SON DAKİKA

Kültür

Kültür Haberleri

Başkan Çağlar ‘Yeni Hedef Elazığ’ın Türk Dünyası Kültür Başkenti Olması’

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, hedeflerinin Elazığ’ın Türk dünyasında kültür başkenti seçilmesinin olduğunu söyledi.

Böyük Abe'ye Vefa!

Elazığ Belediyesi ile EFTUD tarafından merhum Bünyamin Eroğlu adına anma programı düzenlendi. Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa MHP İl Başkanı Semih Işıkver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Kültür Müdür Yardımcısı Fethi Koç, Eroğlu ailesi ile sevenleri katıldı.

Başkan Çağlar’dan Önemli Açıklama

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar, Malatya Aslantepe Höyüğü’nün “UNESCO Dünya Mirası Listesi”ne alındığını belirterek, Harput’un da listeye girmesi için UNESCO sürecine sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Bayram Konserine Yoğun Katılım

Elazığ Belediyesi’nin yaz şenlikleri kapsamında düzenlediği bayram konserinde Türk Halk Müziği Sanatçısı Ender Balkır sahne aldı. Valilik Meydanı’nda türküleri ile sahne alan Ender Balkır’ın konserine yoğun katılım oldu.

Elazığ Belediyesi Açık Hava Sinema Günleri Başladı

Elazığ Belediyesi, yaz şenlikleri kapsamında Doğukent Mahallesi ve Belediye binası yan tarafındaki park alanında gerçekleştirilecek ‘Açık Hava Sinema Günleri’ne, yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızı davet ediyor.

Elazığ Belediyesi Yaz Şenlikleri Başlıyor

Elazığ Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ‘Yaz Şenlikleri’ 7 Temmuz-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Yaz şenlikleri, birbirinden renkli programlarla Elazığlılara keyifli bir yaz sunacak.

Külliye, yılsonunda hizmete girecek

Elazığ'da belediye tarafından ihalesi gerçekleştirilerek yapımına başlanılan Şehit Fethi Sekin Külliyesi inşasının hızla devam ettiği bildirildi.

Hoca Hasan Hamamı’nda Restorasyon Çalışmaları Başladı

Elazığ Belediyesi tarafından Harput’un, tarihi ve kültürel tüm birikimiyle bir yaşam merkezi olması hedefiyle başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Harput’un Tarihi Dijital Ortama Taşındı

Şehrin kültürüne ve tanıtımına değer kazandıran çalışmalara imza atan Elazığ Belediyesi, kadim şehir Harput’u sanal ortama taşıdı.

GSİM'den gençlere davet!

Başkan Çağlar, Elazığ Mutfağının Tanıtılmasının Zamanı Geldi

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar, Elazığ mutfağı ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Çağlar, ilginç ve farklı lezzetlerin yer aldığı Elazığ Mutfağının tanıtılmasının zamanı geldiğini söyledi. Başkan Çağlar, Elazığ’ın sahip olduğu zengin mutfak kültürünün göz ardı edilmemesi gerektiğini açıkladı.

Elazığ Belediyesi’nden Öğrencilere Ücretsiz Kitap Dağıtımı

Elazığ Belediyesi, 29 Mart-4 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Kütüphaneler Haftası’ nedeniyle ücretsiz kitap dağıtımı etkinliği düzenlendi.

'Harput Musiki Müzesi' Projesine İlişkin Protokol İmzalandı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın seçim vaatleri arasında yer alan ve Fırat Kalkınma Ajansı “Turizmi Destekleme Programı” kapsamında kabul edilen, ‘Harput Musiki Müzesi’ projesinin imza töreni gerçekleştirildi.

Harput Film Akademi Elazığ'da Başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri, Elazığ Valiliği'nin himayesinde "Harput Film Akademi" başlıyor. Elazığ Valiliği öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da destekleri ile “Harput Film Akademi” başlayacak. Akademi bünyesinde alanında uzman akademisyenler ve sinemacılar ile Kısa Film Atölyesi ve Belgesel Film Atölyesi yapılacak.

Elazığ Mutfağı Kitabının İkinci Cildi Basıldı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından basılan “Elazığ Mutfağı” adlı kitabın ikinci cildi basıldı. Elazığ’a ait yöresel yemeklerin yer aldığı kitapla ilgili açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ, amacımız mutfak kültürümüzü ve yemeklerimizi hem gelecek nesillere aktarmak hem de unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimizin önüne geçmek” dedi.

Elazığ Belediyesi ve İHH Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Düzenledi

Elazığ Belediyesi ile İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi işbirliğinde yetim çocuklara yönelik ödüllü kitap okuma yarışması düzenlendi.

HEFİAD ve BİREVİM Tam Not Aldı Kısa Film Yarışması Ödül Töreni Gerçekleşti

BİREVİM ve HEFİAD sponsorluğunda Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde ‘Komşuluk Mazi Olmasın Kısa Film Yarışması ’ödül töreni gerçekleştirildi.

Yazar Payam’ın Yeni Kitabı Okurlarıyla Buluştu

Yazar Nazım Payam’ın yedinci kitabı “hatırlamak ömrü uzatıyor” okurlarıyla buluştu.

Toplam 384 haber.