SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Cep telefonu alacaklar dikkat! 

Cep telefonu alımlarında kredi ve taksit sınırı yeniden belirlendi. 12 bin liranın üzerindeki cep telefonları en fazla 3 taksitle alınabilecek.

300 bin geçici işçiye kadro!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. Teknik çalışmanın tamamlandığını belirten Bilgin, "Meclis gündemine gelmesi artık siyasetin vereceği bir karar" dedi.

Kasım ayı işsizlik rakamları açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Kasım 2022'de bir önceki aya göre değişim göstermeyerek yüzde 10,2 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 576 bin kişi olarak belirlendi.

Benzine indirim geliyor! 

Araç sahiplerine yeni yılın ilk güzel haberi geldi. Petrol fiyatlarındaki gerileme nedeniyle benzin fiyatlarına bu gece yarısı indirim geliyor... İşte güncel benzin fiyatları...

Elazığ’da ekmeğe zam geldi 

Elazığ Fırıncılar Odası tarafından ekmeğe zam yapılmasına kararı alındı. Elazığ’da ekmek satışı 5 TL olarak belirlendi. 

Başkan Evsen: Esnafımız yasadan yararlanmak istiyor 

Erken Yaşta Emeklilik kararının açıklanmasının ardından esnafın mağdur edildiğini ifade eden Kahveciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, yetkililere seslendi.

Araç sahipleri dikkat!

Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) bu yıla ilişkin ilk taksiti ile borç yapılandırmasına ilişkin taksit ödemelerinin 31 Ocak Salı gün sonuna kadar yapılması gerekiyor.

Devlet memurlarının yemek ücretleri belli oldu

Memurlardan bu yıl 3,81-15,55 lira, sözleşmeli personelden 4,64-18,59 lira öğle yemeği bedeli tahsil edilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığının Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bankur: Seyyanen zam istiyoruz 

Türk Büro Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur yaptığı açıklamada memur ve emeklilere yapılan %5 ilave artışın beklentilerini karşılamadığını belirtti. 

Sigara tiryakilerine kötü haber!

Philip Morris sigara grubuna 4 TL zam geldi.

AK Parti iki müjde daha açıklamaya hazırlanıyor

AK Parti hükümeti, vatandaşların doğal gaz yükünü azaltmak ve gençlerin alım gücünü korumak için iki yeni adım atmaya hazırlanıyor.

Demirbağ: Elazığ’a 95 Milyon TL hibe desteği sağlandı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından 2022 yılında 95 Milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirildiğini ve böylece 42 il içinde Elazığ'ın 4. İl konumunda yer aldığını ifade etti. 

Bir zincir market 419 temel ihtiyaç ürününde fiyat sabitledi

Asgari ücret zammı sonrası bazı zincir marketlerin etiket değişimleri vatandaşın tepkisine neden olmuştu. Hal böyle olunca Türkiye'de faaliyet gösteren zincir marketlerden 'fiyat sabitleme' adımı geldi. Daha fazla zincir marketin bu adıma katılması halinde Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu enflasyona olumlu yönde katkı sağlayacağını söylüyor.

Memur ve emekliye yüzde 30 zam! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Kamu görevlilerinin maaşları netleşti 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu görevlilerine ve tüm emeklilere verilecek zammın yüzde 25 olarak uygulanacağını açıkladı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından kamu görevlilerinin net maaşı da netleşti. 

Orta gelirliye konut kampanyasının detayları belli oldu

Orta gelirliye yönelik konut kampanyasının ayrıntıları belli oldu. Adı Yeni Evim olan kampanya sadece sıfır konutlar için geçerli olacak. Azami vade süresi 15 yıl, faiz oranı ise 0,69 olacak. İstanbul'daki finansmanın üst limiti 5 milyon lira olacak.

Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'her yıl memur maaş zammına endekslenmiş biçimde iki kez artan bedelli askerlik ücreti 2023 Temmuz ayına kadar geçerli olacak. Buna göre bedelli askerlik fiyatı 100.080,9 lira oldu' dedi. 

Başkan Kayabaş: Emekliler zamdan memnun değil 

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kayabaş, emeklilere yapılan zamdan memnun olmadıklarını söyledi. 

Erdoğan, memur ve emekliye yapılacak zam oranını açıkladı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur ve emekliye yüzde 25 zam yapılacağını açıkladı. 

Toplam 1040 haber.