SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

Pfizer, koronavirüs ilacının kullanım onayı için FDA'ya başvurdu

Pfizer, koronaya karşı geliştirdiği, yüzde 89 etkili olduğunu açıkladığı, ağızdan alınan ilacın orta ve yüksek riskli hastalarda kullanılması için FDA'ya başvuruda bulundu.

Mehmet Ceyhan'dan 3. doz için dikkat çeken uyarı 

Sağlık Bakanlığı 18 yaş üstü herkese koronavirüs için 3. doz aşılamasını başlattı. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Ek önlemler alıp virüs yoğunluğu sürekli düşük tutulabilirse, sağlıklı genç yetişkinlerde 3. Doz gerekliliği yeniden tartışılabilir" ifadelerini kullandı.

Pandemide 5. dalga mı geliyor? 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara çok önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Özlü ‘Pandemi bitecekmiş gibi görünmüyor’

Koranavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkileyen Korona virüs vakalarının pek bitecekmiş gibi gözükmediğini belirterek virüsün dünyanın her yerinde var olmaya devam edecek gibi göründüğünü söyledi.

İl Sağlık Müdürü Polat’tan ‘Organ Bağışı’ çağrısı

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, 3 – 9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında yaptığı açıklamada Türkiye ‘de 30 bin hastanın acil organ nakli beklediğini belirterek, vatandaşları organ bağışı konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı.

Bilim Kurulu üyeleri anlattı! Kim, ne zaman 3. doz aşı yaptırabilecek?

Sağlık Bakanlığı, iki doz BioNTech aşısı olan vatandaşların hatırlatma dozu yaptırmalarına karar verdi. Dün sabah itibariyle de 3. dozlar vurulmaya başlandı. Peki 3. doz BioNTech neden gerekli, kim ne zaman yaptıracak, öncelikli gruplar kimler olacak? Bilim Kurulu üyeleri cevapladı...

Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor 

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. 

Vali Ömer Toraman aşılamadaki hedefi açıkladı

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ’ın aşılamada yüzde 65,1 oranıyla sarıya geçtiğini vurgulayarak hedefin yüzde 75 olduğunu açıkladı. 

Uğur Şahin ve Özlem Türeci korona için kötü haberi verdi! 

Dünyada onaylanan ilk koronavirüs aşısını geliştiren Alman şirketi BioNTech'in kurucuları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'den korkutan açıklamalar geldi. Covid-19’un ve pandeminin ne zaman biteceği ile ilgili Türeci, “Birkaç yıl daha virüsle uğraşacağız. Koronavirüs daha yönetilebilir bir virüs olacak” dedi. Mutasyonlar için geliştirilen aşı üzerine konuşan Şahin, “Şu anda mevcut aşıyı değiştirmeye gerek yok” diye konuştu.

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde Sekreterlere Yönelik Eğitim 

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan sekreterlere yönelik iletişim becerileri, hasta ve hasta yakınları ile iletişim konulu eğitim verildi. 

Biontech’te 3’üncü Doz Kararı! Kimlere Ne Zaman Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı, 2 doz BioNTech aşısı olanlara 3’üncü dozu Bilim Kurulu gündemine aldı. Milyonlarca vatandaşın antikor seviyesini ölçen Bakanlık, önümüzdeki günlerde yaş, cinsiyet ve bağışıklığı baskılanmış kişilerde 3’üncü doz BioNTech aşısının ne zaman yapılacağını açıklayacak.

Bakan Koca noktayı koydu! Yeni yasak var mı yüz yüze eğitim sürecek mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yüz yüze eğitimle ilgili açıklama yaptı. Koronavirüste vakaların yüzde 25'inin 0-17 yaş arasında olduğunu duyuran Koca hafta sonu eğitim alternatiflerinin de masada olduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanlığı rehberi güncelledi!

Sağlık Bakanlığınca güncellenen "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon" rehberine göre, en az iki doz aşısını yaptırmış veya son 6 ay içerisinde Kovid-19 geçirmiş kişilerin HES kodu, pozitif biriyle temas ettiğinde riskli görünmeyecek.

Kovid-19 aşısı yaptıranlara dikkat çeken öneri!

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, Kovid-19 aşılarının gripten, grip aşısının da koronavirüsten korumayacağına dikkati çekerek, "Bu anlamda Kovid-19 aşısı yaptıranların, gribe yakalanmamak için ayrıca grip aşısı yaptırması gerekiyor." dedi.

Koronavirüs Vaka Sayısında Rekora Koşuyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 412,95 oranında virüs tespit edildi.

Bakan Koca'dan öğrencilere PCR testi açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından konuştu. Okullarda öğrencilere tarama amaçlı yapılacak koronavirüs testleri ile ilgili Bakan Koca, 'velilerin izni olmadan hiçbir işlem tesis edilmeyecek' dedi.

Mehmet Ceyhan'dan tepki geldi!

Siyasetçi Fatih Erbakan'ın söyledikleriyle yeniden tartışmaya açılan aşıların 3 kulaklı 5 gözlü yaratıkların doğmasına ve insanların maymunlaşmasına yol açtığı iddialarına Mehmet Ceyhan isyan etti.

Prof. Dr. Ceyhan ‘PCR Testi Zorunluğu Aşılı Olanlara Da Getirilmeli’

Koronavirüsle mücadele kapsamında toplu faaliyetlerde ve okullarda aşısızlara getirilen PCR testiyle alakalı olarak Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu testin aşı olan kişilere de zorunlu hale getirilmesini savundu. Ceyhan, "PCR testlerinin normalde aşılıya da yapılması lazım, aşısıza da. "Çünkü taşıma açısından risk oluşturmuyor. Kaldı ki PCR testlerinin de doğru sonuç verme şansı yaklaşık yüzde 50 civarında." dedi.

Toplam 417 haber.