SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

Çin aşısı güvenli mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ilk etapta 10 milyon adet geleceğini açıkladığı Çin aşıları bu hafta kullanıma giriyor. Bilim insanları toplumun aşılanması taraftarı. Bilim Kurulu üyeleri, Çin aşısıyla ilgili akıllardaki soruları yanıtladı.

Koronavirüs aşısı Moderna'dan iyi haber geldi

ABD'li biyoteknoloji şirketi Moderna, taşıyıcı RNA teknolojisiyle geliştirdikleri korona aşısına ilişkin gelen son verilerin tüm yaş gruplarında kalıcı bağışıklık potansiyeli sunduğunu açıkladı

Hemşehrimiz Ceyhan'dan Diyanet'e korona aşısı çağrısı!

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan tartışmaların sürdüğü koronavirüs aşısı ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'na çağrı yaptı. Ceyhan, ” Bizde daha çok etkili olan dini faktörler ve toplum liderlerinin etkileri. Diyanet’in devreye girip bu aşıyı desteklemesi lazım” dedi.

Bakan Koca ‘Çin aşısını canlı yayında ilk ben yaptıracağım’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den getirtilecek 50 milyon doz koronavirüs aşısıyla ilgili eleştirilere tek tek cevap verdi. Bakan Koca, "Çin'den gelecek aşıyı kamuoyunun huzurunda aşıyı ilk ben yaptıracağım" dedi. Fahrettin Koca, korona aşısı olmanın zorunlu olup olmayacağını da açıkladı.

Koronavirüs Bilim Kurulu aşı gündemiyle toplanıyor!

Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 17.00'de Sağlık Bakanı Koca'nın başkanlığında "aşı" gündemiyle toplanacak.

Bilim Kurulu üyesi açıkladı! Yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı olabilir

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, koronavirüs salgınına karşı yılbaşında hareketliliği azaltmak için perşembe gününe denk gelen 31 Aralık'tan itibaren hafta sonu ile birlikte 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması söz konusu olabileceğini söyledi.

Türk profesörün geliştirdiği aşıya onay!

İngiltere'de Türk profesör Uğur Şahin'in corona virüse karşı geliştirilen ve yüzde 95 etkinlik gösteren Pfizer/BioNTech aşısının kullanımını resmi olarak onaylandı.

Türkiye'de Covid-19 aşısının ilk kez uygulanacağı tarih belli oldu!

TÜRKİYE'ye Aralık ayı itibariyle Çin'in ürettiği 50 milyon doz koronavirüs aşısı gelecek. İlk uygulama 11 Aralık'ta sağlık çalışanlarından başlayacak.

Moderna ve Pfizer’in aşıları incelendi yan etkileri açıklandı

Amerikan Tabipler Birliği’nden uzmanlar, Moderna ve Pfizer’ın geliştirdiği corona virüs (Covid-19) aşılarının yan etkilerini açıkladı. Yan etkiler arasında ilk dozda aşının yapıldığı bölgede acı olduğu ifade edilirken; ikinci dozda bazı gönüllülerde, eklem, kas ve baş ağrıları saptandı.

Koronada ürküten tablo! Yoğun bakımlarda yer kalmadı

TÜRKİYE koronavirüs salgınında en zor günlerini yaşıyor. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Necmettin Ünal, "Benim hastanemde yoğun bakımda yer kalmadı. Ameliyathaneler değil ameliyathane koridorları bile yoğun bakıma dönüştürüldü" dedi.

Pfizer'in ürettiği koronavirüs aşısı için net tarih belli oldu

ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı Alex Azar, Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çiftinin yönettiği biyoteknoloji şirketi BioNTech ile Amerikan ilaç devi Pfizer'in ürettiği koronavirüs aşısının dağıtımına 10 Aralık'tan hemen sonra başlanabileceğini duyurdu.

Bakan Koca'dan aşıyla ilgili 3 önemli bilgi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'na koronavirüs aşısıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Merakla beklenen Çinli ilaç firması 'Sinovac'ın aşısında son durum ne? Aşılar ücretli mi, ücretsiz mi olacak? İlerleyen dönemde aşılar eczanelerde bulunacak mı?

Koronavirüs aşısında tarih belli oldu!

Pfizer ve Biontech'in, Covid-19'a karşı geliştirdiği ve yüzde 95 etkili olduğunu açıkladığı aşıyla ilgili tarih belli oldu. Onay sonrası ilk aşıların 13 Aralık'ta başlayacağı duyuruldu.

Rusya'dan Covid-19 aşısı açıklaması

Rusya'da yeni tip corona virüse karşı geliştirilmekte olan "Sputnik V" adlı aşının Amerikan ilaç şirketlerinin üzerinde çalıştığı aşılardan daha ucuz olacağı ileri sürüldü.

Pfizer, Covid-19 aşısını -70 derecede kuru buzla paketleyip dağıtacak

Koronavirüs (Covid-19) aşısı üretme çalışmaları bir yarış hâlini alırken, aşının üretilip dağıtımı için gerekli olan ısı koşulları ikinci bir yarışın habercisi oldu. Eksi 70 derecede taşınması ve saklanması gereken Pfizer-BioNTech aşısı için gerekli soğukluk, dünyada sadece kutuplarda bulunuyor.

Hemşehrimiz Ceyhan'dan önemli açıklamalar!

Koronavirüste artan vakalarla birlikte kısıtlamalar yeniden hayata geçti. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, pandemide son durumu Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında değerlendirdi. Ceyhan, günlük vaka sayısına ilişkin, " Ağır hasta sayısıyla hesapladığınız zaman, 10 katı kadar rakam civarında düşünülebilir. Tabii tespit edilemeyenler. Bütün dünyada aynı şekilde" dedi.

Valiliklere yazı gönderdi! 81 ilde korona talimatı

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce, Kovid-19 (SARS-CoV-2) RT-PCR test ücretlerine ilişkin tüm kamu kurum ve kuruluşları ile valiliklere yazı gönderildi.

Bilim Kurulu üyesi Tezer 'Maske yüzde 100 korumaz'

SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, ortada filtre görevi gören yapı yoksa maskelerin koruyuculuğunun azalacağını söyledi. Prof. Dr. Tezer, "Maske bizi yüzde 100 korumaz. Mesafe kuralına uymazsak ve bu süre 15 dakikadan uzun sürer ise her iki tarafta maske olsa da yine bulaştırıcılık kaçınılmaz olacak" dedi.

Toplam 419 haber.