SON DAKİKA

Eğitim

Eğitim Haberleri

Başkan Özgül ‘Eğitim Bizim Geleceğimiz’

İyi Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Burak Özgül, okulların açılması birlikte öğrencilerin okullarına dönmesi mutluluk verici olduğunu ifade ederek öğrencilerin pandemi sürecinde yaşadığı eğitim eksiklerinin mutlaka giderilmesi gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Velilere seslendi!

Milli Eğitim Bakanı Özer okulların açılması için aldıkları önlemleri açıkladı ve velilere seslendi. Okulların açılmasına az bir süre kala koronavirüs takibi için yapılan takip sistemini açıkladı.

Prof. Demirci’ye Önemli Görev

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’na Prof. Dr. Cihad Demirli atandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erdoğan'ın onayına sunuldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin üniversite sınavlarında baraj puanlarının düşürülmesini istemesinin ardından, Yüksek Öğretim Kurulu, (YÖK) konuyla ilgili olarak çalışma başlattı. Yürütülen çalışmanın Erdoğan'ın onayına sunulduğu öğrenildi.

7' Den 70'e Bilişim Teknolojileri Eğitim Kursu Başlıyor

7'den 70'e Bilişim Teknolojileri Eğitim Kursu, EBEGEM bünyesinde 16 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM), bünyesinde açtığı farklı kurslarla vatandaşların gelişimlerine ve geleceklerine katkı sağlamaya devam ediyor.

Bilim ve Sanat Merkezi Çalışmalarını Sürdürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan fikri mülkiyet çalışmaları kapsamında patent, faydalı model, tasarım ve marka çalışmaları sürecinde Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi 2020/21 eğitim öğretim yılında 30 faydalı model ve tasarım tescili için Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığına başvuruda bulundu.

Liselere Yerleştirmede Adres Düzenbazlığı

Elazığ'da bazı uyanıklar mahallelerindeki okulları beğenmeyerek, çocuğunu istedikleri okula kayıt ettirmek için düzenbazlık örneği sergileyerek adres değişikliği yapıyor. Bu durum, diğer öğrencilerin hakkının yenmesine neden oluyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ise bu durum karşısında çaresizliğini itiraf ediyor.

2021 YKS sonuçları açıklandı!

Milyonlarca öğrenci ve velinin beklediği açıklama geldi. ÖSYM, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıkladı...

LGS birinci yerleştirme sonuçları açıklandı

LGS kapsamındaki birinci yerleştirmenin sonuçları "meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı. LGS kapsamındaki birinci yerleştirmenin sonuçlarına göre öğrencilerin yüzde 93'ü tercih ettiği okullardan birine yerleşti.

LGS’ye Girecek Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Hizmeti

Elazığ Belediyesi, 6 Haziran Pazar günü yapılacak Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) katılacak öğrenciler, öğrenci velileri ve sınav görevlileri için ücretsiz toplu taşıma hizmeti sunacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan 3 kritik mesaj!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 1 Haziran öncesi okullarla ilgili 3 kritik mesaj verdi. 1 Haziran'dan sonra yüz yüze eğitim tekrar başlayacak mı? Karneler ne zaman verilecek? Telafi eğitimi olacak mı? İşte Ziya Selçuk'un cevapları.

Elazığ’da İlk Hafızlık Ortaokulu Hizmete Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi kapsamında Elazığ Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu bu yıl ilk öğrencilerini kabul edecek.

Orman Bölge Müdürlüğü Elazığ’da Geçici İşçi Alacak

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü geçici 18 işçi alımı yapacak. Başvurular 14 - 18 Haziran tarihleri arasında İŞKUR üzerinden yapılacak.

Özel Okullar Platformu’ndan Gürktürk’e Ziyaret

Özel Okullar Platformu Başkanı Oya Düşmez, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’ü ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürü Gürtük, özel okulların rakip değil birlikte yol yürüyen ortak olarak gördüklerini söyledi. GÜNDEM 21 Mayıs 2021 Cuma 19:01 Sıtkı Taşel Özel Okullar Platformu Başkanı Oya Düşmez, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtük’ü makamında ziyaret etti.

Ülkü Ocakları Ödüllü Deneme Sınavı Düzenliyor

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından kurulan, Bilgi Ocakta Digital Eğitim Platformunda 23 Mayıs Pazar günü saat 14.00'de ödüllü çevrimiçi LGS deneme sınavı yapılacak.

Çocuklar İçin ‘Anadolu Masal Evi’ Protokolü İmzalandı

Elazığ Belediyesi ile Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Anadolu Masalları Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.

Ortaokullara yüz yüze sınav muafiyeti geldi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kritik son dakika kararını resmen açıkladı. İlkokul 4'üncü sınıf ile ortaokul öğrencileri için 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem derslerinin sınavla değerlendirilmesi durumu öğrencilerin tercihine bırakıldı. İsteyen öğrenciler sınava girecek. Bunun için ne yapılmalı?

Toplam 290 haber.