Elazığ Belediyesi, Ahıska Türkü Çocuklara Psiko-Sosyal Desteklerini Sürdürüyor

Elazığ Belediyesi, Rusya ile savaşın devam ettiği Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen ve Elazığ'daki konteyner kentlere yerleştirilen Ahıska Türklerine psiko-sosyal desteklerini sürdürüyor.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Bu kapsamda Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Aile Danışma Merkezi (ADEM) tarafından konteyner kentlerde konaklayan Ahıska Türkü çocuklara psiko-sosyal destek kapsamında "Çocuk Şöleni" düzenlendi.

Fırat Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Akademisyenlerinden Doç. Dr. Filiz Elmalı ve Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin katılımları ile düzenlenen "Çocuk Şöleni" programında savaşın soğuk izleri silinmeye çalışıldı.

İlk olarak Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde hizmet veren sinema salonunda Ahıska Türkü çocuklara  "True ve Gökkuşağı Krallığı" filmi gösterimi yapıldı.  ADEM'de şarkı eşliğinde ritim oyunu oynatılan çocuklara, oyundan sonra yüz boyama etkinliği yapıldı. Daha sonra hulahoplar eşliğinde çember oyunu oynayan çocuklara, Ulu Ağacın Yalnızlığı adlı drama canlandırıldı. Gerçekleştirilen Çocuk Şöleni programında çocuklar eğlenceli dakikalar geçirdi.

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, gerçekleştirilen etkinliklerin belirli periyotlarda yapılacağı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN