SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

Prof. Dr. Ceyhan ‘PCR Testi Zorunluğu Aşılı Olanlara Da Getirilmeli’

Koronavirüsle mücadele kapsamında toplu faaliyetlerde ve okullarda aşısızlara getirilen PCR testiyle alakalı olarak Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu testin aşı olan kişilere de zorunlu hale getirilmesini savundu. Ceyhan, "PCR testlerinin normalde aşılıya da yapılması lazım, aşısıza da. "Çünkü taşıma açısından risk oluşturmuyor. Kaldı ki PCR testlerinin de doğru sonuç verme şansı yaklaşık yüzde 50 civarında." dedi.

Uğur Şahin'den aşı açıklaması!

Koronavirüs aşısını geliştiren Biontech firmasının CEO'su Uğur Şahin, aşıya ilişkin yeni bilgiler verdi. Şahin, verilerin üçüncü doz aşının yüzde 95 koruma sağladığını gösterdiğini açıkladı. Şahin, yıl sonuna kadar 1 trilyon dozdan fazla aşı üreteceklerini bildirdi.

İl Müdürü Polat Gelinen Son Durumu Değerlendirdi

Koronavirüs ile mücadelede gelinen son nokta hakkında Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat açıklamalarda bulundu.

Prof. Açık ‘Yeniden Sağlıklı Günlere Dönebilmek İçin Aşı Olmalıyız’

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında açıklama yaptı. Prof. Dr. Açık, “öncelikle sağlığımızı sonra da tüm toplumsal ve ekonomik hayatı derinden etkileyen Covid-19 pandemisini aşıyla yenmeliyiz” dedi.

Profesör Ceyhan'dan kritik uyarılar!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşılamanın önemine dikkat çekti. Yeni artış dönemlerinin engellenemeyeceğini kaydeden Ceyhan, çocukların Covid-19 nedeniyle hastaneye yatışında artış olduğunu belirtti.

Bakan Koca illere göre vaka sayılarını açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14-20 Ağustos'ta illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı.

Koronavirüs aşısında 3. doz Biontech ne kadar koruyor?

Koronavirüs aşılamasında iki dozun da bir süre etkisini yitirdiği tartışmaları sürerken İsrail Sağlık Bakanlığı sonuçları açıkladı.

Yeni koronavirüs araştırması!

ABD'de yapılan bir araştırma yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tam aşılı olan kişilerin yüzde 1'inden azının virüs kaptığını ortaya koydu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İl İl Vaka Oranını Açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 102,48 oranında virüs tespit edildi.

Bilim Kurulu toplanıyor! Aşı olmayanlara yeni yasaklar geliyor

Bilim Kurulu bugün saat 16:30'da toplanıyor. Toplantıda iki doz aşı olmayanlara yönelik yeni yasaklar masaya yatırılacak. Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara, "Aşınızı olun. Yoksa yeni tedbirler gelecek" dedi.

Bakan Koca duyurdu! Delta varyantında korkutan veriler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dakika yaptığı açıklamada geçen hafta son bir haftada 284'ten 750'ye çıktığını söyledi. Dördüncü dalganın engellenmesi için aşılamanın önemine dikkat çeken Koca, zorunlu aşının ise gündemde olmadığını kaydetti.

Bilim Kurulu üyesi korkutan uyarı Ağustos'ta yüzde 80'e çıkacak

Kurban Bayramı yaklaşırken uyarı üstüne uyarı geliyor. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gülay Korukluoğlu, ağustos ayında vakaların yüzde 80'inin delta varyantı olacağını belirtiyor.

Randevusuz Covid-19 Aşı Stantları Kuruldu

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Elazığ’da başlatılan aşı seferberliğine hız kazandırmak ve vatandaşların aşıya ulaşımlarını daha da kolaylaştırmak üzere şehrin üç ayrı noktasına COVİD-19 Aşı Standı kuruldu.

Sonbaharda Dördüncü Dalga Yaşanabilir

Türkiye'de kademeli normalleşme kapsamında alınan kararlar çerçevesinde bugün itibarıyla sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları sona erdi. Yaz sezonun da açılmasıyla Türkiye'nin turist akınına uğraması beklenirken uzmanlar 4. dalga uyarısında bulundu: Tedbirlere uymaz, aşılama hızında da düşüş olursa Eylül-Ekim aylarında Türkiye dördüncü dalgayı görebilir.

Kurban Bayramı için büyük risk! Bilim Kurulu üyesi uyardı!

Türkiye'de bir haftada iki katına çıkan Delta Varyantı Kurban Bayramı geldikçe endişelendiriyor.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan aşı sonrası alerjik olaylarla ilgili açıklama

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşı sonrası alerjik olayların çocuklarda daha az görüldüğünü belirtti. Ceyhan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 4 madde sıraladı.

Hemşehrimiz İlhan duyurdu!

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, aşılamada iyi bir noktaya doğru gidildiğine işaret ederek, "50 milyon vatandaşımızın bilfiil aşılı olduğunu gördüğümüz gün, kendimizi rahat hissettiğimiz gündür." dedi.

BioNTech aşısı Delta varyantına karşı etkili mi?

Koronavirüsün Delta varyantı tüm dünyada olduğu gibi Avrupa'da da yükselişe geçti. Mevcut aşıların işe yarayıp yaramadığı ise son günlerin en önemli konusu haline gelmişken, Prof. Dr. Uğur Şahin, BioNTech aşısının Delta karşısında etkili olduğunu belirtti.

Toplam 418 haber.