SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

BDDK duyurdu, kredi kartları için yeni karar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK'nin depremler nedeniyle attığı adımları paylaştı. Alınan kararlar doğrultusunda kredi kartları için taksitlendirme süreleri, limitler, temassız işlemlere düzenleme getirildi. Ortak ATM'lerden yapılacak işlemlerden ise ücret tahsil edilmeyeceği bildirildi.

Deprem bölgesinde hayvancılığa destek hazırlığı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Depremde hayvanları telef olan çiftçilerimizin kayıplarını inekse inek, koyunsa koyun, tavuksa tavuk, arıysa arı olarak tekrar bedelsiz yerine koyacağız." açıklamasının ardından afet bölgesindeki hayvan yetiştiricileri "telafi desteği" kapsamında atılacak adımları bekliyor. 

Sigorta sektörü deprem bölgesinde hasar ödemelerine başladı 

TSB Başkanı Atilla Benli, sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, sektörün hasar ödemelerine başladığını kaydetti. 

SGK mücbir sebep hali kapsamında Elazığ’da uygulanacak süreci açıkladı 

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, Mücbir Sebep Hali kapsamına alınan Elazığ’daki prim borçlarının ödenme süreleri ile ilgili açıklama yaptı. 

Tüketiciler Birliği deprem sonrası uyardı! 

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden etkilenen 11 il dışında da araç ve ev için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri tarafından "deprem riski" bahanesiyle geri çevrildiğini söyledi.

Bakan Kurum: Ay sonunda tüm illerde inşaata başlayacağız 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından cumhuriyet tarihinin en büyük afet dönüşüm projesini başlatacaklarını ifade etti. "Ay sonuna kadar tüm illerimizde inşaat faaliyetlerini başlatacağız" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira desteği açıklaması 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ev sahibi olanlara 5 bin lira, kiracı olanlara 2 bin lira kira yardımı yapacağız” dedi. 

Memur maaşları 11 Şubat'ta ödenecek! 

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından tüm Türkiye genlinde 15 Şubat'ta ödenmesi gereken maaşların 11 Şubat'ta ödenmesine karar verildi. Emekli maaşlarının ödemesi de öne çekildi.

2 bin 323 memur alımı yapılacak takvim belli

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Şubat ayı sonunda 2 bin 323 engelli bireyin kamuya memur olarak yerleştirilmesini gerçekleştireceğiz. Böylelikle kamuda çalışan engelli memur sayımızı 67 bin 985’e çıkarmış olacağız” dedi.

Elazığ’da kaç ton şeker üretimi yapıldı 

Elazığ Şeker Fabrikası’nda 2022- 2023 pancar alım kampanyasında 26 bin 600 ton şeker üretimi yapıldı. 

EYT’liler ne kadar emekli maaşı alacak?

EYT düzenlemesini içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilirken, söz konusu düzenlemenin önümüzdeki günlerde yasalaşması bekleniyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından EYT ilk maaş ödeme tarihleri, hak sahipleri tarafından mercek altına alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT ilk maaşların ödeneceği tarihe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte 2023 EYT ile ilk maaşların ödeneceği tarih... 

Araç sahiplerine bir iyi bir kötü haber 

Bu gece yarısından itibaren motorine 65 kuruş indirim, LPG oto gaza ise 1 lira 7 kuruş zam geliyor. Fiyat değişikliğinin ardından motorinin litresi bazı şehirlerde 21 lira seviyelerine gerilerken, oto gazın litresi ise 12 lira sınırına çıkıyor. 

Başkan Alan: Elazığ’ı bir adım daha ileri taşımak adına her alanda iş birliği içerisinde olacağız 

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk ve beraberindeki heyet; Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan'ı ziyaret ettiler. 

700 bin kamu işçisi için zam toplantısı başladı 

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri için süreç devam ediyor. Türk-İş, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne ilişkin taleplerini neticelendirmek için toplandı. Talepler gelecek hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunulacak. 

Türk İş'ten asgari ücret açıklaması 

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Zam talebimiz yok. Ondan sonraki ortama bakarız. Asgari Ücret Komisyonu'nda toplantıya katılmadık. TÜRK-İŞ bir rakam söyledik onun arkasında durduk" dedi.

Bulut: Fırat Kalkınma Ajansı yatırımcıları desteklemeye devam edecek 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Fırat Kalkınma Ajansı destekleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Motorine indirim geliyor 

Son indirim hem benzine hem de motorine gelmişti. Bunun ardından motorine yeni bir indirim daha geliyor. Yeni fiyat perşembe günü itibari ile geçerli olacak.

TYP kapsamında alınacak 415 kişinin isim listesi belli oldu 

Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında Milli Eğitim bakanlığına bağlı Elazığ ve ilçelerindeki okul ve kurumlarda çalıştırılacak personel alım kurası geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Kura sonucu isim listesi belli oldu. 

Bakan Dönmez duyurdu! Elektrikte indirim sinyali

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şubat ayı itibarıyla toptan elektrik fiyatlarında yüzde 15-16 seviyesinde bir gerilemenin olabileceğini belirtti.

Toplam 1039 haber.