Bankur: Seyyanen zam istiyoruz 

Türk Büro Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur yaptığı açıklamada memur ve emeklilere yapılan %5 ilave artışın beklentilerini karşılamadığını belirtti. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Türk Büro-Sen geçtiğimiz gün, memur ve emeklilere verilen %25’lik zammın yetersiz olduğunu söyleyerek Twitter’da etkinlik başlatmıştı. Akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında yaptığı açıklamada maaş artış oranının %30’a çıkarıldığını duyurdu. Türk Büro Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur yaptığı açıklamada %5 ilave artışın beklentilerini karşılamadığını belirtti. 

Bankur: Seyyanen zam istiyoruz 

BANKUR: KAMU ÇALIŞANLARININ BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMAMIŞTIR 

Maaş artış oranının %30’a çıkarılmasının kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamadığını vurgulayan Başkan Bankur: “Türk Büro-Sen olarak, dün açıklandığı an itibariyle %25’lik zammın yetersiz olduğunu ve beklentileri karşılamadığını kamuoyu ile paylaşmıştık. Nitekim akşam bu amaçla gerçekleştirdiğimiz Twitter etkinliğine kamu çalışanlarının vermiş olduğu desteğin sesi bugün yapılan açıklamayla yankı bulmuştur. Bunun üzerine Sendikamızın Bağlı Olduğu Konfederasyon Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu acil toplanarak talep ve beklentiyi Cumhurbaşkanımıza iletme kararı almıştır. Bu sabah Cumhurbaşkanlığı makamı ile yapmış oldukları görüşme ile kamu çalışanlarının beklentisini Cumhurbaşkanlığı makamına iletmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanının bugün Grup toplantısında yaptığı açıklamada, maaş artış oranının %30’a çıkarılmasıyla önemli bir adım atılmış ancak, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamamıştır” ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN