Kızamık vakalarının en çok görüldüğü iller açıklandı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırşehir Valiliğini ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Kızamık vakalarıyla ilgilide açıklamalarda bulunan Bakan Koca komşu şehrimiz Diyarbakır'da da ağırlıklı olarak görüldüğünü söyledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırşehir Valiliğini ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, ağırlıklı kızamık vakaları görülen illeri sırasıyla İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kocaeli ve komşu şehrimiz Diyarbakır olduğunu söyledi. 

KOCA: AŞILAMAYI YOĞUN BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYORUZ 

Kızamık vakalarıyla ilgili konuşan Bakan Koca, “Kızamıkla ilgili dünyanın birçok ülkesinde özellikle göçlerin etkisiyle son dönemde kızamık vakalarının arttığını biliyoruz. Kızamıktan korunmanın en etkili yolu aşı. Bununla ilgili herhangi bir tereddütümüz yok. Aşıyla ilgili bilim kurulumuzun güncellediği şekliyle vatandaşlarımızın evlatlarımıza 9'uncu ayda, 12'nci ayda ve 4'üncü yaşında aşılarını ihmal etmemeleri son derece önemli; çünkü ciddi anlamda koruduğunu biliyoruz. 2-3 ay öncesine göre bizde kızamık vakaları giderek azaldı. Ağırlıklı görülen ilimiz yüzde 80'e yakın İstanbul, ikinci ilimiz Ankara, sonra da Gaziantep, Kocaeli ve Diyarbakır şeklinde. Sahada yaygın aşılamayı hem mobil taramayla hem de aile sağlığı merkezlerimiz üzerinden yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Vakayı gördüğümüz yerde de filyasyon yaparak o bölgede etkilenebilecek her çocuğumuzu aşı durumuna bakarak hızla aşılıyoruz. Endişe edilecek bir durum yok. Giderek sayıların daha da azaldığını ve kontrol altında olduğunu söyleyebilirim” diye kaydetti. 

KOCA: VARYANTLAR (ERİS) BİZİ ASLA ENDİŞELENDİRMESİN 

Covid-19'un yeni varyantı Eris ile ilgili deaçıklamalarda bulunan Bakan Koca, “Ülkemizde bu ve benzeri bir varyant görülmedi. Bu görülen varyantlar bizi asla endişelendirmesin ve kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil. Hala Covid görülüyor. Bu dönemde giderek mutasyonlarla etkinliği daha da azalan bir varyant dönemi görüyoruz. O nedenle virülansı artan, hastaneye yatışı daha da artıran herhangi bir durum söz konusu değil. Genel korunma tedbirlerimiz gripte nasılsa bundan sonraki süreç de aynı olmalı. Yaşlılarımız, kronik rahatsızlığı olanlar kalabalık ortamlardan, virüs etkisinde olan vatandaşlardan kendilerini korumak için gayret göstermeleri yapılacak uygulamadır” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN