SON DAKİKA

Kültür

Kültür Haberleri

‘Güz’ seyircisiyle buluşuyor 

Güz adlı tiyatro oyunu, Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşacak.

Baskil’de Kürsübaşı etkinliği düzenlendi 

Baskil Halk Eğitim Merkezi tarafından kürsübaşı programı düzenlendi.

Sevgili Günlüğüm Projesi geleneksel hale geliyor 

Komşuluk Mazi Olmasın Proje Gurubu tarafından yürütülen “Sevgili Günlüğüm Projesi” eğitim camiasının ilgisi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla daha fazla okulda uygulanmaya ve geleneksel hale gelmeye devam ediyor. 

13. Uluslararası Çaydaçıra Film ve Sanat Festivali başladı 

Elazığ'da "13. Uluslararası Çaydaçıra Film ve Sanat Festivali"nin açılış galası gerçekleştirildi. Elazığ Kültür ve Sanat Derneğince bir otelde düzenlenen festivalin açılış galası sinema, dizi ve tiyatro oyuncusunun ve yönetmenlerin katılımıyla yapıldı. 

HEFİAD’tan Türkiye Yazarlar Birliği’ne ziyaret 

Elazığ başta olmak üzere ülkemizin birçok ilinde yürütülmeye başlanan “Komşuluk Mazi Olmasın” projesini gerçekleştiren HEFİAD Başkanı Mehmet Gürdaş geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesini ziyaret etti. 

Tam Bana Göre Festival’inde Elazığ Belediyesi de yer alacak 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla başlayacak olan “Tam Bana Göre Festival”de, Elazığ Belediyesi de yer alacak. 

Atatürk’ü anma konseri düzenlenecek 

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği ve Kürsü Başı Topluluğu tarafından 10 Kasım Atatürk’ü anma ve 17 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Elazığ’a teşrifi dolayısıyla konser düzenlenecek. 

Prof. Dr. Aytaç, Harput Der’in konuğu oldu 

Harput Der’in düzenlemiş olduğu Kürsübaşı sohbetlerinin konuğu Harput İç Kazı Kale Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç oldu. Aytaç katılımcılara Harput kale kazılarında gelinen son nokta ile ilgili bilgi verdi. 

HÜDA-PAR ‘Gençlik Kuşaklara Sığamaz’ etkinliği düzenledi 

HÜDA-PAR Elazığ Gençlik Kolları, “Gençlik Kuşaklara Sığamaz” temasıyla 22 Ekim tarihinde başlattığı etkinlik, dereceye girenlere verilen ödüllerle sona erdi. 

Saygıyla anıyoruz

Harput musikisinin çınarlarından Enver Demirbağ’ı vefatının 11. Yılında rahmet ve saygıyla anıyoruz. 

Önder İl Başkanı Karahüseyinoğlu’ndan ‘Vefa Buluşması’ Programına Davet

Yeniden açılışının 70’inci yılı etkinlikleri kapsamında Elazığ Belediyesi ve ÖNDER işbirliğiyle İmam Hatipliler Vefa Buluşması programı 27 Ekim Çarşamba günü saat 18’de Yakup Kılıç Spor Salonu’nda düzenlenecek. 

İmam Hatipliler Vefa Buluşmasına Davet

Elazığ Belediyesi ve ÖNDER iş birliğiyle yeniden açılışının 70’inci yılı etkinlikleri kapsamında, ‘İmam Hatipliler Vefa Buluşması’ düzenleniyor. Program, 27 Ekim Çarşamba günü saat 18.00’de Yakup Kılıç Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Kutlu Doğum Haftası Programı Düzenlendi 

Harput Koleji tarafından kutlu doğum haftası programı düzenlendi. 

TYB Tarafından Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Gerçekleştirildi 

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Mehmet Akif Ersoy’u anma programı gerçekleştirildi. Elazığ Belediyesi Kültür Merkezinde Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi. Programda Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şube Başkanı Nazım Payam sanatçıların insan ruhunu yansıtan birer ayna olduğunu dile getirdi. 

‘Şehit Fethi Sekin Külliyesi’ İnşaatında Sona Gelindi 

Elazığ Belediyesi tarafından şehidimiz Fethi Sekin anısına doğup büyüdüğü Baskil ilçesinin Doğancık köyünde yapımına başlanan külliye inşaatında sona gelindi. 

Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi Açıldı

Türkiye Yazarlar Birliği Derneği’nin Elazığ Şubesinin açılışı gerçekleştirildi. Elazığ Şubesi Başkanlığını Nazım Payam’ın yapacağı Türkiye Yazarlar Birliği’nin açılışı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Türkiye Yazarlar Birliği’nden Mehmet Akif Programı

Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi tarafından bir dizi açılış ve program gerçekleştirilecek. Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi, Başkan Nazım Payam Başkanlığı’nda 9 Ekim Cumartesi günü kurularak faaliyetlerine başladı.

Harput Kısa Film Festivali’ne Sayılı Günler Kaldı

Elazığ'da, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Elazığ Valiliği tarafından ilk "Harput Kısa Film Festivali" gerçekleştirilecek.

Yeşilçam Film Müzikleri Büyük Beğeni Topladı

Sivrice ilçesinde gerçekleştirilen Yeşilcam film müzikleri konseri büyük beğeni topladı. Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği konserde kulakların pası silindi.

Toplam 385 haber.