SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

Müdür Polat’tan bağımlılıkla ilgili açıklama 

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, bağımlılık ile ilgili açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamada sağlıklı hayat merkezleri bağımlılıkla mücadelenin en önemli birimleri haline geldiğini ifade etti. 

Elazığ vaka sayısında rekor seviyede 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 1000.45 oranında virüs tespit edildi. 

Polat: Artış ciddi boyutlara ulaşmıştır

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, pandeminin Elazığ’da yeniden tırmanışa geçtiğini belirterek, vatandaşların bir an önce rehavet ortamından uzaklaşarak, aşı olmalarını maske, mesafe ve hijyenden oluşan tedbirlere ciddiyetle uymaları çağrısında bulundu. 

Omicron salgını bitirebilecek mutasyon mu? 

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Uğur Gönüllü, "Aşılanmamış ya da bütün dozlarını tamamlamamış, 50 yaşın üzerindeki bireylerde, aşılı kişilere göre Omicron nedeniyle hastaneye yatış sıklığı 45 kez daha fazla, 60 yaşın üzerinde bu oran 49 misline çıkıyor." uyarısında bulundu. Omicron'un çok masum olmadığını söyleyen Gönüllü, "Omicron, çok daha kötü seyreden yeni bir varyant oluşumuna da neden olabilir." dedi.

Elazığ'da vaka sayılarında korkutan artış! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı.

Uğur Şahin müjdeyi verdi!

Koronavirüsle mücadelenin en önemli dönüm noktasına imza atan Prof. Dr. Uğur Şahin, Covid-19 aşısıyla ilgili son gelişmeyi duyurdu. Aşının 6 aylıktan itibaren çocuklara da yapılabilmesi için başvuru yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Polat vatandaşları uyardı!

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, 15-21 Ocak illere göre haftalık vaka haritasında Elazığ’ da artış olduğunu belirterek, vatandaşları tedbirler konusunda bir kez daha uyardı.

Elazığ’da vaka sayılarında korkutan artış! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 364.65 oranında virüs tespit edildi. 

Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den dikkat çeken açıklama!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, okulların kapanmasıyla yaşanan hareketliliğe dikkat çekerek büyükşehirlerde yaşayanların seyahatleriyle Anadolu'da virüs artışı olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Koca il il vaka oranını açıkladı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 224,85 oranında virüs tespit edildi. 

Pfizer'ın CEO'su yeni aşı için tarih verdi! 

ABD’li ilaç şirketi Pfizer’ın CEO’su Dr. Albert Bourla, Kovid-19’un uzun yıllar daha varlığını sürdüreceğini ancak şu anki Omicron varyantı dalgasının bu denli kısıtlamaya gidilen son dalga olabileceği yorumunu yaptı.Bourla yeni aşı için de tarih verdi.

Sağlık Bakanı Koca illere göre vaka sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Koca, illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. 

İş birliği protokolü imzalandı

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi Rektörlüğü arasında Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kovancılar Meslek Yüksek Okulu öğrencilerin akademik takvim içerisindeki uygulamalı derslerine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. 

Artık iki doz aşı yetersiz! Omicron aşısı geliyor

Koronavirüs salgını varyantlarla tehlike saçmaya devam ederken Pfizer artık iki aşının yetersiz olduğunu söyledi. ABD'li Pfizer ile Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in Almanya'da kurduğu BioNTech, Omicron varyantına karşı bir aşı için kolları sıvadı.

Bakan Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı 

Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 33,00 oranında virüs tespit edildi. 

Hemşehrimiz İlhan kritik süreyi açıkladı!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan Omicron'da kuluçka süresinin daha kısa olduğunu açıkladı.

Mehmet Ceyhan'dan karantina süresine tepki!

Koronavirüs karantinasında pozitif vakaların karantina süresinin 7 güne düşürülmesine Mehmet Ceyhan'dan tepki geldi. Ceyhan Ceyhan, "Nedeni bu süre sonunda bulaş riskinin ortadan kalkması değil, biraz bulaş riskini göze alıp işlerin yürümesini sağlamaktır" dedi.

Omicron için Türkiye'yi uyardı!

Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın kız kardeşi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Nuriye Ortaylı Türkiye'de de patlama yaratan Omicron vakaları için uyararak evden çalışma ve şubata kadar kimseyle görüşmeme tavsiyelerinde bulundu.

TURKOVAC, Omicron'a karşı ne kadar etkili?

Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, TURKOVAC aşısının yeni tip corona virüsün, Omicron varyantına karşı da koruyuculuk sağladığını söyledi.

Toplam 417 haber.