SON DAKİKA

Kültür

Kültür Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı Elazığ’da personel alımı yapacak 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 465 kütüphaneci alımı için yayınladığı ilan listesinde Elazığ için de 5 kütüphaneci pozisyonu olduğu belirtildi. 

Oğuz Aksaç, Elazığ’da özel çocuklarla buluştu 

Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Oğuz Aksaç, Elazığlı türkü severler ve “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” nedeniyle özel çocuklarla buluştu. 

Elazığ Genç İHH Birimi’nden şiir gecesi

Elazığ Genç İHH Birimi şiir gecesi programı düzenledi. Geceye Lacivert Dergisi yazarı Ayşe Eyyüpkoca Atila ‘İnsan ne için ve nasıl yazar’ konulu konferansıyla renk kattı.

Haydi Elazığ! Hasılatın yarısı SMA hastası Barış bebeğe gidecek 

Yönetmenliğini Mehmet Elçi’nin üstlendiği, Media Film Production’un yapımcılığında hazırlanan ‘Halil’ filmi gösterime gireceği şehirlerdeki gişe hasılatının yarısını SMA hastası çocuklara bağışlayacak. 

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği 50. sanat yılını kutladı

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği 50. sanat yılını düzenlenen konser ile kutladı. Gecede Naci Sönmez ve Esat Kabaklı sahne aldı. 

Dost Meclisi’nin konuğu Demirbağ oldu 

MÜSİAD Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen Dost Meclisi toplantısının bu haftaki konuğu Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirbağ oldu.  Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen Dost Meclisi Toplantısının bu haftaki konusu ülkemizin ve ilimizin turizm potansiyeli ve kaynakları oldu. Toplantıya, Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirbağ konuk oldu. 

Elazığ Belediyesi’nden musiki üstatlarına vefa örneği 

Elazığ Belediyesi ile Çaydaçıra Musiki Derneği’nin birlikte organize ettiği program kapsamında Elazığ mahalli müziğinin usta ismi Abbas Bakır için bir anma etkinliği düzenlenecek. 

Edebiyat Atölyesi şairleri şiirlerini seslendirdi 

Elazığ Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi’nin şiir, hikâye, deneme ve roman alanlarında gençleri yazarlığa yönlendirmek ve edebi yazılım dillerini geliştirmek amacıyla düzenlediği “Yazarlık Atölyesi” Şiir Dinletisi'yle son buldu. 

Uluslararası Hazar Şiir Akşamları’ndan haber var mı?

Şehrin geçmişinden bahsederken dört bin yıllık kadim bir medeniyete ev sahipliği yaptığını söyler, Azizler diyarı Elaziz’in kültür ve sanat şehri olduğundan dem tutar, sadece günü kurtarırız. İlki 5 Aralık 1992 yılında “1. Fırat Şiir Akşamları” olarak düzenlenen ve daha sonra uluslararası boyut kazanan Hazar Şiir Akşamları’ndan şimdi ne bir ses, ne de bir haber var.

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği 50. yılını kutlayacak 

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği, kuruluşunun 50. Yılı nedeniyle 16 Mart’ta Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde Sanat Yılı Konseri düzenleyecek. 

Yazarlık Atölyesi katılımcılarından şiir dinletisi 

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM) bünyesinde düzenlenen "Yazarlık Atölyesi" çalışmaları 14 Mart Pazartesi günü düzenlenecek olan Şiir Dinletisi'nin ardından son bulacak. 

Harput Senfonisi dünyaya açılıyor!

Ankara Elazığ Kültür Vakfı tarafından hayata geçirilen ve ilk kez 2013 yılında gerçekleştirilen Harput Senfonisi konseri kardeş ülke Azerbaycan’da sahne alacak. 

Elazığ Belediyesi’nden İlkbahar Çocuk Şenliği 

Elazığ Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart Cumartesi günü Anadolu Masal Evi İlkbahar Çocuk Şenliği düzenlenecek. 

Elazığ destanı

Elazığ Çayda Çıra Musiki Derneği Başkanı Hüseyin Karlıdağ'ın kaleme aldığı Elazığ Destanı şiiri.

Elazığ Belediyesi Çocuk ve Gençlik Korosu çalışmalarına devam ediyor

Elazığ Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından müziğe ilgi duyan çocuklar için hayata geçirilen Elazığ Belediye Konservatuvarı Çocuk ve Gençlik Korosu, çalışmalarına devam ediyor.

Elazığ Belediyesi İle TYB İşbirliğiyle Yazarlık Atölyesi 

Elazığ Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi tarafından hayata geçirilen “Yazarlık Atölyesi” projesi kapsamında verilen eğitimler devam ediyor. 

Harput yepyeni bir değer kazanıyor

Elazığ Belediyesi tarafından Anadolu medeniyetinin en önemli kavşaklarından biri olan kadim şehir Harput’un, kültürel ve sanatsal tüm birikimiyle bir yaşam merkezi olması hedefiyle çalışmalar devam ediyor.

Bizim Akif tiyatro oyununa sanatseverlerden yoğun ilgi

Elazığ Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sahnelenen “Bizim Akif” adlı müzikal tiyatro oyunu sanatseverlerle buluştu.

İHH’dan Miraç Kandili ve Şehadet Gecesi programı 

Elazığ İHH Yetim Birimi tarafından “Miraç kandili ve Şehadet Gecesi” programı düzenlendi. 

Toplam 385 haber.