SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kamu işçilerinin ek ödeme tarihleri belli oldu 

Kamuda işçi statüsünde çalışanlara 2022 yılında yapılacak ek ödemenin ilk yarısı 28 Ocak 2022, diğer yarısı 29 Nisan 2022 tarihinde ödenecek. 

Türkiye’nin 1 yıl içinde ödemesi gereken dış borcu açıklandı! 

Merkez Bankası 2021 yılının Kasım ayına ilişkin kısa vadeli dış borç istatistiklerini açıkladı. Buna göre, söz konusu dönemde kısa vadeli dış borç stoku %8,6 oranında artışla 124,1 milyar dolar oldu. Bu rakama uzun vadeli olup da vadesine 1 yıl veya daha az kalmış 43,4 milyar dolarlık dış borç da eklenince, önümüzdeki bir yıl içinde ödenmesi gereken dış borçların toplamı 167,5 milyar dolar oldu. 

Başkan Arslan: Akaryakıt istasyonları kapanmanın eşiğinde 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “akaryakıt istasyonlarının kapanma eşiğinde” olduğunu belirterek TOBB ve EPDK’ya başvuru yaptıklarını ifade etti. 

EPDK'dan elektrik faturası açıklaması!

EPDK, 1 Ocak'tan itibaren geçerli elektrik tarifelerinin aralık faturalarına yansıtıldığına yönelik şikayetler üzerine aralık faturalarını mercek altına aldı.

Depolarınızı doldurun! LPG'ye zam geliyor 

Akaryakıt fiyatları el yakmaya devam ederken zamlar da üst üste gelmeye devam ediyor. Benzin ve motorine gelen üst üste zamların ardından otogaza, bu gece 30 kuruş zam yapılmasının beklendiği iddia edildi.

Başkan Arslan: Müteahhitlik sektörünün taleplerini dikkate alınmalı 

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, TBMM görüşülecek olan kamu müteahhitlerine fiyat farkı verilmesine yönelik düzenlemede yer alan yüzde 5-10’luk oranın sektör için yetersiz olduğunu, reel oranda fiyat farkı ve tasfiye hakkı verilmesinin sektörün en önemli beklentisi olduğunu söyledi. 

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Kasım'da işsizlik yüzde 11.2 oldu. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre 39 bin kişi artarak 3 milyon 777 bin kişi oldu.

Benzinin litre fiyatı 14 lirayı geçecek!

Akaryakıt kalemlerinden motorine gelecek zamma bir de benzin eklendi. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre bu gece benzine 63 kuruş motorine ise 94 kuruş zam geliyor.

Motorine kallavi zam geliyor! 

Akaryakıt zamlarının ardı arkası kesilmiyor. Cuma gecesi motorine kontak kapattıracak zam geliyor. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgiye göre gelen zamla birlikte motorinin litre fiyatı 14 TL'ye dayanacak.

Halkbank duyurdu kredi faizlerinde yüzde 100 indirim yapılacak

Esnaf ve sanatkarın Halkbank kredilerine yüzde 50 faiz indirimi yapılacak, bazı iş kollarında indirim desteği yüzde 100 olacak.

Sigara fiyatlarına zam geldi

Dün alkol ve sigaraya ÖTV zammı kararından sonra en pahalı sigara 25 lira olurken en ucuzu da 21,50 oldu.

Memura ek zam belli oldu! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de toplanan 2022'nin ilk kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. Erdoğan, memura ek zam oranının yüzde 30,5'e çıkartıldığını söyledi.

Çerkez: Enflasyon karşısında memur maaşları eridi 

Türkiye Kamu Sen Elazığ İl Temsilcisi Atilla Çerkez, 2022 yılı ilk ve ikinci yarıyıl zamlarının sadece Aralık ayında yaşanan enflasyon karşısında eridiğini söyledi. 

Başkan Gür’den açıklama

Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin maaş zam oranı belli oldu. Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Vedat Gür yapılan zamla ilgili açıklama yaptı.

Aralık 2021 enflasyonu kaç çıktı

13.5 milyon memur ve emeklinin Ocak ayı maaş zammını belirleyecek olan Aralık ayı enflasyonu açıklandı. Enflasyon adeta patlama yaparak aylık olarak yüzde 13.58 yükseldi. Yıllık enflasyon ise yüzde 38.08 oldu.

Memur ve emekliye ek zam bugün belli oluyor! 

13.5 milyon memur ve emeklinin maaş zammı bugün belli olacak. Önce enflasyon rakamları belli olacak ardından Kabine Toplantısı'nda memur ve emekliye ek zam miktarı belirlenecek. Memur ve emekliye ek zam için masada 4 formül var. İşte masadaki ek zam formülleri.

Bahçeli'den emekli ve memur maaş zamlarıyla ilgili önemli açıklama

Emekli ve memur maaşlarıyla ilgili açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Temennim hiçbir insanımızın enflasyona ezdirilmemesidir. Emeklilerimizin, memurlarımızın hak ettikleri maaş zamlarını alacaklarına inanıyor, bunu destekliyoruz." dedi.

Benzine büyük zam geldi!

Benzin ve motorine indirimlerin ardından tekrar zam gelmeye başladı. Benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 68 kuruş zam geldi. Benzinin litresi 31 Aralık 2021 itibariyle 12.30'u aştı.

Öğretmen maaşları artıyor

Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin ayrıntılarını açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bu kanunla öğretmenlik mesleğinin kariyer haline getirildiğini belirtti. Ünal, meslekte 10 yılını tamamlayanların uzman olacağını ve maaşlarının bin lira artacağını söyledi. Başöğretmen unvanı alanların maaşlarında ise 2 bin lira artış olacak. Teklif 12 maddeden oluşuyor. Kanunun yürürlük tarihi ise 2023 yılı olarak düzenlendi.

Toplam 1049 haber.