SON DAKİKA

Eğitim

Eğitim Haberleri

Şehit Mehmet Öter MTAL öğrencileri ödüllendirildi 

Diyarbakır uluslararası aşçılık ve pastacılık yarışmasına katılan Şehit Mehmet Öter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 3 altın 1 bronz madalya ile ödüllendirildi. 

Başkan Yavaş ‘Elazığ’a Okul İnşa Ediyoruz’ 

Elazığ’a okul yapma kararı Ankara Büyükşehir Belediye meclisinden geçti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Mansur Yavaş haberi “Elazığ’a okul inşa ediyoruz” diyerek duyurdu. 

EBEGEM Kurslarına Yoğun İlgi

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) tarafından ücretsiz olarak açılan kurslar, uzman hocalar eşliğinde eğitimlerini sürdürüyor. EBEGEM bünyesinde düzenlenen kurslara katılan kursiyerler, donanımlarını artırarak istihdam edilebilirliklerine katkı sağlayıp geleceklerine yatırım yapıyor ve meslek sahibi oluyorlar. Düzenlenen kurslar sonunda kursiyerlere, Milli Eğitim İl Müdürlüğü onaylı sertifika veriliyor.

Elazığ’da üniversite öğrencilerinden yurtlara tam not 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, boş vakitleri, yurtların bünyesinde açılan ofislerde geçiriyor. Yurtların sunduğu hizmetlerden memnun olan öğrenciler, yemeklere de tam not verdi. 

Meslek liseleri cankurtaran simidi oldu

2020 yılının başlarında ortaya çıkan Covid-19 salgını ve sonrasında yaşanan süreç mesleki eğitimin önemini bir kez daha ortaya koydu.

Öğrencilerimizin Her Zaman Yanındayız

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik ve Spor Bakanlığı Elazığ yurtlarında kalan öğrenciler gerek beslenme anlamında gerekse yurtlarda yapılan etkinlikler anlamında memnuniyetlerini dile getirdiler.

Koç İlkokulu’ndan anlamlı etkinlik

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 83. Yıl dönümü Koç İlk Okulu’nda yapılan etkinliklerle anıldı.

FÜ 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

Fırat Üniversitesi 2021-2022 Akademik yılıaçılış töreni, yoğun bir katılımla yapıldı.

Avukatlara meslek içi eğitim semineri verildi 

Elazığ Barosu tarafından avukatlara meslek içi eğitim semineri verildi. Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezi’nde Elazığ Barosu tarafından avukatlara meslek içi eğitim semineri verildi. Seminere konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Başdanışmanı Av. Prof. Dr. Necdet Basa katıldı. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den flaş ara tatil açıklaması! 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kasım ayı ara tatili için yaptığı açıklamasında öğretmenlerin okula gelip gelmeyeceğiyle ilgili resmi duyuruyu yaptı.

Yeliz Öğretmen Okulları Renklendirmeye Devam Ediyor

Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Yeliz Tuğal her hafta bir okulu ziyaret ederek okul duvarlarını çocuklar için eğitim içerikli resimlerle süslemeye devam ediyor.

Elazığ'da öğrenciler ‘Komşuluk Mazi Olmasın’ diye yazacak

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Helal Finans Araştırmaları Derneği (HEFİAD) iş birliği ile şiir ve kompozisyon yarışması düzenlenecek.

Bu proje 10 bin dolar hibe aldı 

Elazığ Şehit Nadir İpek Ortaokulu Müdürü Reşat Cengiz’in yazdığı "Bugünün Bilimi Yarının Teknolojisi " adlı proje Avustralya Büyükelçiliği 10 Bin Dolar hibe almaya hak kazandı. 

Fırat Üniversitesi'nden, Elazığ’ın Tanıtımına Büyük Destek 

Fırat Üniversitesi tarafından öğrencilere Elazığ’ın kültürel ve turistik değerlerini tanıtmak amacıyla gezi etkinlikleri gerçekleştirilmeye başlandı. Gezi etkinliklerinin ilkinde öğrenciler Keban Baraj Gölü’nü feribotla gezdi. 

EBEGEM Yeni Dönem Kursları İçin Kayıtlar Başladı

Elazığ Belediyesi, Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) bünyesinde açtığı farklı kurslarla vatandaşların gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor.

KPSS sonuçları açıklandı!

2021 Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün Ağustos ayında gerçekleştirilen sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

FÜ Türkiye’deki 207 Yükseköğretim Kurumu Arasında 21. Oldu

Akademik başarıları ve Türkiye ile Dünya sıralamasındaki yeriyle adından sıkça söz ettiren Fırat Üniversitesi, yılda iki kez yayınlanan “Ranking Web of Universities” sıralamasının Temmuz ayında yayınlanan son listesinde 207 Türk Yükseköğretim kurumu arasında 21. sırada 31 bin Yükseköğretim kurumunun bulunduğu dünya üniversiteleri sıralamasında ise bin 320. sırada yer aldı.

20 bin öğretmen ataması yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde 2021 yılı Öğretmen Atama Töreni düzenlendi.

Toplam 290 haber.