SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

Yan etki endişesi! İki ülke kullanımını askıya aldı

Son olarak Hollanda ve İrlanda'nın geçici durdurma kararıyla, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının kullanımını askıya alan ülke sayısı 12’e yükseldi.

Aşılar mutant virüse karşı etkili mi? Necmi İlhan yanıtladı

SAĞLIK Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, koronavirüs aşılarının mutant virüslere karşı etkili olup olmadığına ilişkin, "Şu an gerek Türkiye'deki uygulanan koronavirüs aşısı, gerekse dünyadaki aşıların mutant virüse karşı etkili olduğuna dair bilgi mevcut. Ama mutasyon çok farkı, değişik hale gelirse aşıyı da mutantlaştırmak gerekir.'' dedi.

Türkiyede Aşı Olan Kaç Kişi Koronavirüse Yakalandı!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, iki doz korona aşısı yaptıranlarla ilgili rakamları açıkladı. 1 milyon 300 bin kişiden 852'sinin koronavirüse yakalandığını, bunlardan 53'ünün hastanede yattığını ve 5 kişinin de yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirten İlhan, "Entübe olan ya da hayatını kaybeden yok. Demek ki aşı gerçekten çok etkili oluyor" dedi.

İl Sağlık Müdürü Polat ‘Sırası Gelenin Aşıya Gerekli Duyarlılığı Göstermesini İstiyoruz’

Kurallara sıkı uyulduğunda vaka sayılarının azaldığını, gevşeme gösterildiği dönemlerde ise tam tersine sayıların arttığına dikkat çeken Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat,"Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın aşıya gerekli duyarlılığı göstermelerini, mutlaka aşı olmalarını istiyoruz. Hala pandemiden korunmanın en etkin yolu maske, mesafe ve hijyendir" dedi.

Kaç ilde mutasyonlu virüs tespit edildi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’de kaç ilde mutasyonlu virüsün olduğunu açıkladı. Bakan Koca’nın açıklamalarının satır başı şu şekilde; Unutmayalım! İnanç, azim ve kararlılık olduğu sürece kırmızı maviye en yakın renktir.

Japonya'da yeni Covid-19 varyantı tespit edildi

Japonya'da, 396 kişinin, yeni tip corona virüsün (Covid-19) "daha önce görülmemiş" yeni bir türüne yakalandığı bildirildi.

Bilim Kurulu üyesi Serap Şimşek Yavuz maskelerin atılacağı tarihi verdi!

Koronavirüs salgınıyla birlikte maske hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu. Herkes maske takma zorunluluğunun ne zaman biteceğini merak ediyor. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, ABD'deki çarpıcı araştırmayı paylaşıp maskesiz hayat için tarih verdi.

Türkiye'de Biontech aşıları kime yapılacak?

TÜRKİYE'de 10 milyonu aşkın kişi Çin'den getirilen Coronavac aşısıyla aşılanıyor. Almanya'dan gelecek 5 milyon doz Pfizer-BioNTech aşısının kimlere yapılacağı merak konusuydu. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Akın, Türk bilim insanları Uğur Şahin-Özlem Türeci çiftinin bulduğu Alman aşısının kimlere yapılacağını açıkladı.

Türkiye'de yapılan aşı sayısı 10 milyonun üzerinde

TÜRKİYE genelinde yapılan corona virüs aşısı 10 milyonu geçti.

Bilim Kurulu Üyesi Yavuz'dan uyarı!

İSTANBUL'da uzun süreden sonra cumartesi günü yasak kalktı ve kafeler, restoranlar doldu taştı. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, da kapalı mekan uyarısı yaptı. İstanbul'da artış eğilimi olduğunu belirten Yavuz, "Kapalı ortama girmek için henüz çok erken" dedi.

Polat ‘Kontrollü normalleşme dönemine geçişte vatandaşları uyardı’

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Risk Değerlendirme Haritasında Elazığ’ın orta riskli iller arasında yer almasının sevindirici olduğunu belirterek, kontrollü normalleşme döneminde tedbirlerin elden bırakılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Bilim Kurulu üyesi hemşehrimiz İlhan’dan kritik 'iki hafta' uyarısı!

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, iki haftada bir güncellenecek normalleşme uygulamasının ilin risk durumuna göre daha erken de yapılabileceğini söyledi. Mavi renkli bir ilde istenmeyen görüntüler oluştuğu takdirde İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun hemen harekete geçebileceğini söyleyen İlhan, şu an iller arası kısıtlama gibi bir durumun söz konusu olmadığının altını çizdi.

Aşının tek dozu yetiyor!

İNGİLTERE’de yapılan bir araştırma Oxford/AstraZeneca ya da BioNTech/Pfizer aşılarının bir dozunun dahi 80 yaş üstü insanlarda, ağır hastalık ve ölüm riskini yüzde 80 oranında azalttığını ortaya koydu.

DSÖ'den korkutan Covid-19 açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının yıl sonuna kadar sona ermesini beklemenin gerçekçi olmadığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İl İl Vaka Durumunu Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il korona virüs vakalarını açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 39,68 oranında virüs tespit edildi.

Şehir Hastanesinde Aynı Anda Dört Hastaya Anjio İşlemi Yapılabilecek

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi tüm cihazların aktif olarak kullanılmaya başlanması ile birlikte günde ortalama 20 hastaya hizmet verilebileceklerini duyurdu.

Bilim Kurulu Üyesi Uyardı!

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, pandemiden kurtulmak için toplumun yüzde 70 ve fazlasının bağışıklık kazanması durumunun henüz gerçekleşmediğini hatırlatarak, "Bağışıklanmanın hızlanmaması ya da bağışıklığın verdiği rehavet ve insanların izolasyondan sıkılmasına bağlı olarak birtakım kurallara uyulmaması durumunda üçüncü dalga kaçınılmaz olarak yakın bir zamanda olabilir" dedi.

Elazığ’da Kaç Kişi Koronavirüs Aşısı Oldu?

Aşı haritası erişime açıldı. Türkiye'nin 81 ilinde aşılama çalışmalarının başlamasıyla birlikte vatandaşlar kaç kişinin aşı olduğunu merak ediyor. Bu kapsamda Elazığ’da 1 Şubat 2021 tarihi itibariyle kaç kişi koronavirüs aşısı oldu?

Toplam 418 haber.