Gülşah Altaş Haberleri
SON DAKİKA

Gülşah Altaş Haberleri

Gülşah Altaş haberleri, haber editörü Gülşah Altaş tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Aşılar mutant virüse karşı etkili mi? Necmi İlhan yanıtladı

SAĞLIK Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, koronavirüs aşılarının mutant virüslere karşı etkili olup olmadığına ilişkin, "Şu an gerek Türkiye'deki uygulanan koronavirüs aşısı, gerekse dünyadaki aşıların mutant virüse karşı etkili olduğuna dair bilgi mevcut. Ama mutasyon çok farkı, değişik hale gelirse aşıyı da mutantlaştırmak gerekir.'' dedi.

Bakan Kurum ‘Bir yıl içerisinde Elazığ’da 10 bin konutun teslimini yaptık’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘Türkiye’de Kentsel Dönüşüm Politikaları ve Uygulamalarında Yeni Yaklaşımlar’ adlı programda yaptığı konuşmada, “Kış şartlarına ve salgın şartlarına rağmen bir yıl içerisinde Elazığ ve Malatya’da 10 bin konutun teslimini yaptık ki 6. Aydan itibaren bu konutları vatandaşlarımıza teslim etmeye başladık” dedi.

Ağın Belediyesi Personel Alacak

Ağın Belediyesi belediye personel şirketi üzerinden çeşitli alanlarda istihdam edilmek üzere personel alımı yapacak.

Türkiyede Aşı Olan Kaç Kişi Koronavirüse Yakalandı!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, iki doz korona aşısı yaptıranlarla ilgili rakamları açıkladı. 1 milyon 300 bin kişiden 852'sinin koronavirüse yakalandığını, bunlardan 53'ünün hastanede yattığını ve 5 kişinin de yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirten İlhan, "Entübe olan ya da hayatını kaybeden yok. Demek ki aşı gerçekten çok etkili oluyor" dedi.

İl Sağlık Müdürü Polat ‘Sırası Gelenin Aşıya Gerekli Duyarlılığı Göstermesini İstiyoruz’

Kurallara sıkı uyulduğunda vaka sayılarının azaldığını, gevşeme gösterildiği dönemlerde ise tam tersine sayıların arttığına dikkat çeken Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat,"Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın aşıya gerekli duyarlılığı göstermelerini, mutlaka aşı olmalarını istiyoruz. Hala pandemiden korunmanın en etkin yolu maske, mesafe ve hijyendir" dedi.

Kaç ilde mutasyonlu virüs tespit edildi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’de kaç ilde mutasyonlu virüsün olduğunu açıkladı. Bakan Koca’nın açıklamalarının satır başı şu şekilde; Unutmayalım! İnanç, azim ve kararlılık olduğu sürece kırmızı maviye en yakın renktir.

AK Parti’nin yeni seçim yasası hazır! Baraj netleşti

AK Parti’nin seçim yasası değişikliğiyle ilgili çalışması son aşamaya geldi. Taslak teklifte ittifak içi baraj uygulamasına gidilmemesi; Türkiye barajının yüzde 7’ye çekilmesi görüşü netleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP'nin 18 Mart'taki Büyük Kurultayı'na katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin daveti üzerine, MHP'nin 18 Mart'ta gerçekleştireceği 13'üncü Olağan Büyük Kurultayına katılacak...

Japonya'da yeni Covid-19 varyantı tespit edildi

Japonya'da, 396 kişinin, yeni tip corona virüsün (Covid-19) "daha önce görülmemiş" yeni bir türüne yakalandığı bildirildi.

Başkan Çağlar’dan “Kent Müzesi” Çağrısı

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar, Elazığ’ın bir kent müzesini hak ettiğini belirterek, “Valimiz Erkaya Yırık’tan, eski hükümet konağını bir an önce kent müzesi olarak hayata geçirmesini istiyoruz” dedi.

Elazığ Belediyesi'nden Yoğun Mesai

Çevreye ve doğaya büyük önem vererek şehrin estetik dokusuna katkı sağlayan çalışmalara imza atan Elazığ Belediyesi, bahar ayının gelmesi ve normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte şehrin dört bir yanında çalışmalarını hızlandırdı.

Bükardi Belediye Başkanı, Yılmaz Açmaz Oldu

Geçtiğimiz ay geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Arıcak ilçesine bağlı Bükardi Belde Belediye Başkanı Hüseyin Açmaz’ın yerine Belde Belediye Başkanlığına Yılmaz Açmaz getirildi.

Eski Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş Hayatını Kaybetti

Ağın Eski Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Elazığ’ın Ağın ilçesinin eski Belediye Başkanı ve uzun yıllar Elazığ’a hizmet eden Yılmaz Serttaş geçirdiği kalp krizi sonucu 80 yaşında vefat etti.

Bilim Kurulu üyesi Serap Şimşek Yavuz maskelerin atılacağı tarihi verdi!

Koronavirüs salgınıyla birlikte maske hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu. Herkes maske takma zorunluluğunun ne zaman biteceğini merak ediyor. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, ABD'deki çarpıcı araştırmayı paylaşıp maskesiz hayat için tarih verdi.