılacak çalışma için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, bugün Beştepe'de saat 15.30'da bir araya gelecek.

Bankur: Memur ve memur emekli maaş artışları enflasyonun altında kaldı

Türk Büro Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur memur ve memur emekli maaş artışları ile ilgili yapmış olduğu değerlendirmede emekli maaş artışlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Altın fiyatlarında düşüş! 

Altın haftaya düşüşle başladı! Yatırımcı gram, çeyrek altın ne kadar oldu merak ediyor. Bu hafta yoğun veri gündemi yatırımcının odağında...Peki alım fırsatı var mı?

Bir sigara grubuna daha zam geldi

Haziran ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından birçok kalemdeki ürüne Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı yapıldı. Bununla birlikte ÖTV zammı sigaralara da yansıdı. Sigaraya zam yapan gruplar arasına BAT grubu da eklendi.

Zam yağmuru devam ediyor! Zamlardan çayda nasibini aldı

Çaykur, kuru çay fiyatlarına yüzde 24 zam yaparak yeni fiyat listelerini toptan satış şirketlerine gönderdi.

Sigara kullanıcılarına kötü haber

Philip Morris A.Ş., sigara fiyatlarına 4 TL zam yaparak yeni fiyat listesini duyurdu. Yeni zam 5 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Yılın ilk yarısında hangi araçlar ne kadar sattı?

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında bu yılın ilk 6 aylık bölümünde en fazla satış yapılan markaları ve modelleri derledik.

Bahşi: Enflasyon hayatımızdan çıksın, maaş ve ücretlerdeki erime bitsin

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, kamu görevlileri ve emeklilerinin Temmuz ayında alacağı maaş artışları belli olmasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Akaryakıta ÖTV zammı geldi!

TÜİK'in bugün enflasyon verisini açıklamasıyla motorin ve benzine özel tüketim vergisi (ÖTV) zammı geldi

Bedelli askerlik ne kadar oldu?

Memur maaş katsayısına göre 2024 Temmuz bedelli askerlik ücreti 217 bin 851 TL oldu. Nihai ücret, Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanacak.

Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu

Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından memur ve emeklinin zam oranları belli oldu. Buna göre, SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 24,73 oranında, memur ve memur emeklileri ise yüzde 19,31 oranında maaş farkı alacak.

Haziran ayı enflasyonu açıklandı

Enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 1,64 artarken yıllık bazda yüzde 71,6'ya geriledi.

Otogaza büyük zam!

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından otogaza da (LPG) zam yapılıyor. Sektör kaynaklarına göre, yeni fiyat tarifesi bu gece yarısından itibaren yürürlüğe girecek.

Seza Çimento’ya ihracat şampiyonu ödülü

Seza Çimento, 2023 yılında en fazla ihracat yapan şirketler arasında yer aldı.

Elektrikli araçların şarj fiyatlarında yeni tarife

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tarifelerine bugünden (1 Temmuz) itibaren geçerli olmak üzere yüzde 38 zam yaptı. Yeni elektrik tarifesiyle birlikte 88.5 kWh’lık elektrikli otomobilin aylık şarjı 823 TL’ye çıkacak.

Kredi kartlarında yeni dönem yarın başlıyor! 

Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden yapılacak temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yarından itibaren 750 TL'den 1500 TL'ye çıkarılıyor. Birçok banka konuyla ilgili olarak kullanıcılarına mesaj yoluyla bildirimde bulundu.

Toplam 1099 haber.