SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Benzine bu kez kallavi indirim geliyor! 

Benzinin litre fiyatına perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere 30 kuruş civarı indirim bekleniyor.

Gram altın 569 liraya yükselerek tarihi rekor kırdı

Haftaya 566 liradan başlayan gram altın zirvesini yenileyerek 569 liraya yükseldi. Ons altın fiyatları, dolar fiyatlarının düşmesiyle son 2 ayın zirvesi olan 1.821 doların üzerine yükseldi.

Yoğunlu ‘Ar-Ge Merkezleri Bölgenin Yenilikçilik Kapasitesini Artıracak’

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından Malatya ve Elazığ’da faaliyet gösteren Ar-ge ve Tasarım Merkezlerine ve Ar-ge Merkezi kurmayı planlayan firmalara yönelik beş günlük eğitim programı düzenlendi. 

Asgari ücret ne kadar olacak? Abdulkadir Selvi net miktarı yazdı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, asgari ücretin net olarak 3 bin 500 ya da 3 bin 600 lira olmasının üzerinde durulduğunu yazdı.

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, 3 arsa ve 1 tarlayı satışa çıkardı 

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, Gümüşkavak Mahallesi, Akçakiraz Beldesi ve Karakoçan ilçesinde 3 arsayı ve bir tarlayı ihale usulü satışa çıkardı. İhale 11 Kasım Perşembe günü saat 09.00’da Elazığ DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilecek. 

Vergi harç ve cezalar ne kadar artacak? 

Vergi, harç ve cezalardaki artışı belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 36,20 oldu. Bu rakamı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 50'ye kadar düşürme yetkisi bulunuyor.

Enflasyon rakamları açıklandı 

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ekimde yüzde 2,39 artarken yıllık bazda yüzde 19,89 oldu. TÜFE'de 2021 yılı ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2,39, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,75, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,89 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 17,09 artış gerçekleşti.

Milyonların gözü bu haberde! 

Kıdem tazminatı alt ve üst limiti asgari ücret ve memur maaşlarına göre belirleniyor. Önümüzdeki ay başlayacak asgari ücret görüşmeleri ve yılbaşında memur maaşlarına yapacak zam ile kıdem tazminatının hem alt hem de üst limiti artacak.

Kömür fiyatlarına iki ayda yüzde 72 zam

Kış aylarının girilmesiyle artan talep ve emtialarda görülen yükselişler nedeniyle kömür fiyatlarına iki ayda yüzde 72 oranında zam geldi.

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor

Altın fiyatları, Fed ve İngiltere Merkez Bankası’nın para politikası toplantıları öncesinde yatırımcıların sıkılaşan para politikasının küresel toparlanma üzerinde yaratabileceği baskılara odaklanmasıyla yükseldi.

Başkan Özdoğan ‘Ulusal marketler nasıl durdurulacak’

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, ilçelerinde yeni açılacak şubelerle ulusal marketlerin sayısının 15 olacağını ifade ederek ulusal marketlere dur demek için onlara ruhsat verilmemesi gerektiğini söyledi. 

Sanayi ve santrallerdeki doğalgaza kallavi zam!

Doğalgaza kasım ayında yüzde 49 zam geldi. Zam, sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yapılırken bu ay da mesken tarifesi sabit kaldı.

Ayçiçeği yağındaki fiyat artışına üretim freni

Ayçiçeği yağındaki fiyat artış hızı, üretimle yavaşlatılacak. Destek miktarının da yükselmesiyle bir önceki yıla göre yüzde 16’lık artışla 2,4 milyon ton üretim öngörülüyor. Toplam ihtiyacın karşılanması için gerekli üretim oranı yüzde 60 olarak açıklandı.

Ümraniye’de Elazığ yöresel ürünlerine yoğun ilgi   

Ümraniye Belediyesi’nin katkılarıyla 27 ve 31 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Elazığ Yöresel Ürünler ve Lezzet Günleri İstanbul Ümraniye Santral Meydanı'nda devam ediyor. 

EYT'liler İçin Heyecanlandıran Gelişme 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca vatandaşa rahat nefes aldıracak düzenlemelerin yapılması talimatını verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emeklilik için yaşı bekleyenler (EYT), asgari ücret ve emekli aylıkları konusunda çalışma yapıyor. 

5 zincir markete 'fahiş fiyat' cezası kesildi!

Rekabet Kurumu tarafından zincir marketlerle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. 5 zincir markete idari para cezası verilmesine karar verildi.

Yapılandırma ilk taksit ödemesinde son tarih 1 Kasım!

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7326 Sayılı Kanun' kapsamında vergi borcu yapılandırılmasından yararlanan vatandaşların ilk taksit ödeme süresinin 1 Kasım 2021 Pazartesi günü sona ereceği duyuruldu.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu yılın son raporunu açıkladı 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın son enflasyon raporunu sundu.. Kavcıoğlu, gıda fiyatlarındaki artışın enflasyona yönelik baskısına dikkat çekti. 2021 sonu için enflasyon beklentisi yükseltilerek 4,3 puanlık güncelleme ile 14,1'den 18,4'e çıkarıldı.

ELZEM-DER üyelerine sağlık indirimi

El-Aziz Emlakçılar Derneği(ELZEM-DER) ile Elazığ’da faaliyet gösteren bir özel hastane arasında indirim protokolü imzalandı.

Toplam 1040 haber.