Harput Senfonisi dünyaya açılıyor!

Ankara Elazığ Kültür Vakfı tarafından hayata geçirilen ve ilk kez 2013 yılında gerçekleştirilen Harput Senfonisi konseri kardeş ülke Azerbaycan'da sahne alacak. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

2013 yılından itibaren Elazığ, İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana’da izleyicilerle buluşan Harput Senfonisi konseri bu kez Azerbaycan’da yankılanmaya hazırlanıyor. Harput müziğinin çok sesli orkestra eşliğinde yorumlanarak icra edildiği Harput Senfonisi, Ankara Elazığ Kültür Vakfı’nın girişimleriyle Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek. 

15 Eylül 2022 tarihinde Bakü’de gerçekleştirilecek olan Harput Senfonisi Konseri, Harput’un musikisinin ve dolayısıyla Elazığ’ın yurt dışında tanıtımına önemli bir destek sağlayacak. Harput Senfonisi Konseri’ni Azerbaycan’da Azerbaycan Devlet Konseri’nin çalacağı öğrenildi. 

Gerçekleştirilecek olan konserle ilgili açıklama yapan Ankara Elazığ Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, “Harput Senfonisi’nin Azerbaycan’da yankılanması için tüm görüşmelerimizi tamamladık. Tarihimizi kesinleştirdik. Bir çocuk gibi büyüttüğümüz Harput Senfonisi’nin Azerbaycan’da yankılanacak olmasının derin mutluluğunu yaşıyoruz. Eşsiz Anadolu medeniyetlerinin izlerini içinde barındıran türkülerimizin derlenerek çok sesli düzenlemelerle opera sahnesine taşınması büyük bir önem taşımaktadır. Böylece müziğimiz yöresel veya bölgesel olmaktan çıkacak ve evrensel bir boyut kazanarak dünyaya açılma olanağı bulacaktır. Bu nedenle Harput musikisinin bu eserle tanıtılması ve dünya müzik sahnelerine taşınmasını hedefledik. Dünya müzik sahnesine de ilk olarak Azerbaycan’da çıkıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
 

Elazığ Detay Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN