SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığ Belediyesi’nden çevre duyarlılığı

Elazığ Belediyesi, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hedefiyle çevresel yatırımlarını sürdürüyor. Atıkların geri dönüşüme tabi tutularak ekonomiye kazandırılması kapsamındaki çalışmalar doğrultusunda, son üç yılda 124.339 kg atık bitkisel yağ toplanarak ekonomiye kazandırıldı.

Başkan Yıldırım, sosyal konut fiyatlarını açıkladı

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım sosyal konutların fiyatlarını ve konut taksit fiyatlarını paylaştı.

Vali Toraman Gazi Huzurevini ziyaret etti 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman Gazi Huzurevi’ni ziyaret ederek buradaki sakinlerle bir araya geldi. 

Gençlik Meclisi Üyeleri Hayvan Bakımevini gezdi 

Covid-19 salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında ziyarete kapatılan Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi Rehabilitasyon Merkezi kapılarını yeniden ziyaretçilere açtı

Şehidimiz Süleyman Keskin'in babası vefat etti 

Kahraman Şehidimiz Uzman Onbaşı Süleyman Keskin’in babası İbrahim Keskin 96 yaşında vefat etti.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nden çığ uyarısı 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Elazığ’ın yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ riski bulunduğu bildirilerek uyarı yapıldı. 

Eğitim Bir-Sen’den 30. yıl vefa buluşması 

Eğitim Bir-Sen Elazığ Şubesi kuruluşunun 30. yılı dolayısıyla "Vefa Buluşması" programı gerçekleştirdi. 

Sulama alanlarının durumu değerlendirildi 

Elazığ Şeker Fabrikası Müdürü Mümtaz Çelik ve Bölge Müdürü Mahmut Dündar, 2022 yılında şeker pancarı ekimi yapılabilecek yeni hizmete alınan sulama alanlarının durumunu değerlendirdi.

Rektör Göktaş’tan iki engelli öğrenciye doğum günü sürprizi 

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ile Elazığ Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde özel eğitim gereksinimi olan çocuklar için açılan kursu ziyaret eden Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, öte yandan kursta eğitim alan 2 engelli öğrencinin doğum günlerini kutladı. 

İHH Yetim Birimi kış şartlarında hayvanları unutmadı

Yetim ve mağdur ailelere yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şubesi Yetim Birimi zorlu kış şartlarında yem bulmakta zorlanan hayvanlar için de bir çalışma gerçekleştirerek ormanlık alana kuş evleri astı ve yem bıraktı.

Başkan Dumandağ’dan oda başkanlarına ziyaret

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Başkan Yardımcısı Mehmet Şekerdağ, Yönetim Kurulu Üyesi Recep Polatcan Ocak ayında yapılan seçimlerde başkanlığa seçilen  Esnaf ve Sanatkârlar Odaları başkanlarına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

ELSAD Kadın Kolları Komisyonu kahvaltı programında bir araya geldi 

Elazığ Stratejik Araştırma Derneği Kadın Komisyonu kahvaltı programında bir araya geldi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde ‘Komşum Projesi’ 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Gönüllülük Federasyonu yürüttüğü “Komşum Projesi” kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt yemekhanelerinde yemek dağıtımı sonunda tüketilmemiş olan yemekler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. 

Umre ziyaretçilerine PCR ve antijen testi şartı

Suudi Arabistan, umre ziyaretçilerinin sağlığını korumak amacıyla ülkeye giriş prosedürlerinin güncellendiğini duyurdu.

Elazığ’ın 2021 yılı nüfusu belli oldu! 

Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılı nüfus verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Türkiye nüfusu 84 milyon 680 bin 273 kişi oldu. Elazığ’ın nüfusu da 2020 yılında 587 bin 960 iken; 2021’de 128 kişi artarak, 588 bin 088 oldu. 

Yabancı uyruklu öğrenciler hayvanlar için doğaya yem bıraktı

Fırat Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, yoğun kış şartları nedeniyle aç kalan hayvanlar için doğaya yem ve yiyecek bıraktı.

Elazığlı çiftçilere modern tarım uygulamaları eğitimi verildi 

Erzurum Teknik Üniversitesi’nde, (ETÜ) “Modern Hayvancılık Teknikleri” ve “İyi Tarım Uygulamaları” eğitimlerinin sertifika töreni gerçekleştirildi. Eğitime Elazığlı çiftçilerde katıldı. 

Yeni Başkan Evsen’den merhum Bozkurt’un kabrine ziyaret 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen olağan genel kurulda Kahveciler Odası Başkanlığına Seçilen Ferhat Evsen, vefa örneği sergiledi. Başkan Evsen, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden oda başkanı Nihat Bozkurt’un kabrini ziyaret etti. 

Elazığ Palu Kovancılar içme suyu isale hattı tamamlandı 

DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor. Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor. 

Toplam 761 haber.