SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Memur ve emekli maaş zammı belli oldu!

Hükümet ile sendikalar anlaştı. 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla emekli için 2022 ve 2023'teki zam oranları belli oldu. Son dakikada bir sürpriz olmazsa, bugün 14:30 itibariyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin zamlı maaşları açıklayacak. İşte zamlı maaşlar...

Memur-Sen Zam Teklifini Yetersiz Buldu

Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, hükümetin memur ve memur emeklileri için sunduğu zam teklifini yetersiz bulduklarını belirterek, “Rakamlar Belirttiğimizin Çok Altında” dedi.

Hükümetin Memura Zam Teklifi Belli Oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisinin maaş ve aylıklarına önümüzdeki iki yıl için yapılması planlanan zam için teklifini açıklıyor. Bakan Bilgin, "3600 ek gösterge verilmesinin görüşülmesini kabul ediyoruz. Birinci altı ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6, artı enflasyon farkı önerisinde bulunuyoruz." Dedi

Altın fiyatı neden tepetaklak oldu?

Gram altında bir gecede 30 liralık düşüşün nedenleri tartışılıyor... Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Merkez bankaları ve büyük şirketler manipülasyonlarını sürdürüyor. Bu sert düşüşlerin nedeni altın yatırımcısını tuzağa çekmektir” dedi.

İşsizlik rakamları açıklandı

TÜİK, haziran ayı iş gücü istatistiklerini açıkladı. Türkiye'de işsizlik oranı, haziranda bir önceki aya göre 2,5 puan azalışla yüzde 10,6 seviyesinde gerçekleşti.

Altın fiyatları tepetaklak oldu!

Altın yeni haftaya adeta tepetaklak olarak başladı. Ons altındaki düşüş gram altına da yansıdı. Gram altın sadece 24 saat içerisinde 30 lira değer kaybetti... Altın piyasasında neler oluyor? Gram altın fiyatları daha da düşecek mi?..

Temmuz ayı enflasyon verileri açıklandı

TÜİK, son dakika temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon temmuzda yüzde 1,80 artarken, yıllık bazda yüzde 18,95 oldu.

FKA’nın 4 Milyon Euro’luk AB Projesine Start Verildi

Fırat Kalkınma Ajansının (FKA) yararlanıcısı olduğu İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı kapsamında Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen “Dezavantajlı Kişilerin İşgücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu” projesi ile TRB1 Bölgesindeki (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) kadınların ve gençlerin istihdamının artırılması hedefleniyor.

Başkan Kavcıoğlu ‘Enflasyon yıl sonunda yüksek olacak’

Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr Şahap Kavcıoğlu ikinci çeyrekte büyüme oranlarıyla ilgili açıklama yaptı. Enflasyonun yıl sonu yükselme tahmini daha da yukarı çekildi. 2021 yıl sonu için yüzde 12,2 olan enflasyon tahminini yüzde 14,1 olarak arttırıldı.

Başkan Bahşi ‘Toplu Sözleşmede Uzlaşma Bekliyoruz’

Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, 2 ağustos tarihinde başlayacak olan toplu sözleşmede uzlaşma çıkmasını beklediklerini söyledi.

İşsizlik rakamları açıklandı

Yapılan son dakika açıklamasına göre, İşsiz sayısı 2021 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 265 bin kişi azalarak 4 milyon 237 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,6 puanlık azalış ile yüzde 13,2 seviyesinde gerçekleşti.

Devletten sosyal destek yardımı alanlara müjde!

Bakan Derya Yanık sosyal hizmet yardımları, evde bakım ücretleri, engelli ve yaşlı aylıkları gibi maaş türlerine zam yapıldığını açıkladı.

Başkan Arslan, ICC Türkiye Milli Komitesi Genel Kurulu Toplantısına Katıldı!

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve ICC Yönetim Kurulu Üyesi Asilhan Arslan, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde, TOBB Sosyal Tesislerinde yapılan ICC Türkiye Milli Komitesi 66. ve 67. Genel Kurulu’na ve ardından Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

Bakan Pakdemirli müjdeyi duyurdu! O paralar hesaplarda

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Üreticilerimize yaklaşık 420,5 milyon liralık destek ödemelerine bugün başlıyoruz" dedi.

ETSO’dan İş Dünyasına Çağrı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, kamuya borcu olanlar ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçların yapılandırılması için sunulan imkanlardan tüm işletmelerin faydalanmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Ek ödemeler yapılıyor

Kamu işçilerine 2021'de yapılacak ek ödemenin ilk yarısı 16 Temmuz'da, diğer yarısı ise 17 Aralık'ta verilecek.

Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı! İşte emekli ve memur maaşlarına gelen zam

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği haber geldi. TÜİK, Haziran ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Böylece emekli ve memurun Temmuz ayı maaş zammı belli oldu... Emekli ve memur maaşına yüzde 8.45 zam yapılacak.

Bakan Vedat Bilgin duyurdu!

Milyonlarca kişinin beklediği ödemelere ilişkin açıklama geldi. Vedat Bilgin, haziran ayı kısa çalışma ve işsizlik ödemelerinin bugün yapılacağını açıkladı.

Elektrik doğalgaz ve LPG'ye zam geldi!

Dün gece peş peşe zam kararları geldi. Önce elektriğe yüzde 15 zam yapıldığı duyuruldu. Ardından doğalgaza yüzde 12 zam geldi. Son olarak da LPG'ye 50-60 kuruş zam gelirken bunun 26 kuruşu ÖTV'den kesileceği duyuruldu...

Toplam 1040 haber.