SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığ Belediyesi ilimizin sıfır atık belgesini almaya hak kazandı

Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak hedefiyle çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sıfır Atık Mevzuatı’nda yer alan tüm kriterlerini yerine getirerek ilimizin Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazandı.

Elazığ Belediyesi karla mücadele çalışmalarına devam ediyor 

Elazığ’da dün akşamdan itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışına karşı Elazığ Belediyesi ekipleri, toplam 207 personelle karla mücadele çalışmasına başladı. 

Milletvekili Demirbağ: Devletimiz bütün birimleriyle vatandaşının yanında 

Elazığ’da etkili olan yoğun kar yağışından dolayı kapanan köy yollarını ulaşıma açma çalışmaları, Elazığ İl Özel İdare ekipleri tarafından devam ediyor. Gece yarısı Sivrice’nin Üçlerce köyünden gelen 112 ihbarını değerlendiren ekiplere, Elazığ İl Özel İdare ekipleri öncü olarak köy yolunu ulaşıma açtı ve hastaya ulaşılarak müdahale edildi. AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ekiplere teşekkür ederek; “Devletimiz, bütün birimleriyle vatandaşının yanında ve hizmetinde” dedi. 

Elazığ Belediyesi’nden karla mücadele

Kar yağışının ardından Elazığ Belediyesi ekipleri şehir genelinde çalışmalarını gece boyu sürdürdü. Ekipler kapanan yollarda iş makineleri ile temizleme çalışması yaptı. 

Milletvekili Bulut: Palu’da 362 adet konut yapılacak 

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ’ın Palu ilçesine 362 adet konutun yapılacağını açıkladı. 

Elazığ Belediyesi Musiki Toplulukları Gönüllü Halk Korosu Müzik Ziyafeti Yaşatacak

Elazığ Belediyesi, kültür ve sanat etkinliklerine devam ediyor.

Yunus Evliyaoğlu TV SEN genel başkanlığına seçildi 

Televizyon Yayıncıları İşveren Sendikası (TVSEN) Olağan Genel Kurulunda Kanal 23 ortaklarından, Kanal 23 Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Evliyaoğlu, Genel Başkanlığa seçildi. 

İHH Yetim Biriminden öğrencilere karne şenliği sürprizi 

Elazığ İHH Yetim Birimi, karnelerini alan yetim çocuklara “Karne Şenliği” programı düzenledi. 

Elazığ’dan Çad’a kurban bağışı 

İstanbul Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gençlik Kolları Başkanı Hakan Aktaş öncülüğünde Çad’da Elazığ adına kurban kesildi. 

Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı 

Karşıyaka Mahalle Muhtarı Ruhi Demirbaş, mahalledeki sorun ve çalışmaları paylaştı. Mahallede büyük sorunun çözüme kavuşturulduğunu ve Aile Sağlık Merkezinin hizmete açıldığını belirten Muhtar Demirbaş, mahallede eczane eksiğinin olduğunu ve vatandaşların ilaç almak için çarşı merkezine gitmek zorunda kaldığını söyledi. 

Milletvekili Ağar: Elazığ’ın yaraları sarıldı

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki Elazığ-Sivrice depreminin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bakan Kurum açıkladı! Elazığ’da kaç konutun yapımı tamamlandı? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 24 Ocak Elazığ depreminin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum Elazığ’da 44 bin 441 konutun yapımının tamamlandığını açıkladı. 

Gezin Köyü konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Maden İlçesi’nin Gezin Köyü’nde hak sahibi olan afetzedelerin konutları 24 Ocak ve 10 Mart tarihleri arasında teslim edilecek. 

Cumhuriyet Meydanı Yer Altı Otoparkı’na vatandaştan yoğun ilgi 

Elazığ Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve 31 Ocak tarihine kadar ücretsiz olarak hizmet sunan Cumhuriyet Meydanı Yer Altı Otoparkı, vatandaştan büyük ilgi görüyor. 

Elazığ Belediyesi, Ahıska Türkü Çocuklara Psiko-Sosyal Desteklerini Sürdürüyor

Elazığ Belediyesi, Rusya ile savaşın devam ettiği Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen ve Elazığ'daki konteyner kentlere yerleştirilen Ahıska Türklerine psiko-sosyal desteklerini sürdürüyor.

Milletvekili Bulut’tan Raife Babaanne’ye ziyaret 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Sosyal medyada Raife Babaanne olarak tanınan Elazığ’ın fenomen babaannesini ziyaret etti. 

Bahar kapıda programı Elazığ’da gerçekleşti

Anadolu'yu karış karış gezip bilinmeyen güzelliklerini izleyiciye sunan Bahar Kapıda, bu kez Gakgoşlar diyarı Elazığ'da ağırlandı. Bahar kapıda keyifli sohbetlerle Türkiye'nin göz bebeği aziz şehir Elazığ'ı tüm güzellikleriyle tanıttı. 

Vatandaşlar yetkililere seslendi 

HÜDA PAR Palu İlçe Başkanı İbrahim Güngören ve beraberindeki heyet ziyaret ettikleri köylerde, domuz sürülerinin tarlalara zarar verdiğini söyleyen köy sakinlerinin sorunun halledilmesi için yetkililere seslendi. 

Yeni Evim Kampanyası'nda başvurular başladı 

Orta gelirlilere yönelik konut kampanyasına başvurular bugün başladı. Herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak, kura süreci olmayacak. Azami 15 yıl vade ile 0,69'dan başlayan faiz oranıyla kredi kullandırılacak. İlk etapta 100 bin ailenin ev sahibi olması planlanıyor. 

Toplam 761 haber.