Emekli bayram ikramiyesi 10 bin TL mi oluyor! 

31 Mart seçimlerine 27 gün kala kulislere emeklilere çifte bayram yaptıracak bir iddia düştü. 3 bin liraya çıkartılan emeklinin bayram ikramiyesi 10 bin liraya yükseltiliyor. Kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü kabine toplantısı sonrası açıklayacak. Kabine saat 15:00'te Beştepe'de toplanacak.  

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti'nin yaptırdığı anketlerde en büyük sıkıntı emeklilerin oylarındaki erime olarak öne çıkmaya başladı. AK Parti kurmayları, “Yerel seçimlerde bizi en çok zorlayacak kesim emekliler olacak. Bunu anketlerde de görüyoruz" dedi. 

Son seçimi en doğru bilen BETİMAR'ın Başkanı dün emekliler konusunda AK Parti'yi uyardı. İşte tüm bunların ardından kulisler bomba bir iddia düştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün emeklilerin gönlünü alacak. 

31 Mart yerel seçimlerine 27 gün kala emeklilerin geçim sıkıntısının giderek artması iktidarı yeni adımlar atmaya zorluyor. Emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkarılması ve iki bayram için toplam 6 bin TL ödeme yapılacağının açıklanması emeklilerin tepkisini çekmişti.

Emekli aylıklarında seyyanen zam gibi bekledikleri artışı alamayan emekliler gözünü bayram ikramiyesine çevirmişti. Emekliler 10 bin TL emekli ikramiyesi beklerken, Meclis'te kabul edilen yasa değişikliğiyle emeklilerin bayram ikramiyesi 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarıldı.

Emekliler bu artışa tepki gösterirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere seyyanen zam taleplerini "tahrik" olarak niteledi ve bütçede emeklilere daha fazla kaynak ayırmanın şu ortamda imkansız olduğunu belirterek, emeklilerden sabır istedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 29 Şubat’ta açıklama yaparak “Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır” demişti.

Kısa Dalga haber sitesinden Mehmet Çetingüleç'in haberine göre, iktidar kulislerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün saat 15:00'te toplanacak olan kabine toplantısından sonra emekli ikramiyelerine yönelik bir açıklama yapacağı konuşuluyor.

Buna göre Erdoğan'ın bayram ikramiyesinin 3 bin TL'den 10 bin TL'ye çıkarılmasını duyuracağı öne sürülüyor. Böylece 2023 yılında 2 bin TL olan ikramiyeye 5 kat zam yapılmış olacak. Buna göre Erdoğan'ın bayram ikramiyesinin 3 bin TL'den 10 bin TL'ye çıkarılmasını duyuracağı öne sürülüyor. Böylece 2023 yılında 2 bin TL olan ikramiyeye 5 kat zam yapılmış olacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN