7. İl Eğitim Şurası düzenlendi 

Fırat Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve STK'ların iş birliği ile ÖĞ-DER Elazığ Şubesi tarafından 7. İl Eğitim Şurası düzenlendi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

ÖĞ-DER Elazığ Şubesi tarafından 7. İl Eğitim Şurası düzenlendi. Fırat Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve STK’ların iş birliği ile hazırlanan eğitim şurası Elazığ Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan eğitim şurasına; Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, esnaf oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve eğitimciler katıldı. 

KARAÇORLU: “BURADAKİ AMACIMIZ EĞİTİM SİSTEMİMİZİN MİLLİLEŞMESİDİR” 

Programın açılış konuşmasını yapan Şuurlu Öğretmenler Elazığ Şube Başkanı Habip Karaçorlu, eğitimi her daim gündemde tutacaklarını belirterek “Buradaki amacımız eğitim sistemimizin millileşmesidir. Bir diğer amacımız ise ders kitaplarının ve müfredatının milli ve manevi eğitimi esas alan bir yapıya kavuşturulmasına katkı sağlamaktır. Genel merkezimiz bununla ilgili birçok çalışma yapıyor. İkincisi yereldeki eğitim sorunlarının tartışılmasının sağlamak, eğitim ve öğretimdeki aksaklıklara yönelik tedbir alınması için karar alıcı ve uygulayıcıları bilgilendirmektir” dedi. 

7. İl Eğitim Şurası düzenlendi 

BİLGİNOĞLU: “ÇALIŞTAYIMIZIN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, eğitim şuralarının ve çalıştaylarının önemine değinerek, “İnşallah bundan sonraki gelecek nesillerimizin çok daha İslami değerlerle, inançlarıyla, kültürümüzle, manevi miraslarımızla yoğrulmuş bir neslin geleceğini temin edebilmek için şimdiden böylesine bugünde olan çalıştayımızın hayırlı olması temennisiyle emeği geçen hocalarımıza teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı arz ediyorum” diye kaydetti. 

7. İl Eğitim Şurası düzenlendi 

BAHŞİ: “SORUNLAR NİYE ÇÖZÜLMÜYOR? ONA BİRAZ DAHA YOĞUNLAŞMAK LAZIM” 

Eğitim Bir Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, eğitimcilerin sorunlarına değinerek müfredatın değişmesi gerektiğini söyleyerek, “Sorunlar niye çözülmüyor? Ona biraz daha yoğunlaşmak lazım. Yıllardır bunları dosya olarak sunuyoruz, çalıştaylar yapılıyor ama maalesef geriye doğru baktığımız zaman son 20 yılda 2 yılda bir bakan değişiyor yani 10 bakan değişmiş dolayısıyla bir istikrarın olmadığı bir yerde değişimin olması mümkün değil birinci aksi problem bu görünüyor” ifadelerini kullandı. Eğitim şurası Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Tuncer’in öğretmenlik mesleğini anlatarak sunumlar yapmasıyla devam etti.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN