SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

Türkiye'nin aldığı Çin koronavirüs aşısından sevindiren haber!

Çin aşısının geniş çaplı Faz çalışmalarının yürütüldüğü Brezilya'daki Butantan Enstitüsü Direktörü Dimas Covas koronavirüs mutasyonları ile ilgili müjdeli haberi verdi.. Türkiye'nin de satın aldığı ve Çinli şirket Sinovac tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının, Güney Afrika ve İngiltere varyantlarında etkili olduğu açıklandı.

Koronavirüs kabusu ne zaman bitecek!

BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüsün gelecek 10 yıl için bir sorun oluşturduğunu söyledi. Şahin, aşıyı gelişmekte olan ülkelere de ulaştırmak istediklerini belirtti.

Bakan Koca, illere göre haftalık vaka sayılarını paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, illere göre haftalık vaka sayısını paylaştı. Buna göre 8-14 Şubat arasında Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide Elazığ'da 50,42, İstanbul'da 60,19, Ankara'da 35,49, İzmir'de 44,39 oldu.

Korkutan mutant virüs uyarısı ‘Vuhan'dakine göre çok hızlı’

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, mutasyonlu virüsün Türkiye'deki yayılımına ilişkin açıklama yaptı. Akın, "Öyle bir mutantla karşılaştık ki yayılımı Vuhan'dan dünyaya dağılan virüse göre çok hızlı. 33 ilde saptadık; ama tüm illerde bunu saptamak için çalışma sürdürülüyor. Yarın bir başka rakamla karşılaşabiliriz" dedi.

Çin aşısı yaptıran Deniz Zeyrek antikor testi sonuçlarını paylaştı

Çin menşeili Sinovac aşısı yaptıran Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, antikor testi sonuçlarını Twitter'dan paylaştı. Zeyrek, aşının tuttuğunu ve koruyuculuk sağladığını açıkladı.

Okullar açılacak mı? Prof. Yavuz'dan mutant virüs için kritik açıklamalar

Koronavirüs derken şimdi de mutasyonu konuşuyoruz. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Türkiye'de ağırlıkla İngiltere varyantının görüldüğüne dikkat çekti ve okulların açılmasına yönelik kritik açıklamalar yaptı.

'Maskeyi çıkarıyoruz' paylaşımlarına sert tepki

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerin başında maske takmak gelirken Twitter'da 'maskeyi çıkarıyoruz' etiketiyle yapılan paylaşımlar tepki çekti. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Bu şekilde yanlış, kanıta dayalı olmayan paylaşımlar, sağlık çalışanlarımızı, hayatını kaybedenlerin ailelerini gerçekten çok üzüyor." dedi.

Bakan Koca açıkladı! Salgında yeni döneme geçiliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası konuştu. Bakan Koca, pazartesi gününden itibaren il bazında 7 günlük vaka sayılarının, ortalamasının canlı olarak yayınlanacağı bilgisini verdi. Salgın yönetiminde yeni dönemin adının ise 'yerinde karar dönemi" olduğunu açıkladı.

Çin aşısında önemli gelişme! Peş peşe açıklamalar

Çinli firma Sinovac'ın geliştirdiği Kovid-19 aşısının yaygın kullanımı Çin'de onaylanırken Türkiye, Brezilya ve Endonezya'da deneme ve acil durum kullanımlarına başlandı. Avrupa ülkelerinin de olumlu yaklaşım sergilediği Çin aşısı hakkında Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, AB'nin onaylaması durumunda kullanabileceklerini duyurdu.

Mutasyonlu koronavirüs sonrası yeni kısıtlamalar mı geliyor?

SAĞLIK Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Türkiye'de mutasyonlu virüsün görüldüğü şehirlerde yeni kısıtlamaları düşünmek gerektiğini söyledi.

Aynı aileden 30 kişinin testi pozitif çıktı

KOCAELİ'nin Gölcük ilçesinde koronavirüse yakalanan 90 yaşındaki H.E.'ye hasta ziyaretine giden aynı aileden 30 kişinin testi pozitif çıktı.

Bilim Kurulu Üyesi Turan 'Kısıtlamaları gevşetmeye başlamamalıyız'

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, ''Henüz kısıtlamaları gevşetmeye başlamamalıyız. Çünkü bu mutasyonlu virüsün ülkede ne kadar hızla yayılıp yayılmayacağını bilmiyoruz. O nedenle alarm durumunda olmaya devam etmek durumundayız" dedi.

Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara'dan mutasyonlu virüste çift maske uyarısı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, mutasyonlu virüse karşı çift maske uyarısı yaptı. "Eskiden aynı ortam içerisinde bulunan 10 kişiden 3'üne bulaşıyorsa şu an 6-7'sine bulaşabiliyor." ifadelerini kullanan Kara, kapalı ortamda maske sayısının 2 olması gerektiğini söyledi.

Elazığ’da kaç kişi koronavirüs aşısı oldu?

Aşı haritası erişime açıldı. Türkiye'nin 81 ilinde aşılama çalışmalarının başlamasıyla birlikte vatandaşlar kaç kişinin aşı olduğunu merak ediyor. Bu kapsamda Elazığ’da 1 Şubat 2021 tarihi itibariyle kaç kişi koronavirüs aşısı oldu?

Bilim Kurulu Üyesi İlhan ‘İkinci doz aşılamadan sonra okulları açmak daha doğru’

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, şu an için okulların açılmasının erken olacağını bildirdi. İlhan, "2'nci doz aşılama yapıldıktan sonra peyderpey kısıtlamaların ve okulların açılmasını düşünmenin daha doğru olacağı kanısındayım" dedi.

Bir koronavirüs aşısı daha geliştirildi!

Amerikan ilaç şirketi Novavax, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı İngiltere'de sürdürdüğü 3. faz aşı çalışmalarında yüzde 90'a yakın başarı sağladığını açıkladı.

Çin Aşıları Pazar Sabahı Türkiye'ye Geliyor!

TÜRKİYE'nin satın aldığı Çin aşısının ikinci partisi hafta sonu Türkiye'ye geliyor. Teslimat gecikmezse 10 milyon doz aşı pazar sabahı Türkiye'de olacak.

Rus Sputnik V aşısının Türkiye'de üretilmesiyle ilgili önemli gelişme!

Rus Sputnik V aşısının Türkiye’de üretilmesine yönelik Türk bir ilaç şirketi ile anlaşma imzalandı. Üretim için gerekli teknolojinin transfer süreci başladı

Toplam 418 haber.