SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

Çin Aşıları Pazar Sabahı Türkiye'ye Geliyor!

TÜRKİYE'nin satın aldığı Çin aşısının ikinci partisi hafta sonu Türkiye'ye geliyor. Teslimat gecikmezse 10 milyon doz aşı pazar sabahı Türkiye'de olacak.

Rus Sputnik V aşısının Türkiye'de üretilmesiyle ilgili önemli gelişme!

Rus Sputnik V aşısının Türkiye’de üretilmesine yönelik Türk bir ilaç şirketi ile anlaşma imzalandı. Üretim için gerekli teknolojinin transfer süreci başladı

Bilim Kurulu Toplanıyor! Sokağa Çıkma Yasağı Kısalıyor Mu?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 17'de toplanıyor. Toplantı sonrası Sağlık bakanı Fahrettin Koca açıklama yapacak. Düşen vaka sayıları ve aşılamanın başlaması nedeniyle bazı yasaklarda gevşemeye mi gidiliyor?

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taşova ‘2022'de rahatlayacağız’

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, aşılamanın bu şekilde devam etmesiyle 2022 yılında toplumun rahatlayacağını, aşı çalışmalarının sonuçlarının da ortaya çıkmış olacağını belirtti.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Kara Şubat Sonuna Kadar 30 İla 50 Milyon Doz Aşı Gelecek

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, şubat ayı sonuna kadar Türkiye'ye etaplar halinde toplamda 30 ila 50 milyon doz aşının geleceğini söyledi.

Koronavirüs aşısı olanlar yan etkilerle karşılaştığında ne yapmalı?

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşısı olanların yan etkiler ile karşılaştığında ne yapacaklarını açıkladı. İşte madde madde yapılması gerekenler...

Aşı uygulanacak öncelikli grup ve meslekler belli oldu!

Sağlık Bakanlığı covid19asi.saglik.gov.tr adresinde aşı olacak meslek gruplarının sıralı listesini paylaştı ve "Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla uygulanacaktır" açıklaması yapıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! 100 bin sağlık çalışanı korona aşısı oldu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dakika açıklamasında, "Şu an itibarıyla birinci doz aşısını olan sağlık çalışanı sayısı 100 bini geçti" dedi. Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşısı olanların internet üzerinden anlık takibinin yapılabilmesi için 'Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu' oluşturdu.

DSÖ'den mutasyon açıklaması! Kaç ülkeye sıçradı?

Dünya Sağlık Örgütü ilk olarak Büyük Britanya’da görülen mutasyona uğramış corona virüsün 50 ülkede daha tespit edildiğini açıkladı.

Çin aşısı Sinovac'la ilgili Reuters'den endişe yaratan bomba iddia

TÜRKİYE'nin aldığı Çin Sinovac ile ilgili Reuters ajansı bomba bir iddia ortaya attı. Reuters, “Aşının etkinliği Brezilya’da söylendiği gibi değil, 60’ın altında” diye duyurdu.

Korkutan araştırma! Kovid-19'u yenenlerde 6 ay sonra sağlık sorunu ortaya çıkıyor

Çinli bilim insanları, Vuhan'da Kovid-19 tespit edilen 1700 hastayı 6 ay boyunca takip ederek yürüttüğü araştırmanın çarpıcı sonuçlarını paylaştı. Buna göre Kovid-19'u yenen hastaların yüzde 76'sında, 6 ay sonra bir sağlık sorunu görüldüğü ortaya çıktı.

Prof. Dr. Ateş Kara uyardı ‘Mutlaka uzak durun’

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, covid-19 tedavisinde kullanılan kan sulandırıcılarının bilinçsizce kullanımına ilişkin hayati bilgiler verdi. Kara, 'Kendi kendimize karar verip kullanabileceğimiz ilaçlar değil bunlar' dediği kan sulandırıcılar hakkında uyarıyı şöyle yaptı: Mutlaka uzak durun...

Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara 'Aşının dozunu azaltmak mümkün değil'

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, bazı ülkelerde gündeme gelen koronavirüs aşının dozunu azaltma uygulamasına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kara "mRNA aşısının çok yüksek antikor oluşturduğu biliniyor; ama bunun dozunun yarısını verdiğimizde ya da azalttığınızda da aynı cevabı verecek mi onu bilmiyoruz. Dozu azaltmak mümkün değil" dedi.

Bilim Kurulu üyesi Turan ‘Aşılanmak, hastalığın bulaşmayacağı anlamına gelmez’

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, koronavirüs aşısı olanlara uyarılarda bulundu. "'Aşılandık' diye rahatlığa düşmemeli" diyen Turan, aşılamanın temel amacının hastalığın şiddetini azaltmak olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı 81 ile genelge gönderdi! İşte koronavirüs aşısı için alınacak önlemler

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşıları hakkında 81 ile resmi yazı gönderdi. Aşılamaların yapılacağı hastanelerde alınması gereken tedbirler ve aşılamanın nasıl yapılacağı anlatıldı. Hangi hastanede kaç aşı odası olacak? Hangi hastanelerde aşı yapılacak? Aşı olmak isteyenler neler yapmalı?

Bakan Fahrettin Koca'dan yerli aşı müjdesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli koronavirüs aşısı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, 3 inaktif aşı adayının insan deneylerine başlayabilecek safhaya geldiğini belirtti.

81 İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazı gönderildi

Sağlık Bakanlığı, 81 İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazı gönderdi. Bakanlık, koronavirüs (Covid-19) aşı uygulama sürecine özel hastaneler ve üniversite hastanelerini de dahil etti.

Koronavirüs aşısında 4 kritik soru! Bilim Kurulu üyesi yanıtladı

Koronavirüs aşısıyla ilgili en çok merak edilen sorulardan bazılarına Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Sema Kultufan Turan yanıtladı. 'Çocuklar aşı olmalı mı' sorusunu da yanıtlayan Turan, "Önce bu konudaki çalışma sonuçlarını görmek lazım" dedi.

Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz ‘Aşının 6 aya kadar korumasını bekliyoruz’

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, aşıların 28 gün arayla 2 doz şeklinde uygulanmasının planlandığını söyledi. Kayıpmaz "Bu noktada 28 günlük aranın, antikor yanıtının daha yüksek sağlanması açısından uygun olduğu, daha önceki Faz-1 ve Faz-2 çalışmalarında ortaya konmuştu” dedi.

Toplam 420 haber.