SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Esnafa Can Suyu Lazım

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, küçük esnafın çok zor durumda olduğunu ifade ederek esnafa acilen faizsiz can suyu kredisi verilmesi gerektiğini ifade etti. 

Elazığ TSO YÖREX Fuarı’nda Çalışmalarına Devam Ediyor

Antalya’da sürdürülen Yöresel Ürünler Fuarı’nda Elazığ yöresel ürünlerinin tanıtılması nedeniyle www.elazigburada.com e-Ticaret sitesi yetkililerince fuara katılan firmalara bilgilendirme çalışmaları yapıldı. 

Elazığ Esnafı, Ankara ve İstanbul’un Ardından İzmir’de Fuar Açacak

Ankara, İstanbul’un ardından şimdi de Elazığ’ın yöresel ürünlerinin tadına İzmirliler bakacak. İlk kez esnafın kendi finansman gücüyle İzmir’de açacağı fuar, 5- 8 Kasım tarihlerinde bostanlı semt pazarında olacak. 

835 bin esnafa gelir vergisi muafiyeti getiren Vergi Usul Kanunu, Meclis'te kabul edildi

Küçük esnafa vergi muafiyeti getiren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklife göre, basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançları gelir vergisinden istisna tutulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge talimatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl ilk kez sözleşmeye giren memur ve memur emeklileri için 3600 ek gösterge konusunda çalışmaların başlatılması talimatı verdi. Erdoğan, çalışmaların 2022 yılı içinde tamamlanmasını istedi. 3600 ek göstergenin hayata geçmesiyle birlikte kapsamdaki memurların emekli aylıkları ve emekli ikramiyelerinin yüzde 20-25 oranında artması bekleniyor. 3600 ek gösterge memur maaşlarına da etki edecek.

Eylül Ayı İhracat Oranları Belli Oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi 2021 yılı Eylül ayı ihracat oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da Eylül ayında 25 milyon 258 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Küçük esnaf gelir vergisinden muaf olacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen maddelere göre, "küçük esnaf" olarak ifade edilen, 850 bin civarında olan mükellef grubunun kazançları gelir vergisinden muaf olacak.

25 bin kişi istihdam imkanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, turizm sektöründe nitelikli personel istihdamını amaçlayan "Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İşbirliği Protokolü" imzalandı. Bakan Özer, Yaklaşık 25 bin insanımıza hem turizm alanında eğitim hem de istihdam imkanı kazandırmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Küçük esnaftan vergi kalkıyor!

Küçük esnafı sevindirecek haber Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'den geldi. "Sorunlar tespit edildi, şimdi adım adım çözümler devreyle sokuluyor" diyen Selvi, yıllık cirosu 240 bin liranın altında olan esnaftan 2021 yılı için vergi alınmayacağını yazdı.

Başkan Kavcıoğlu ‘Rezervlerimiz 120 milyar doların üzerine çıkmıştır’

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Rezervlerdeki iyileşme öngörülerimizle uyumlu seyrediyor. Rezervlerimiz, yaklaşık 30 milyar dolar artarak 120 milyar doların üzerine çıkmıştır" dedi

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası faiz kararını duyurdu. Merkez Bankası faizi 100 baz puan indirdi.

Yüzbinlerce araç satılamıyor!

Tüm dünyada baş gösteren çip krizi, gerek araç bulunurluğu gerekse de fiyatlarla kendisini gösterirken, bir anlamda firmaların da planlama yapmalarının önünü kesiyor. Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Başar, çip krizi nedeniyle Avrupa’da her markanın fabrikasının önünde on binlerce tamamlanmamış, üretilmemiş araç bulunduğunu kaydederken, “Dolayısıyla satış ve pazarlama planlarımızı bu bilinmezliğin içinde yapıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçilmişti yaptırım geliyor!

Fahiş fiyatlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakan Muş yaptırım olacağını açıkladı.

Başkan Adayı Satıcı ‘Kim Dur Diyecek Bunlara’

Elazığ Karma Esnaf Odası Başkan Adayı Salih Satıcı, Ulusal marketler ve bazı AVM’lerin kırtasiye ürünleri satmasına tepki göstererek herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyledi.

Enflasyon rakamları açıklandı! Geçen yıla göre arttı!

TÜİK'in açıkladığı verilere göre enflasyon ağustosta yüzde 1,12 artarken, yıllık bazda yüzde 19,25 oldu. Ağustos'ta tüketici fiyat endeksi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19,25 arttı.

Başkan Özdoğan ‘Bu Gidişle Yerel Esnaf Kalmayacak’

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan ilçelerinde ulusal marketlerin mantar gibi çoğaldığını ifade ederek “Kovancılar ilçemizde yeni açılacak ulusal marketlerle sayının 15’i geçecek bu marketlere kim dur diyecek. Elektrik faturaları da bir önceki aya göre çok yüksek geldi. AKSA ne yapmaya çalışıyor” dedi.

Memur ve emekli maaş zammı belli oldu!

Hükümet ile sendikalar anlaştı. 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla emekli için 2022 ve 2023'teki zam oranları belli oldu. Son dakikada bir sürpriz olmazsa, bugün 14:30 itibariyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin zamlı maaşları açıklayacak. İşte zamlı maaşlar...

Memur-Sen Zam Teklifini Yetersiz Buldu

Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, hükümetin memur ve memur emeklileri için sunduğu zam teklifini yetersiz bulduklarını belirterek, “Rakamlar Belirttiğimizin Çok Altında” dedi.

Toplam 1038 haber.