SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Fiyat İstikrarı Kurulu geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı reform paketi kapsamında kurulacak kurullardan biri olan Fiyat İstikrarı Kurulu, gıda arz zincirini takip ederek vatadandaşların gıdaya daha ucuz ulaşmasını sağlayacak.

Altın fiyatları dünkü kapanışa göre yükselişte

Geçtiğimiz yılın son döneminde rekor kıran ardından düşüşe geçen altın fiyatlarında bugün de hareketlilik devam ediyor.

Bakkal Kart Projesi Hayata Geçiriliyor

Elazığ’da esnaf odaları tarafından hazırlanan “Bakkal Kart” projesi Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın destekleriyle hayata geçiriliyor.

7 aydır yükseliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon 6 aydır devam eden yükseliş tendini sürdürdü ve peş peşe 7. ayında da yükseldi. Yıllık enflasyon Nisan'da yüzde 17.4 oldu.

Açık ‘Fabrikamız endüstri 4.0’a çok uygun bir fabrika’

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Dünya Gazetesi ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği işbirliği ile düzenlenen “Sanayide Maden Panelleri-1” Çimento Sektörü toplantısına katılarak sektörün mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerileri ile dijital dönüşüm ve yeşil mutabakat konularında değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Arslan’dan Ticaret Bakanlığı’nın Yasa Tasarısına Öneri

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan yaptığı açıklamada, Kırtasiye ürün gruplarının da marketlerde satışının yasaklanacak ürünler arasında yer almasını istedi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu gündeme ilişkin soruları yanıtladı!

Rezerv tartışması, kripto para düzenlemesi, faiz konusu ve gündemdeki birçok soruyu gazeteciler sordu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu cevapladı.

Kısa çalışma ödeneği yürürlüğe girdi

Kısa çalışma ödeneğinin Haziran ayı sonuna kadar uzatılması kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

282 bin çalışana 1.500 TL destek TBMM'den geçti!

Yiyecek-içecek alanında faaliyet gösteren çalışanlar için nisan- mayıs aylarında geçerli olacak 1.500 TL’lik destek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Yeme-içme sektöründe çalışan 537 bin kişi olduğunu belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, 282 bin çalışanın 1.500 TL’lik destekten yararlanmasını beklediklerini söyledi.

Altın fiyatları için 600 TL beklentisini yeniledi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki son durumu Haber 7'ye yorumladı. Memiş, altın fiyatları için 600 TL beklentisini yenilerken, bu rakam sürpriz olmayacak dedi.

Elazığ TSO Bünyesinde Türk Patent Kurumu Birimi Açıldı!

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2020 yılında Elazığ TSO bünyesinde açılması girişimleri başlatılan Türk Patent Kurumu Bürosu, Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu tarafından onaylandı.

Ödemeler bugün yapılacak

Mart ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemeleri bugün yapılacak. Bakan Selçuk, IBAN bilgileri bulunmayanlara PTT üzerinden ödeme yapılacağını bildirdi.

Enflasyon rakamları açıklandı

TÜFE'de 2021 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 1,08, bir önceki yılın Aralık ayına göre 3,71, bir önceki yılın aynı ayına göre 16,19 ve on iki aylık ortalamalara göre 13,18 artış gerçekleşti.

Benzine 19 kuruş zam geldi!

Benzin fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 19 kuruş zam geldi. Ancak zam, ÖTV'den karşılanacak...

2. el otomobilde binde 5 vergi

Hükümetin üzerinde çalıştığı ekonomik reform paketinde, vergi uygulamalarına ilişkin yeni kriterler getirilecek. Taslak ile ikinci el araçların noterdeki alım satım işlemlerinde binde 5 oranında vergi uygulanması da öngörülüyor. Ayrıca prim teşviki, destek ve indirimler, yararlanılabileceği halde yararlanılmayan dönemler için geriye doğru uygulamayacak. İşte tüm detaylar...

Merkez Bankası'ndan yeni faiz açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Hemen faiz indirilecek önyargısı doğru değil" açıklaması yaptı.

Tekstil Sektöründe Hedef 5 Bin İstihdam

Son üç yıllık dönemde Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde entegre yatırımlarla dikkat çeken tekstil sektöründe yer alan firma yöneticileri ve paydaşlar Elazığ TSO’nun organizasyonu ile bir araya getirildi. Yaklaşık üç saat süren ve tüm tarafların söz aldığı istişare toplantısında sektörün yılsonuna kadarki istihdam hedefi 5 bin olarak belirlenirken, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) sekreterliğinde sektörün sorunlarının takip ve çözümü için bir komisyon kurulması kararlaştırıldı…

Bakan Pakdemirli'den 'çiftçiye destek ödemesi' açıklaması

Çiftçiye yapılacak destek ödemesiyle ilgili son dakika açıklamalar yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, mazot gübre desteğinin 81 ilde ödenmeye başlanacağını açıkladı.

Toplam 1040 haber.