SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Başkan Arslan, iş dünyasının sorunları gündeme taşındı 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, ETSO’nun çok sayıda beklentisini Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yapılan toplantıda TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarafından dile getirildiğini ifade etti. 

Gram altın 3 ay içinde 1000 lirayı bulacak! 

Dolar yükselirken gram altın da ona eşlik ederek rekor üstüne rekor kırıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk gram altının 3 ay içinde 1000 lirayı bulacağını öngörürken altın fiyatlarında rekor üstüne rekor geliyor. İslam Memiş ise, altın almak isteyenleri bir süre beklemeleri konusunda uyardı...

Merkez Bankası'ndan dolara 2 haftada 4. kez müdahale geldi

Doların 14 lirayı aşması sonrası Merkez'den flaş hamle geldi. Merkez Bankası piyasaya bir kez daha döviz satış yönünde müdahale etti. 13:05 itibariyle dolarda beklenen düşüş sağlanamadı.

Dolar çıldırdı 14 lirayı geçti! 

Dolar sabahın ilk dakikalarında yeni bir rekor daha kırarak 14 lirayı geride bıraktı. Euro ise 16 lirayı geçti. Merkez Bankası'nın geçen hafta yaptığı 3 doğrudan müdahale de engel olamadı. Yeni bir müdahale gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

Abdulkadir Selvi asgari ücreti açıkladı!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, asgari ücret için kulağına 4 bin 70 TL rakamının geldiğini yazdı.

'Asgari ücret 5 bin TL olacak' dedi şartı açıkladı! 

Ekonomist Şeref Oğuz, asgari ücretin ne kadar olacağıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

O süre 31 Ocak'a kadar uzatıldı!

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) 31 Aralık'ta sona erecek elektronik tebligat (e-tebligat) başvuru süresinin 31 Ocak 2022'ye kadar uzatıldığı bildirildi.

Başkan Gürkan 104. GİK toplantısını değerlendirdi 

“Otomotiv Teknolojileri ve Yan Sanayiinde Yeşil Dönüşüm” konulu gerçekleştirilen genel kurul hakkında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Elazığ Başkanı Tekin Gürkan, değerlendirmelerde bulundu. 

ikinci el oto satışına elektronik sistem 

Ticaret Bakanlığı, ikinci el oto satışını yeniden düzenliyor. Yönetmelik taslağına göre ikinci el araç alım satımında elektronik sistem kullanımı genişletilecek. Satış bedeli ile taşıt mülkiyetinin eş zamanlı el değiştirmesini sağlayacak sistemle havale ve EFT ile ödeme de mümkün olacak. 

MTV’ye indirim geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) yeniden değerleme oranını yüzde 36.2'den yüzde 25'e indirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, tüm otomobil, motosiklet grubundaki araçlar için yeni vergi tutarları belirlendi.

Motorine 66 kuruş zam! 

Motorinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 66 kuruş zam geldi. Zamla birlikte Elazığ'da motorinin litresi 9,55 liradan 10,23 liraya çıktı. Bir hafta önce motorine 44 kuruş indirim yapılmıştı.

Memur ve emekliye Ocak ayında sosyal refah zammı nasıl yapılacak? 

Milyonlarca memur ve memur emeklisine ocak ayında sosyal refah düzenlemesi yapılacağı açıklandı. Maaşlarda ne kadar artış olacağı merak konusuyken, ek zamla ilgili masada iki ihtimal bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Otomobil sahiplerine müjde! MTV'de indirim hazırlığı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda 2022 yılı kapsamında yeniden değerleme oranının yüzde 36 olarak belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce de yaptığı gibi Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) oranı bu yılda da aşağı indirebileceği, bu yönde bir hazırlık yapıldığı öğrenildi.

Asgari ücret için kritik gün! 

7 milyondan fazla çalışanın beklediği asgari ücret zammı için beklenen gün geldi, çattı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2022 yılı için geçerli olacak yeni asgari ücreti belirlemek için bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları çalışanlarda yüksek zam beklentisini artırdı. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?. Toplantılar ne zaman bitecek?. İşte masadaki formüller.

Başkan Cavlı, Asgari ücret bir pazarlık ücreti değildir 

Hizmet İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Kazım Cavlı, Asgari ücretle ilgili yaptığı basın açıklamasında ekonomide özellikle son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağanüstü dalgalanma ve başta gıda ve kira olmak üzere temel mal ve hizmet fiyatlarında görülen artışlar, ücretli çalışanların satın alma gücünü geriletmiştir” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş ekonomi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajlarında ekonomiye de değinerek "Sizlerden felaket tellallarına kulak asmadan, hükümetinize ve devletinize güvenmeye devam etmenizi istiyorum." dedi.

Benzin ve motorine kallavi indirim! 

Son dönemde üst üste kallavi zamlarla 10 lira sınırına dayanan benzin ve motorine büyük indirim geliyor. İndirim bu gece yarısından itibaren geçerli.

Gürkan, kalifiye eleman yetişmesinde meslek liselerinin önemi büyük

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde Eti Krom A.Ş. tarafından 2016 yılında yaptırılan 24 derslikli Zeycan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. 

Başkan Kavcıoğlu'ndan enflasyon mesajı! 

Merkez Bankası inansal İstikrar Raporu'nu açıkladı. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu enflasyona dikkat çekerek "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir." dedi.

Toplam 1040 haber.