SON DAKİKA

Eğitim

Eğitim Haberleri

Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi proje eğitiminin tanıtımı gerçekleşti 

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odasının düzenlediği ve Fırat Kalkınma Ajansının desteklediği “Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi” eğitiminin tanıtımı yapıldı. 

Ahmet Yesevi SBL Kütüphanesi açıldı 

Elazığ Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğretmen Behice Sarıkamış’ın katkıları ile yapılan ve adı verilen kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. 

Sahada Kitap Var Projesi ödül töreni gerçekleştirildi 

Amatör Spor Kulüpleri sporcularına yönelik düzenlenen “Sahada Kitap Var” projesinin ödül töreni gerçekleştirildi. 

Elazığ, Üniversite öğrencilerine sahip çıkıyor!

Kanal Fırat Televizyonu tarafından başlatılan 'Elazığ, Üniversite Öğrencilerine Sahip Çıkıyor' kampanyasına destekler çığ gibi büyüyor.

Kitap kurdu yarışmasında öğrenciler ter döktü 

TÜGVA tarafından düzenlenen “Kitap Kurdu” yarışmasında öğrenciler, okudukları kitaptan sınav oldular. Sınav sonucunda dereceye girenlere ödülleri verilecek. 

Genç hatipler minberde

İmam Hatip Lisesi öğrencileri en iyi hutbe için yarıştılar. Hacı Hulusi Yahyagil Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörlüğünde liseler arası hutbe yarışması düzenlendi. 

Cemil Meriç Fen Lisesi Kütüphanesi açıldı 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” Projesi kapsamında Cemil Meriç Fen Lisesine yaptırılan kütüphanenin ve matematik atölyesinin açılış gerçekleştirildi. 

Rektör Göktaş: Araştırma üniversitesi olmanın bir çok avantajını göreceğiz

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi kapsamına alınması konusunda açıklamalarda bulundu. 

ÖSYM, 2022 sınav takvimini açıkladı

2022 yılında ÖSYM tarafından uygulanacak olan sınavlara ilişkin ‘2022 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi’, ÖSYM'nin sitesinde erişime açıldı. Yeni yıla sayılı günler kala milyonlarca öğrenci tarafından beklenen sınav takvimi bugün belli oldu.

Okullarda öğrencilere ve öğretmenlere maske zorunluluğu kalkıyor! 

Milli Eğitim Bakanlığı meslek liselerinde geliştirilen Kovid-19 hızlı antijen kit ile maske uygulaması kalkacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi yerli ve milli koronavirüs testiyle ilgili müjdeyi verdi.

Muhabbetimiz bol olsun projesi devam ediyor

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ve ilimizdeki pansiyonlu öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Muhabbetimiz Bol Olsun Projesi kapsamında; Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, beraberindeki eğitim yöneticileri ile birlikte Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan öğrencilerle bir araya geldi.

Şehidimiz adına okulda şehitlik köşesi oluşturuldu 

Ağınlı Şehidimiz Hasan Halit Küçük’ün adının verildiği okulda, şehidimizin öğrenciler tarafından tanınması için şehitlik köşesi oluşturuldu. 

Elazığ Valiliği, yapımı devam eden okulları açıkladı! 

Elazığ Valiliği yapımı devam eden  4 okul ve 1 çok amaçlı salonun yeni eğitim öğretim yılında tamamlanacağını açıkladı. 

Şehit Mehmet Öter MTAL öğrencileri ödüllendirildi 

Diyarbakır uluslararası aşçılık ve pastacılık yarışmasına katılan Şehit Mehmet Öter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 3 altın 1 bronz madalya ile ödüllendirildi. 

Başkan Yavaş ‘Elazığ’a Okul İnşa Ediyoruz’ 

Elazığ’a okul yapma kararı Ankara Büyükşehir Belediye meclisinden geçti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Mansur Yavaş haberi “Elazığ’a okul inşa ediyoruz” diyerek duyurdu. 

EBEGEM Kurslarına Yoğun İlgi

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) tarafından ücretsiz olarak açılan kurslar, uzman hocalar eşliğinde eğitimlerini sürdürüyor. EBEGEM bünyesinde düzenlenen kurslara katılan kursiyerler, donanımlarını artırarak istihdam edilebilirliklerine katkı sağlayıp geleceklerine yatırım yapıyor ve meslek sahibi oluyorlar. Düzenlenen kurslar sonunda kursiyerlere, Milli Eğitim İl Müdürlüğü onaylı sertifika veriliyor.

Elazığ’da üniversite öğrencilerinden yurtlara tam not 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, boş vakitleri, yurtların bünyesinde açılan ofislerde geçiriyor. Yurtların sunduğu hizmetlerden memnun olan öğrenciler, yemeklere de tam not verdi. 

Meslek liseleri cankurtaran simidi oldu

2020 yılının başlarında ortaya çıkan Covid-19 salgını ve sonrasında yaşanan süreç mesleki eğitimin önemini bir kez daha ortaya koydu.

Toplam 285 haber.