SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İşsizlik rakamları açıklandı!

TÜİK, son dakika işsizlik verilerini açıkladı. Türkiye'de işsizlik oranı, 2020'de bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 13,2 olarak gerçekleşti

Dolar/TL kuru resmen çıldırdı!

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın yerine Şahap Kavcıoğlu'nun getirilmesinin ardından dolar/TL resmen fırladı. Dolar TL karşısında yüzde 15'lik bir yükselişle 8.39 seviyesini gördü. Euro 9.93 TL'yi, gram altın 470.639 TL'ye kadar yükseldi.

Altın fiyatlarında yükseliş!

Gram altın 17 Mart Çarşamba günü 418 TL’den alıcı bulurken bugün 0,16 yükselişle 421,16 seviyesine yükseldi. Çeyrek altında ise az da olsa bir yükseliş yaşandı. Çeyrek altın 17 Mart günü 682 TL alış fiyatından 686 TL’ye yükseldi. Peki yarım, tam, ata ve cumhuriyet altınlarında durum nasıl? Kapalıçarşı altın fiyatları ne kadar?

EPDK'dan akaryakıtta tavan fiyat kararı

Türkiye’nin tüm illerinde akaryakıt satışlarında uygulanacak tavan fiyatlar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan önemli açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Ekonomi Reform Paketi"nin ayrıntılarını açıklıyor

Ekonomiye ilişkin torba teklif! İşte öne çıkan değişiklikler

Hükümetin hazırladığı torba teklifle haciz satışlarına çekidüzen verilecek. Açık arttırmalara katılmak için teminat alınacak, elektronik ortamda yapılabilecek. Hile karıştıranlar cezalandırılacak. Ayrıca, vergi borcu olanlara akaryakıt dağıtım lisansı verilmeyecek. Ödeme kaydedici cihazlarda hile yapanlara hapis cezası verilecek.

İşten çıkarma yasağı ve nakdi destekte süre 2 ay uzatıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile işverenin çalışanını işten çıkarma yasağı, 17 Mart'tan itibaren 2 ay daha uzatıldı.

Türkiye Otomotiv Pazarı Şubatta Yüzde 24,2 Büyüdü

TÜRKİYE otomobil ve hafif ticari araç pazarı, bu yılın şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,2 büyüyerek 58 bin 504 adet satış gerçekleştirdi.

İslam Memiş uyardı! Altının yükselişini ansızın bekleyin

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten altın yatırımcısına flaş tavsiyeler geldi. Piyasalarda kargaşa, yangın ve belirsizlik yaşandığını belirten Memiş, "Altın için o kadar büyük bir plan var ki, bugünleri düşüş değil, bir nimet olarak görenler kazanacak" dedi. İşte İslam Memiş'in son yazısında altınla ilgili uyarıları...

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli gıda fiyatlarının düşeceği tarihi açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli gıda fiyatlarında yükselişle ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi tüm Türkiye'de olacak!

Zincir marketlerin fahiş gıda fiyatlarına karşı hükümet düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla her yerde açılacak Tarım Kredi Kooperatifleri marketleriyle ilgili ayrıntılar belli oldu.

Altın ve dolar fiyatı dün gece bir anda fırladı!

Yatırımcının ve piyasaların merakla beklediği verilerden biri olan döviz ve altın rakamları dün gece son dakika olarak ABD'de açıklanan "ABD 10 yıllık faizleri" sonrası yükselişe geçti. Dolar kuru 826 Şubat 2021 Cuma günü) 7.44 seviyesini gördü. Gram altın ise güne 422 TL'den başladı.

Altında yükseliş başladı!

Altın fiyatları yükselişe geçti. Altın ons fiyatı 1793 dolara çıktı. Altındaki yukarı yönlü gidişi değerlendiren teknik uzman Tunç Şatıroğlu, "1830 bölgesine kadar yani kanalın üstüne kadar devamını beklerim. Daha yukarı çıkması için enflasyon beklentilerinde artış veya teşvik paketi gelişmeleri gerekir" dedi.

Elazığ TSO'dan Dış Ticaret Protokolü

Elazığ Ticaret Ve Sanayi Odası (Elazığ TSO), üyelerine e-ticaret platformu üzerinden dış ticaret hizmeti sunulması için protokol imzaladı.

Dolar ve altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi?

Dolar/TL'de sert düşüşlerin ardından 7 TL civarında dengelendi. Küresel piyasalarda yaşanan sert hareketlerin devam edip etmeyeceği yakından izleniyor. Teknik uzmanların değerlendirmeleri dolar ve altındaki yön arayışında önemli fikirler veriyor...

Altın fiyatları yeniden düşmeye başladı!

Altın fiyatları, teşvik paketi beklentilerinin Jerome Powell'ın istihdam piyasasına dair yorumları ve istihdam verilerinden ağır basmasıyla haftayı kazançla geçmeye hazırlanıyor fakat günlük olarak düşüşte. Gram altın küresel altın fiyatlarını takip ederken gümüş yatay bir seyir içerisinde.

Bakan Kasapoğlu duyurdu! Şubat ayı burs ve kredi ödemeleri başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin şubat ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplarına yatmaya başladığını açıkladı.

Restoran ve kafelere yapılacak destek ödemesi Resmi Gazete'de!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı, yiyecek ve içecek sektöründeki işletmelere koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla verilecek "ciro kaybı desteği" Resmi Gazete'de yayımlandı. Destek alacak işletmelere 2 bin liradan 40 bin TL'ye kadar ödeme yapılabilecek.

Hangi kurum kaç personel alacak? 2021 güncel memur alım listesi açıklandı

Yeni Ekonomi Programı kapsamında bütçelendirilen 35 bin personel alımı sürerken, 65 bine yakın alım daha yapılacak. Peki 2021 yılında kamuya memur alımları ne zaman başlayacak?

Toplam 1038 haber.