SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

Depremin acı bilançosu

Kahramanmaraş merkezli 10 şehrimizi vuran 7.7'lik ve 7.6'lık depremde toplam can kaybı 31 bin 643'e ulaştı. Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı.

Haluk Levent çağrı yaptı: Biz yeteri kadar yardım aldık! 

Şarkıcı Haluk Levent, kurucusu olduğu Ahbap Derneği'ne yapılan bağışlar ile ilgili "Biz yeteri kadar yardım aldık, yardım etmek isteyenler AFAD'a yollasın" dedi. "Bizi içine çekmek istedikleri duruma girmek istemiyoruz" diyen Haluk Levent, "Bu bir politik tartışma mıdır, tartışmadır, ama bizler burada yaraları sarmak için varız! İfadelerini kullandı.

Elazığlı Depremzedeler trenlerde ağırlanıyor 

Malatya, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ’da bulunan trenlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinesinde depremzedeler ağırlanıyor.

Diyanet: Fitreler depremzedelere Ramazan'dan önce verilebilir 

2023 yılı fitre bedelini 70 TL olarak belirleyen Din İşleri Yüksek Kurulu, deprem mağdurları için fitrenin Ramazan ayından önce de verilebileceğini açıkladı. 

Elazığ Belediyesi yaşanan felaketin ardından vatandaşlara desteğini sürdürüyor

Elazığ Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Elazığ’ın da etkilendiği deprem felaketinin ardından evlerine giremeyen vatandaşlara barınma başta olmak üzere desteklerini sürdürüyor.

Deprem bölgesinden İstanbul’a yapılacak uçuşlar 100 TL

Türk Hava Yolları (THY), Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ'dan İstanbul'a yapılacak uçuşları 13 Şubat'a kadar 100 TL olarak belirledi.

AFAD, Depremin şiddetini 7,7 olarak güncelledi

AFAD Kahramanmaraş’ın Pazarcık üssünde yaşanan depremin şiddetini güncelleyerek 7,7 olarak revize etti. 

Elazığ’da hissedilen bir deprem daha oldu 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin artçıları devam ediyor. Saat 12.49 itibariyle Elazığ’da hissedilen artçı bir deprem oldu. 

2022 yılında Elazığ’ın nüfusu kaç oldu? 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından nüfus oranları açıklandı. Açıklanan oranlara göre Elazığ’ın nüfusu 2022 yılında 591 bin 497 oldu. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar’dan acil iş makinesi talebi

Kahramanmaraş'ta 7.4'lük depremin artçı sarsıntıları devam ederken Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ivedi bir şekilde iş makinesine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Depremin vurduğu 10 ilde okullar tatil edildi 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çok sayıda ilden de hissedildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "284 can kaybı var, yaralı sayısı 2 bin 323" açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye’de okulların bir hafta süre ile tatil edildiğini açıkladı. 

Can kaybımız 284’e çıktı! 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çok sayıda ilden de hissedildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "284 can kaybı var, yaralı sayısı 2 bin 323" açıklamasını yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm birimlerimiz teyakkuz halinde

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika açıklamalar geldi.

Elazığ depremini bilen Prof. Görür Kahramanmaraş depremini de bildi 

Ünlü deprem uzmanı Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depreme ilişkin uyarılarda bulunmuştu. Prof. Görür, "Elazığ depreminden sonra bölge daha da riskli. Kahramanmaraş’ta uzun yıllardır deprem olmuyor dikkat edilmeli" dedi. 

AFAD acı bilançoyu açıkladı!

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, 10 şehri etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremde 76 kişinin hayatını kaybettiğini, 440 kişinin yaralandığını belirtti. Tatar, depremin ardından 50 artçı deprem meydana geldiğini açıkladı.

Deprem uzmanı açıkladı! 130 atom bombası gücünde 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.4 şiddetindeki depremle ilgili deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Övün Ercan'dan ok tespitler geldi. Bu depremin yüzyıllardır beklendiğini belirten Prof. Dr. Ercan, "7.4'lük deprem yaklaşık 130 atom bombası gücünde" dedi.

Aksa Doğalgaz’dan açıklama!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından, ısınmada en önemli kuruluşlardan olan Aksa Doğalgaz, çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. 

Elazığ’da şiddetli deprem

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan şiddetli deprem meydana geldi.

Kavaklı’dan, Vakıflar Genel Müdürlüğü irtibat bürosunun kapatılmasıyla ilgili açıklama 

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı Vakıflar Genel Müdürlüğü`nün Elazığ`daki bürosunun kapatılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Toplam 746 haber.