Edebiyat Atölyesi şairleri şiirlerini seslendirdi 

Elazığ Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi'nin şiir, hikâye, deneme ve roman alanlarında gençleri yazarlığa yönlendirmek ve edebi yazılım dillerini geliştirmek amacıyla düzenlediği 'Yazarlık Atölyesi' Şiir Dinletisi'yle son buldu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Elazığ Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin şiir, hikâye, deneme ve roman alanlarında gençleri yazarlığa yönlendirmek ve edebi yazılım dillerini geliştirmek amacıyla başlattığı “Yazarlık Atölyesi” 6 hafta süren eğitimin ardından düzenlenen Şiir Dinletisi'yle son buldu. Yazarlık Atölyesine katılan kursiyerler, yazdıkları şiirleri, programda okudular. Projenin ilk mezunları olan ve kendi eserlerini seslendiren kursiyerler, programdan memnun kaldıklarını ve şiir yazma ile okuma arasındaki farkları anlattılar. 

“ŞİİR OKUMAK YAPILMIŞ BİR SANDALA BİNİP EDEBİYAT DERYASINDA GEZMEKTİR” 

Kendi eserlerini seslendiren kursiyerler, “ Gerçekten çok güzel şeyler hissediyoruz. Çünkü günün değer, önem ve heyecanını üzerimizde taşıyoruz. Bende bugün bir şiirimi okuyacağım. Yüze aşkın bir öğrencisi olduğu için hem katılımcılar hem hocalarımız tarafından çok verimli geçti. Şiir okumak yapılmış bir sandala binip edebiyat deryasında gezmektir ama şiir yazmak kendi sandalınızı yapmak o deryada öyle gezmektir. Aralarındaki fark sandalı kimin yaptığıdır. Tabi ki kendi yaptığınız sandala bindiğiniz zaman sandalınızın kusuru olup olmadığını biliyorsunuz ve öyle o deryada yüzüp gidebiliyorsunuz. Ama başkasının sandalına bindiğiniz zaman ister istemez gözler bir kusursuz görüyor. Bu yüzden aralarındaki fark kimin inşa ettiğidir sadece” ifadelerini kullandı. Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şube Başkanı Nazım Payam, ‘Edebiyat Atölyesi’ projesinin kendini geliştirmek isteyenler için büyük bir olanak sağladığını kaydetti. 

Edebiyat Atölyesi şairleri şiirlerini seslendirdi 

PAYAM: BURA ONLAR İÇİNDE BİR ORTAM BİR MAĞFİR OLUŞTURMA ALANI OLUYOR 

Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şube Başkanı Nazım Payam, “ Bizde zaman zaman kendi aramızda düşünüyoruz okumayla yazmayla ilgisi olmayan adamın edebiyat atölyesinde ne işi var. Ama gerçekten belli bir kültür edinmiş okumayı seviyor, yazmayla okumayla sosyal hayata katılmak istiyor ise kendisine bu yolda bir pencere açmak istiyor bura onlar içinde bir ortam bir mahfil oluşturma alanı oluyor” dedi. Elazığ Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, yoğun katılımdan dolayı projenin devamına karar verildiğini söyledi. 

Edebiyat Atölyesi şairleri şiirlerini seslendirdi 

BİLGİNOĞLU: SİZLERİN GAYRETİ BİZ BU PROJEYİ İYİ Kİ YAPMIŞIZ NOKTASINA BİZİ GETİRMİŞTİR 
Elazığ Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “ şimdi şuan yaptığımız bu projemizde Nazım hocamın da, Erdal beyinde dediği gibi inşallah çok ciddi bir talebinde varlığını görerek gerçekten Elazığ’ında insanının ilim ve irfan sahibi olduğunu sanatkar ruhu olduğunu zaten biliyoruz ama hakikaten bu yaptığımız projede gördüğümüz tablo sizlerin gayreti biz bu projeyi iyi ki yapmışız noktasına bizi getirmiştir. Gerçekten buna da özellikle çok memnun olduk ve bu projenin de devamına karar verildi” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN