SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

2020 Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı!

TÜİK, Aralık 2020 dönemine ve yıllık enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan enflasyon rakamları zam bekleyen 12 milyondan fazla emekli ile memurun bekleyişi de son buldu.

Memurun gözü aralık ayı enflasyon rakamlarında

Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin gözü, yarın açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Toplu sözleşmeden kaynaklı olarak geçen yılın ikinci yarısında yüzde 4 zam alan devlet memurları, aralık ayında TÜFE'nin sabit kalması veya aylık enflasyonun yüzde 3,03'ten fazla düşmemesi halinde enflasyon farkı alacak.

Uzmanlardan 2021 altın fiyatları için bomba tahmin

2020'de 540,6 lirayla rekor seviyeye çıkan altının gram fiyatı, yılı yüzde 56,4 artışla 454,1 liradan tamamlayarak 19 yılın en yüksek kazancını sağladı. Peki 2021 yılında altın fiyatlarında yükseliş sürecek mi? İşte uzmanlardan bomba 2021 tahminleri...

İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödeme tarihleri belli oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk “Aralık ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 5 Ocak’ta hesaplara yatırıyoruz” dedi.

İşten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği uzatıldı

Koronavirüs sebebiyle 16 Nisan 2020 tarihinde uygulanmaya başlanan kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatıldı. Daha önceden 17 Kasım tarihinde iki ay uzatılmış, 17 Ocak tarihine ertelenmişti.

Asgari ücretle beraber zamlandılar!

Asgari ücret değiştiğinde bu sadece 7 milyon işçiye maaş artışı olarak yansımayacak. Asgari ücretin değişmesi ile birlikte ekonomik anlamda ücretlendirmelerde birçok parametre de etkilenecek. işte 2021 yılında uygulanacak işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, iş görmezlik ödeneği, doğum ve askerlik borçlanması ve 65 yaş aylığı tutarları...

Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten Altın Fiyatları İçin Bomba Tahmin!

Piyasa Uzmanı İslam Memiş altın yatırımcısını uyardı. 'Artık altın fiyatları yükselmez, altını satıp mevduata geçeyim mi?' gibi soruların geldiğini belirten Memiş, bu haftanın son fırsat olduğunu söyledi ve ocak ayını işaret etti.

Asgari ücret açıklandı!

KDV indirimleri 5 ay daha uzatıldı

Katma Değer Vergisi’nde indirimler 5 ay daha sürecek. İşyeri kiralama hizmetlerinde KDV yüzde 18 yerine yüzde 8, konaklama hizmetlerinde KDV yüzde 8 yerine yüzde 1, yeme ve içme hizmetinde KDV yüzde 8 yerine yüzde 1 olarak uygulanacak.

Kira yardımı ve hibenin detayları belli oldu!

Esnaf ve sanatkarları ilgilendiren kira yardımı ve hibelere ilişkin detaylar belli oldu. Ticaret Bakanlığı’nın belirlediği sektörlerde faaliyet gösterenler de desteklerden yararlanacak.

Gübretaş'a ait maden sahasında 3,5 milyon onsluk altın varlığı tespit edildi

Tarım Kredi iştiraki Gübretaş'a ait maden sahasında 3,5 milyon onsluk altın varlığı tespit edildi. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, "Bugünkü fiyatlar üzerinden ortaya koymaya kalktığımızda, yaklaşık 6 milyar dolar civarında bir değerden bahsediyoruz" dedi.

Altın ve para uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın için bomba fiyat ve tarih verdi

Altın fiyatları dün ve bugün sert damgalandı. Dün 470 lirayı geçen altının gramı bugün 460 seviyesine geriledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, yeni yılın ilk aylarında altının fiyatının tekrar 500 liranın üzerine çıkacağını söyledi.

TÜİK 2021 asgari ücret önerisini açıkladı!

TÜİK, 2021 yılı için asgari ücret için yapılan üçüncü toplantıda önerisini sundu. TÜİK, 20121 yılı için 2 bin 792.10 lira asgari ücret önerdi. Teklif kabul görürse asgari ücrete yüzde 20 zam yapılmış olacak...

EPDK Başkanı Yılmaz açıkladı! Elektrikte yeni dönem başlıyor

EPDK Başkanı Yılmaz: “65 yaş üstü tüketiciler, engelli tüketiciler ve şehit aileleri ve muharip/malul gazilerin elektriği, borcundan ötürü 3 ay boyunca kesilemeyecek”

Altın fiyatları yükselişe geçti!

Mutasyona uğrayan yeni corona virüsü nedeniyle seyahat yasaklarının devreye alınmasının ardından yatırımcılar güvenli limanlara yöneldi. Gram altın yeniden yükselişe geçti. İşte 21 Aralık altın fiyatlarında son durum

BDDK'dan yeni karar! taksit sayısı azaltıldı

Bankacılık Düzenleme ve Deneteme Kurumu (BDDK), taksitli otomobil satışı, taksitli altın satışı, taksitli elektronik eşya satışı ve taksitli mobilya satışında taksit sayısını azalttı.

Erdoğan müjdeyi vermişti! Başvurular e-devlet'ten yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 5 milyar liralık esnaf destek paketinin ayrıntıları netleşiyor. İlk defa esnafa doğrudan sağlanacak destek için başvuruların nasıl yapılacağı belli oldu. İşte detaylar...

Başkan Arslan ‘Yerel Esnafımıza Sahip Çıkma Zamanı’

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, ulusal marketler zincirinde yer alan firmaların ilimizde hafta sonları kapanması çalışması başlattı. Başkan Arslan bununla birlikte tüm halkımıza çağrıda bulunarak “İçinden geçtiğimiz bu günler tam da yerel esnafa sahip çıkılması gereken bir dönemdir. Küresel e-Ticaret ve dev market zincirlerinden alışveriş konforumuzu bir süreliğine erteleyip yada azaltıp mahallemiz ve sokağımızdaki yerel esnafımıza sahip çıkalım” dedi.

Toplam 1040 haber.