SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ İhracatta Büyümeyi Sürdürüyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan verilere göre Elazığ Mayıs ayında 16 milyon 879 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Erman 'Borçların Yapılandırılmasına Başlanmıştır'

Elazığ Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Vekili Sıtkı Erman, 7326 sayılı yapılandırma kanunuyla ilgili açıklama yaptı. Erman, “Borçların yapılandırılmasına başlanmıştır” dedi.

Nisan ayı işsizlik rakamları açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Türkiye'de işsizlik oranı, nisanda bir önceki yılın aynı ayına göre 0.9 puan artarak yüzde 13.9 oldu.

Süre iki ay daha uyzatıldı!

Koronavirüs salgınından etkilenen ekonomik faaliyetlere destek sağlanması amacıyla çok sayıda hizmet kolunda katma değer vergisi (KDV) oranlarında 31 Mayıs 2021'e kadar geçerli indirimli oranların süresi 31 Temmuz 2021'e kadar uzatıldı.

Bakan duyurdu! Haziran ayı burs ve kredi ödemeleri başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin haziran ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Kısa Çalışma Ödeneği ve İşsizlik ödeneği bugün hesaplarda!

Mayıs ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemeleri banka hesaplarına aktarılıyor. IBAN bilgileri bulunmayanlara PTT üzerinden ödeme yapılacak.

Enflasyon tam kapanma etkisiyle hız kesti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 17 gününde tam kapanma tedbirlerinin uygulandığı Mayıs ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Mayıs ayında tüketici fiyatları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16,59 arttı. Beklentiler, yüzde 17.25 yükseliş olacağı yönündeydi.

Karar Resmi Gazete'de

Kovid-19 salgınından etkilenen ekonomik faaliyetlere destek sağlanması amacıyla çok sayıda hizmet kolunda katma değer vergisi (KDV) oranlarında 31 Mayıs 2021'e kadar geçerli indirimli oranların süresi 31 Temmuz 2021'e kadar uzatıldı.

Büyüme rakamları açıklandı!

TÜİK, son dakika büyüme verilerin açıkladı. Buna göre; Türkiye ekonomisinin bu yılın birinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını açıkladı. Türkiye ilk çeyrekte yüzde 7 oranında büyüme kaydetti.

Altın tarihi rekora gidiyor!

Gram altın fiyatları düzenli olarak artmaya başladı. Gram altın 540 lira olan tarihi zirvesine çok yaklaştı. Gram altının dolardaki yükseliş ve altının ons fiyatındaki yükselişten güç aldığı görülüyor. Uzmanlar uyarıyor. Bu dönemde altın alınır mı satılır mı? Altan fiyatları kaç lira olacak? İşte piyasada son durum ve tahminler...

Hazine ve Maliye Bakanlığından istihdam için 5 yeni destek

Pandemi döneminde 9 milyon 546 bin işsize yaklaşık 55 milyar TL tutarında destek veren hükumet, normalleşmeye geçilmesiyle de yeni istihdam oluşturmak için 5 yeni düzenlemeye gidiyor.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan sıkı parasal duruş mesajı

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, "Sıkı parasal duruş; enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve finansal piyasa gelişmeleri bağlamında dışsal ve geçici oynaklıklara karşı önemli bir tampon işlevi görecektir." dedi.

Başkan Arslan ‘Elazığ'a Güzel Bir Kazanım Sağlayacağız’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB heyeti ile Kırgızistan’a gederek Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov başta olmak üzere bir dizi üst düzey ziyaretler gerçekleştiren ETSO Başkanı Asilhan Arslan'da Kırgızistan ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Nefes Kredi Paketi'nde detaylar belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Nefes Kredi Paketi'ne ilişkin detayları açıkladı. Paket, 1 Haziran itibarıyla devreye girecek.

Ons Altın Kritik Seviyeyi Aştı Gram Altın Coştu

Altın, Fed'den art arda gelen güvercin mesajlar sonrasında ABD Hazine tahvili faizlerinin gerilemesiyle ons altın 1.900 doların üzerine çıkarken gram altın 520 TL'ye doğru ilerliyor.

Başvurular bugün başladı! Milyonlarca esnafa 5 bin TL'ye kadar hibe nasıl başvurulur

Tam kapanma süresince gelir kaybına uğrayan esnaflara yönelik olarak uygulamaya alınan hibe programına başvurular bugün itibaren başlıyor. Bir ay boyunca sürecek başvurular kapsamında tek sefere mahsus olmak üzere birinci grupta yer alan işletmelere 5 bin TL, ikinci grupta yer alanlara ise 3 bin TL hibe verilecek.

İşte Düşük Faizli Kredi Desteğinin Ayrıntıları

İstihdam sağlayan işletmelere finansman desteği yolda. İşletmeler ilave olarak istihdam ettikleri kişiler için ödeyecekleri sigorta primlerini, kamu bankalarından kullanacakları kredilerde faizden düşebilecekler. İşte yeni desteğin detayları..

Arslan ‘Elazığ’a Güzel Bir Müjdemiz Olacak’

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve heyetini kabul etti. Programa ETSO Başkanı Asilhan Arslan’da katıldı.

Akaryakıtta ÖTV oranları artırıldı! Pompaya okkalı zam geldi

Akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergi oranı yeniden belirlendi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası, Twitter hesabından yaptığı açıklamada akaryakıta ÖTV artışı kaynaklı 20 Mayıs’tan itibaren geçerli zam yapıldığını duyurdu. EPGİS’e göre pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde litre fiyatında benzinde 55, motorinde 67, LPG’de 35 kuruş zam yapıldı.

Toplam 1040 haber.