SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Asgari ücretle birlikte artacak! 

Asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Yeni asgari ücretle ve zamla birlikte maaş, çalışma ve sosyal güvenlikte birçok ödeme kalemi gibi bütün çalışanları ilgilendiren kıdem tazminatı tavanı da yükselecek.

Başkan Gür, yılbaşında emeklilere zam istedi 

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Vedat Gür, yılbaşında 13 milyon emeklinin maaşına zam talep etti. 

Başkan Toraman ‘Yakıta gelen zamlara yetişemiyoruz’ 

Yakıta gelen zamdan benim ne eksiğim var diyen minibüslere de 50 KRŞ zam geldi.

Benzin, motorin ve LPG'ye çok büyük zam geliyor! 

Dolar/TL kurunda yaşanan yükselişin ardından akaryakıt ürünlerine bu gece yarısından itibaren çok kallavi zam geliyor.

Gram 680 çeyrek 1100 lira oldu! 

Altın fiyatları iç piyada dolar/TL kurunun sert yükselmesinin etkisiyle tarihi rekorunu yineledi. Gram altın 680 liradan alıcı bulurken çeyrek 1100 lirayı aştı. Uzmanlara göre yükseliş sürecek.

Asgari ücret belli oldu! Hükümetin belirlediği rakam ne? 

7 milyondan azla çalışanın gözü kulağı belirlenecek olan asgari ücrette. Sendikalar en az 4 bin lira isterken, Çalışma Bakanlığı'nın hazırladığı rakam kulislere sızdı. Bakanlık, enflasyon artı yüzde 8-10 puan üstünde bir rakam belirledi. İşte o rakam.

Benzin ve motorine zam geliyor

Dolar/TL kurunda yaşanan yükselişin ardından akaryakıt sektörü kaynakları, benzinde cumartesi gününden geçerli olmak üzere yeni bir zam beklentisi olduğunu bildirdi.

Başkan Özdoğan ‘Fiyat artışları yerel esnafı mağdur ediyor’ 

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, son günlerde gıda ürünlerde gelen zamlar küçük esnafı çok mağdur ettiğini ifade ederek fiyat artışlarını stokçuların yaptığını ifade etti. 

Merkez Bankası faiz kararını verdi! 

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını verdi. Merkez Bankası politika faizini yüzde 16'dan yüzde 15'e indirdi. Ekonomistler 100 puanlık indirim beklerken, 200 puan indirim bekleyen de var. Doların gözü PPK'nın vereceği karara çevrildi...

Gram altın 650 TL'yi gördü çeyrek bin TL'yi geçti! 

Gram altın, dolar/TL’deki yükselişin faiz kararı öncesinde devam etmesiyle 650 TL’nin üzerini gördü. Gram altın, Kasım başından beri 100 TL’ye yakın artış kaydederek 550 TL’den 650 TL’ye tırmandı. Çeyrek altın da 1000 TL'nin üzerinden alıcı buluyor.

Tüm gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! 

Son dönemde peş peşe rekor kıran euro, dolar ve altının ateşi bir türlü düşmezken piyasalar ise yarın Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Herkes Merkez'in vereceği faiz kararını beklerken, ekonomistler ise bu karar öncesinde son tahminlerini yaptı. Ekonomistlerin tahminine göre, TCMB'nin politika faizini 100 puan indirerek yüzde 15'e çekmesi bekleniyor.

Asgari ücrette ağır basan senaryo belli oldu! 

Asgari ücrette ağır basan senaryonun yüzde 30 oranında artış olacağını belirten yazar Noyan Doğan, çalışanın eline geçecek net ücretin 3.763 lira olacağını yazdı.

Çeyrek altın bin TL oldu!

Altındaki tarihi yükseliş sürüyor. Ons fiyatının artmasına iç piyasada dolar/TL kurundaki yükseliş de eklenince gram altın rekor kırdı.

İşsizlik rakamları açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, bu yılın üçüncü çeyreğinde, ikinci çeyreğe göre 0,4 puanlık azalışla yüzde 11,7 oldu. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 842 bin kişiye geriledi.

ETSO’da Kardeş Oda Protokolü için imzalar atıldı 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası arasında kardeş oda protokolü imzalandı. 

Şeker fiyatlarına şok zam! 

Türkşeker, şeker fiyatına yüzde 25 zam yaparak kilogramı 3,93 TL olan şekerin fiyatını 4,91 TL'ye yükseltti.

Destici, asgari ücret önerisini açıkladı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici asgari ücret önerisini açıkladı. 

Başkan Arslan ‘Türk Cumhuriyetleri İş Formuna’ katıldı 

Gerçekleştirilen Türk Cumhuriyetleri Ekonomi ve Ticaret Konferansı’na , Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Keneşi Konsey Üyesi Asilhan Arslan da katıldı. 

Toplam 1040 haber.