SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Erdoğan'ın açıklayacağı müjdenin ayrıntıları ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kiralarda da düzenlemeye gidiyoruz. Kabine Toplantısı'nda ele alacağız' sözlerinin ardından milyonların, esnafın gözü yarınki toplantıya çevrildi. Gündemde olan destekler neler, beklentiler neler? 'Kira müjdesi' ne anlama geliyor? Düzenleme kime, nasıl destek sağlayacak?

20,7 milyar liralık alacak yapılandırıldı

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında bugüne kadar 2 milyon 787 bin mükellef başvuruda bulundu.

KOSGEB Elazığ’dan Uzman Yardımcısı Alacak

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından, taşra birimlerinde görevlendirilmek üzere 44 KOBİ Uzman Yardımcısı alınacak. Alınacak olan 44 Uzman Yardımcısı içerisinden Elazığ’a da 2 kişilik kontenjan verildi.

KOBİ'lere 7.5 milyar lira kredi desteği!

Kredi Garanti Fonu, KOBİ'ler için yeni destek paketi açıkladı. Buna göre KOBİ'lere 7.5 milyar TL kredi sağlanacak.

EÜAŞ Keban HES Müdürlüğüne 12 Kadrolu İşçi Alacak

EÜAŞ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere 150 daimi işçi alımı gerçekleştirecek. 150 personelin 12’si Keban HES müdürlüğüne ayrıldı.

Asgari ücret için kritik gün!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılı asgari ücretinin belirlenmesi için bir araya geliyor.

Oda Başkanı Cebrail Top Cumhurbaşkanına mektup gönderdi

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayii Esnaf Odası Başkanı Cebrail Top, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan depremin ardından Elazığlılara verilen faizsiz kredilerin 1 yıl süre ile ertelenmesini talep etti.

Kasım ayı ihracat rakamları açıklandı!

İhracat kasımda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,95 azalarak 16 milyar 88 milyon dolar, ithalat yüzde 16,07 artarak 21 milyar 158 milyon dolar oldu.

Doğalgaza zam yapılacak mı?

Doğal gazda aralık ayında geçerli olacak fiyat tarifeleri, tüm abone gruplarında sabit tutuldu.. Bu da yıl sonuna kadar zam olmayacağı anlamına geliyor.. Aralık ayında gaz fiyatı, konutlar için 1000 metreküpe bin 251 TL olarak kaldı.

2021 yılında asgari ücret ne kadar olacak?

SGK uzmanı Özgür Erdursun, 2021 yılında asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı. Erdursun'a göre; yeni yılda asgari ücret 2 bin 665 liranın altında olmayacak ve 2 bin 900 liranın üstüne de çıkmayacak.

Türkiye'nin 3'üncü çeyrek büyüme rakamları açıklandı

Türkiye ekonomisi, koronavirüs salgınının etkilerine rağmen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,7 büyüdü.

Altın fiyatları düşer mi, yükselir mi?

ABD başkanlık seçimleri, Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararı toplantısı ve aşı haberlerinden dolayı altın fiyatları hareketlenmeye devam ediyor. Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu sorularına cevap arayan düğün sahipleri son günlerde altındaki fiyat artışından şikayetçi. Altın fiyatlarında son durum nasıl? 30 Kasım Pazartesi anlık güncel altın kuru fiyatları merak edilmeye başlandı. Gram altın güne nasıl başladı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı! Vergi sisteminde büyük değişiklik

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi sisteminde "vatandaş odaklı" global revizyon için düğmeye bastı. 2021 programına göre vergi sisteminde adaletin güçlendirilmesi, tabanın genişletilmesi ve hasılanın artırılmasını sağlayacak şekilde revizyonlar yapılacak.

Reform görüşmeleri başlıyor! İlki bugün TÜSİAD'la yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, reform görüşmeleri kapsamında bugün "patronlar kulübü" olarak bilinen TÜSİAD yönetimiyle bir araya gelecek. İkinci görüşmenin ise, cumartesi günü TOBB heyeti ile gerçekleştirileceği öğrenildi.

Bakan Pakdemirli açıkladı! 826 kadrolu işçi alımı yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşra teşkilatına 826 kadrolu işçi alımı yapılacağını açıkladı. Pakdemirli alımların şartları sağlayanlar arasından kura ile belirleneceğini belirtti.

Motorine zam bekleniyor

Motorinin litre fiyatına yarından itibaren geçerli olmak üzere 33 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Dün benzinin litre fiyatına 37 kuruş zam yapılmıştı. Zamla birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı 7 TL olmuştu.

Benzine çok büyük zam geliyor

Benzine son dakika okkalı bir zam geliyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre; benzinin litre fiyatına 37 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Söz konusu zam bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.

Araç muayene ücretlerinde fiyat artışı belli oldu!

Milyonlarca araç sahibi vatandaşı ilgilendiren araç muayene ücretlerinde fiyat artışı belli oldu. 2021 için yüzde 9.11 oranında artış bekleniyor. Ayrıca, araç muayene ödemelerinde kredi kartı dönemi başlıyor

Maaşlara yüzde 17 zam hazırlığı!

Uluslararası danışmanlık şirketlerinin Türkiye’de yaptığı bir araştırma, pandeminin yol açtığı sıkıntılara rağmen özel sektör firmalarının yeni yılda çalışanlarına ortalama yüzde 17 oranında zam yapacağını ortaya koydu. Araştırma ayrıca, pandemi sonrası birçok şirketin çalışanlarına evden çalışma seçeneği sunmayı planladığını da gösterdi.

Toplam 1040 haber.