SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Trafik sigortasında yeni dönem! 

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Trafik sigortasında mevcut basamak sistemini genişletiyoruz diyerek yeni dönemi anlattı.

Benzine indirim! 

Motorine gelen 1 lira 56 kuruşluk indirimin ardından bir sevindirici haber de benzinden geldi. Benzinin litresi 17 Kasım 2022 Perşembe gününden (bu gece yarısı) itibaren 77 kuruş ucuzlayacak. Motorin ve LPG için ise indirim yok.

Asgari ücrete yeni model! 

Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2023 yılında geçerli olacak yeni maaşı belirleyecek. Faruk Erdem asgari ücrete yeni bir model getirileceğini bildirdi ve detayları aktardı.

Hükümetten ÖTV'de indirim hazırlığı! 

AK Parti iktidarı, otomobil dahil, bazı ürünlerde ÖTV indirimini gündemine aldı. Bazı gelir kalemlerinde, yılbaşından itibaren yüzde 122 olarak uygulanacak “yeniden değerleme” oranında da indirim yapılabilir. Böylece fahiş zamlanacak cezalar da da indirim yapılmış olacak.

Bunu yapan şimdi yandı! büyük değişiklik başladı

LPG piyasasında gelir payı borcunu ödemeyen dağıtıcıların lisansının sona erdirilmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Geçmiş dönem borçları için de verilen sürenin aşılması durumunda söz konusu uygulama geçerli olacak.

Bakan Nebati'den kritik kredi açıklaması! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye Ekonomi Modeli'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Bakan Bilgin'den 2023 asgari ücret için flaş açıklama

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak merak ediliyor. Asgari ücret için farklı farklı rakamlar konuşulurken bunların arasında yeni yılda asgari ücretin 10 bin TL olabileceği iddiası da var. Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücrete ilişkin bir açıklama geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 40 uzman yardımcısı alacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 40 uzman yardımcısı istihdam edecek. 

Benzin ve motorine yine zam var! 

Akaryakıt sektör kaynaklarından gelen bilgiye göre benzinin litresi 71 kuruş zamlanacak. Bu zamla birlikte benzinin litre fiyatı 21 lirayı aşacak. 

MEB personeline promosyon müjdesi! 

On binlerce öğretmene promosyon müjdesi geldi. 31 Aralık 2023 tarihinde süresi dolacak olan Milli Eğitim Bakanlığı ile Vakıfbank arasındaki maaş promosyon sözleşmesi, iki yıl ilave edilerek revize edildi. MEB personelinin maaş promosyonu 25 bin 500 liraya yükseltildi. Banka promosyon ücretleri 16 Kasım'da hesaplara yatıyor.

Konutlarda yap-işlet-devret dönemi 

Dar gelirli vatandaşlar için konut seferberliği başlatan kamunun ardından özel sektör de devreye girdi ancak Yap-İşlet- Devret modeliyle... Proje kapsamında devlet arazisinde geliştirilecek konutlar, 5 yıllık kontratlarla kiralanacak. Konutların devlete teslim süresi ise 18 yıl olarak belirlendi. 

2023’te Togg kaç adet üretilecek 

Yerli otomobil Togg fabrikası 29 Ekim’de açılıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg'un üretimine ilişkin, Şirketin 2023 yılı hedefi 17-18 bin araç üreterek piyasaya sürmek. dedi.

Elazığ’ın Eylül ayı araç sayısı belli oldu! 

TÜİK Eylül 2022 illerde trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıt verilerini paylaştı. Elazığ’da Eylül ayı ölçeğinde kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 139 bin 928 oldu. 

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? 

Asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Beklenti bir hayli yüksek... İktidar cephesi asgari ücretlileri üstüne basa basa enflasyona ezdirmeyeceğini söylüyor. İşte asgari ücret zammı için kulislerde konuşulan rakamlar...

Sözleşmeliye kadro için son toplantı! 

Sözleşmeli personel düzenlemesi ile ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Düzenlemenin kapsamına sadece 4B'liler olacak" dedi.

Torba fiyatı 1 yılda yüzde 140 arttı

Rusya’nın doğal gazı kısıtlamasıyla Avrupa ülkeleri Türkiye’den kömür talep etmeye başladı. Kömürcüler 'elimizde yeterince stok yok' diyerek talepleri geri çeviriyor. Geçen sene 80 liraya satılan torba kömürün fiyatı şu anda 180-190 liraya kadar çıktı.

Araç sahiplerine kötü haber! 

Akaryakıt fiyatları, araç sahiplerini kara kara düşündürürken bir kötü haber de Motorlu Taşıtla Vergisi'nden (MTV) geldi. 2023 bütçesindeki rakamlara göre MTV'ye yüzde 60 zam yolda.

Merkez Bankası faiz kararını verdi! 

Merkez Bankası (TCMB) Ekim ayı PPK toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini 150 baz puan indirdi. Böylece faiz yüzde 10.5'e indi... Merkez'in son üç aydaki faiz indirimi 3,5 puanı buldu.

Benzin ve motorine indirim geliyor! 

Benzin ve motorine büyük indirim geliyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre, benzin ve motorin fiyatlarına 21 Ekim 20122 Cuma günü (bu gece yarısı) itibariyle 1 TL indirim gelmesi bekleniyor.

Toplam 1049 haber.