Milletvekili Keleş, Bakan Koca İle görüştü! 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ'da sağlık alanındaki eksiklikleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya anlattı. Milletvekili Erol görüşme sonrası yaptığı açıklamada Eski Asker Hastanesinin tekrar hizmete gireceğini ve Yıkılan Sigorta Hastanesi'nin yerine toplum sağlığı merkezinin kurulacağını açıkladı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Milletvekili Keleş, Bakan Koca İle görüştü! AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü. Milletvekili Keleş, Elazığ’ın sağlık alanındaki eksikliklerini ve yapılması gerekenlerini Bakan Koca’ya iletti. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Erol, Elazığ’da Eski Asker Hastanesinin 2. Basamak hastane olarak tekrar hizmete gireceğini, Yıkılan Sigorta Hastanesi'nin yerine toplum sağlığı merkezinin kurulacağını, Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi'nin kısa süre içerisinde tamamlanacağını ve Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Palu - Kovancılar Devlet Hastanesi ve Karakoçan Devlet Hastanesi'nde doktor ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde tamamlanacağını açıkladı. 

Milletvekili Keleş’in açıklaması şöyle: Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ile yaptığımız görüşmeler neticesinde; • Eski Asker Hastanesi'nin (Rizaiye Ek Hizmet Binası) 200 yataklı 2. Basamak hastane olarak hizmete sunulması için işlemlere başlandı, süreç tamamlandıktan sonra hastanemiz hizmet vermeye başlayacaktır. • Yıkılan Sigorta Hastanesi'nin yerine; -Merkez Toplum Sağlığı Merkezi, - Aile Sağlığı Merkezi, - Özel binada sağlık hizmeti veren Yenimahalle 2 nolu Aile Sağlık Merkezi'nin (5 birimi) ve Yıldızbağlari Aile Sağlık Merkezi'nin (2 birimi) taşınması, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği, - Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, - Eğitim Merkezi Binaları ile UMKE ve Afet Depoları, - Konferans ve Toplantı Salonu, Arşiv ve Depoların Sigorta Hastanesi'nin yerine tahsis edilmesi için işlemlere başlandı. • Palu ile Kovancılar ilçelerine hizmet vermesi planlanan 150 yatak kapasiteli Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi'nin en yakın zamanda ihaleye çıkılacağı ve kısa süre içerisinde yapımına başlanılacağı. • Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Palu - Kovancılar Devlet Hastanesi ve Karakoçan Devlet Hastanesi'nde aciliyete binaen doktor ihtiyaçlarının ivedilikle karşılanıp, hizmet kalitesi daha da arttırılacaktır. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'nın ilimiz sağlık yatırımlarıyla ilgili göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakalarından ötürü kendilerine Elazığ halkı adına teşekkür ediyoruz.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN