SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

Kara, aşıdaki riski böyle anlattı

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Korona virüsü aşılarının güvenilirliğini anlatırken dikkat çeken bir benzetme kullandı. Ateş. Kara, aşıların otomobile binip bir yere giderken aldığımız riskten 100 kat daha güvenli olduğunu anlattı

Çin'den sipariş edilen Kovid-19 aşıları Türkiye'ye geldi

Çin'den sipariş edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının ilk partisini taşıyan uçak, Türkiye'ye geldi.

Çin aşısının Türkiye geliş tarihi belli oldu

THY, Çin'den gelecek ilk parti aşının Pekin-İstanbul Havalimanı-Ankara şeklinde taşınacağını duyurdu.

Tüm dünya buna kilitlendi! AstraZeneca'nın yüzde 100 garantili koronavirüs aşısı geliyor!

Oxford üniversitesince test edilen ve "koronavirüse karşı yüzde 100 etkili" olduğu açıklanan bugüne kadar 1,4 milyar dozun üstünde sipariş alan AstraZeneca aşısı için son viraja geldi. İngiltere ve İsveç’in ortaklaşa geliştirdiği aşı bu hafta onaylanıyor. İşte dünyayı sevince boğan aşı gelişmesiyle ilgili tüm detaylar...

İngilizler, koronavirüse karşı anında bağışıklık kazandıran antikor ilacını buldu

İngiltere'de bilim insanları Kovid-19 ile mücadele önemli bir adım atıyor. Geliştirilen bir antikor ilacıyla, aşıların aksine Kovid-19'a karşı anında bağışıklık kazandırılacak. İşte detaylar...

Pfizer/BioNTech’in aşısının adı açıklandı

Türk doktor Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci'nin önderliğinde BioNTech ile Pfizer'in geliştirdiği aşının adı Comirnaty olarak açıklandı.

BioNTech'in kurucu ortağı Şahin'nden önemli Türkiye mesajı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını geliştiren, Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin "Türkiye için yeterli doz depoladık" dedi.

Ateş Kara'dan iç rahatlatan açıklama

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, İngiltere'de yeni ortaya çıkan '202012VUI' ile ilgili konuştu. Kara, "Türkiye'de de mutasyon takipleri yapılıyor. Bizim ülkemizdeki genetik takiplerde ve mutasyon incelemelerinde şu ana kadar tespit edilmiş böyle bir verimiz yok. Diyelim ki bulaşmayı hızlandırmıştır. Coğrafyamızda şu anda bulaşmanın atlayarak hızlandığı bir yer yok" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! Çin aşısı ne zaman gelecek?

TÜRKİYE'nin Çin'den satın aldığı koronavirüs aşılarının ilk partisinin Türkiye'de olması gerekiyordu. Ancak Çin'deki bürokratik işlemler geciktiği için aşı gelemedi. Sağlık bakanı Fahrettin Koca, aşıdaki gecikmenin nedenini ve Covid-19 aşısıyla ilgili beyin yakan soruları cevapladı...

Sağlık Bakanlığı duyurdu Kovid-19 Takip Merkezleri açılıyor pilot illerde başladı

Sağlık Bakanlığı, bugün koronavirüs geçiren hastaların sağlık durumlarının kontrol ve takibi için 'Kovid-19 Takip Merkezleri' açmaya başladı. Ankara ve Eskişehir’de pilot uygulamalarına başlanan merkezlerin kısa sürede 24 ilde bulunan 30 sağlık bölgesinde; daha sonra da tüm yurtta yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Koronavirüs aşısından sonra Covid-19 ilacı bulundu!

Dünya koronavirüs aşısını kullanmaya başlarken Almanya'dan bir müjde daha geldi. Fromycon isimli şirket, koronavirüse karşı ilaç buldu. FYP207 adlı ilaç, virüsün hücrelere giriş yollarını kapatıyor ve mutasyon geçirse bile nüfuz etmesini engelliyor. Tam bir engelleyici olan ilaç için “acil onay başvurusu” yapılıyor.

Uğur Şahin'den ABD'nin aşı onayına yorum!

BioNTech’in kurucu ortağı Uğur Şahin, buldukları aşıya ABD'de kullanım onayı verilmesini "Çok önemli bir kilometre taşı" sözleriyle değerlendirdi.

Salgın baharda biter mi? Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan iç karartan açıklama

Ünlü profesör Osman Müftüoğlu Hürriyet'teki bugünkü köşe yazısında merak edilen 'Salgın baharda biter mi?' sorusunu yanıtladı. Müftüoğlu, 'Üzülerek söyleyeyim ne bu salgın bu baharda bitecek, ne de maskeler baharda havaya fırlatılıp önümüzdeki yaza maskesiz girilecek' dedi.

Türkiye'nin aşılama planı 25 Aralık'ta başlaması bekleniyor

Türkiye'nin corona virüsle mücadele için ilk aşı deneyiminin, 10-13 günlük bir hazırlık süresinin ardından 25 Aralık'ta başlaması planlanıyor. Günde 450 bin aşının yapılması hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı aşılama için ilçe ilçe harita hazırlamaya başladı bile. Peki aşılar önce kimlere ve nerelerde yapılacak?

İlacı kesen yoğun bakımlık oluyor!

Sağlık Bakanlığı’nın tedavi algoritmasında yer alan “favipiravir”i söylentilere kulak asarak kullanmayı bırakan birçok kişinin yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenildi.

Türk bilim insanı Aziz Sancar'dan koronavirüs aşısı açıklaması

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar'dan koronavirüs aşısı ile ilgili çarpıcı bir açıklama geldi. Sancar "Şimdi Türkiye'de olsaydım kuyruğa girer Sağlık Bakanlığımızın temin ettiği aşıyı yaptırırdım." dedi.

Çin aşısının ikinci doz aşılaması Diyarbakır'da başladı! Gönüllüler ne düşünüyor?

Çinli Sinovac firmasının CoronaVac aşısının 2'nci dozu, Diyarbakır'da yapılmaya başlandı. Aşıda ciddi bir yan etkinin olmadığı bir vatandaşta kas ağrıları oluştuğu belirtildi. Öte yandan 'güvenilirlik' yönünde tartışmaları süren Çin aşısı hakkında gönüllü vatandaşlar düşüncelerini dile getirdi.

Pfizer aşısı bu hafta piyasaya sürülecek!

İngiltere, bu hafta Pfizer/BioNTech COVID-19 aşısını piyasaya sürecek ilk ülke olmaya hazırlanıyor.

Toplam 419 haber.