Bakan Kurum açıkladı! Elazığ'da kaç konutun yapımı tamamlandı? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 24 Ocak Elazığ depreminin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum Elazığ'da 44 bin 441 konutun yapımının tamamlandığını açıkladı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki yıkıcı 24 Ocak depreminin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı. Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada, Elazığ ve Malatya şehirlerini ayağa kaldırdıklarını ifade etti. 

KURUM: İKİ ŞEHRİMİZİ DE DEVLET-MİLLET EL ELE AYAĞA KALDIRDIK 

Bakan Murat Kurum açıklamasında, “24 Ocak 2020! Elazığ ve Malatya ile sarsıldık, canlarımızı yitirdik. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Hamdolsun onların emanetlerine sahip çıktık, sıcak yuvalarına kısa zamanda kavuşturduk. İki şehrimizi de devlet-millet el ele ayağa kaldırdık” ifadelerini kullandı. Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Elazığ’da depremden bugüne kadar yapılan çalışmaları da açıkladı. Elazığ ve Malatya’da depremin ardından toplamda 40 milyar TL’lik yatırım gerçekleştirilirken Elazığ’da 22 bin 441 konutun yapılarak depremzede vatandaşlara teslim edildi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN