SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ’da Temmuz ayında kaç konut satışı yapıldı? 

Konut satışları yedi ayın ardından ilk kez düşüşe geçti. Elazığ’da Haziran ayında bin 157 konut satılırken, bu rakam temmuz ayında 227 azalarak, 930 oldu. 

Motorine zam geldi! 

Araç sahiplerine kötü haber... Motorine yeni bir zam daha geldi. Zam pompa fiyatlarına yansırken benzin fiyatlarında artış olup olmadığı merak ediliyor. İşte 11 Ağustos 2023 akaryakıt fiyatları...

Motorine zam geliyor! 

Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. 10 Ağustos 2023 benzin, motorin (mazot) fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? 

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden beklenen haber geldi 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin belediği haber geldi. Maaş promosyon ihalesi Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, tüm eğitim sendikaları ve paydaşların katılımıyla gerçekleştirildi. 

Sıfır araç satışında yeni dönem! 

İlaçlarda uygulanan barkoda benzer yeni bir sistemle sıfır araçlarda üretimden müşteriye kadar tüm aşamalar kontrol altında tutularak stokculuğun önü kesilecek. İkinci elde ise ilan sitelerine sorumluluk verilecek. Peki bu sistem uygulanırsa fiyatlar daha da düşer mi? İşte detaylar... 

Temmuz ayı enflasyonu açıklandı 

TÜİK verilerine göre temmuz ayı enflasyonu yüzde 9.49 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 38.21'den yüzde 47.83'e yükseldi. Böylelikle baz etkisiyle 8 aydır düşüş eğiliminde olan enflasyon, yeniden yükselişe geçti.

Motorinin ardından LPG'ye de zam geliyor

2 Ağustos Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere LPG'ye 2 lira zam geliyor. Böylelikle LPG'nin litre fiyatı 16,23 liraya yükselecek.

Son ödeme süresi uzatıldı

Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos saat 23.59'a kadar uzatıldı.

Doğal gaza zam var mı?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), ağustos itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.

Dizel araç sahiplerine kötü haber! 

Akaryakıt fiyatları döviz kuru ve petrol varil fiyatlarındaki değişkenlik nedeniyle artmaya devam ediyor. Motorine 1 Ağustos Salı gününden geçerli olmak üzere 1,07 TL zam bekleniyor. 

Motorine kallavi bir zam daha geliyor! 

Araç sahiplerine bir kötü haber daha! Seçimin ardından üst üste zamların yapıldığı akaryakıt ürünlerinde en fazla artış motorinde meydana gelmişti. Motorine bu gece yarısından itibaren 1 lira 45 kuruş daha zam geliyor. İşte 27 Temmuz 2023 güncel ve zamlı akaryakıt fiyatları...

Bir zam da otogaza geldi!

KDV artışı sonrası petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte akaryakıta yeni bir zam daha geldi. Benzin ve motorindeki fiyat artışlarının ardından bu gece itibarıyla oto gaza 24 kuruş zam geldi.

Benzine kallavi zam!

Araç sahiplerine kötü haber... Benzin ve motorin fiyatlarına artık yetişilemiyor. ÖTV artışı sonrası yükseliş devam ediyor ve benzine yeni zam geliyor. Depoları doldurmak için acele edin. İstanbul ve Ankara'da güncel fiyatlar...

KDV zammı sonrası motorine yeni zam! 

Akaryakıt fiyatlarında son durum ne? Araç sahiplerine bir kötü haber daha geldi. Motorine yeni zam geliyor hem de 1 liradan fazla... Benzin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Zamlı motorin fiyatı çarşamba gününden itibaren geçerli olacak.

Benzin, motorin ve LPG'ye zam geldi! 

Seçim sonrası dolar kurundaki artışla birlikte zam üstüne zam gelen benzin, motorin ve LPG'ye bu gece yarısı ise KDV zammı geldi. Gece yarısı benzin 40 kuruş, motorin 38 kuruş, LPG ise 15 kuruş fiyat artışı oldu. Önümüzdeki günlerde benzin, motorin ve LPG'ye ÖTV zammı da eklenecek.

Telefonların harçlarına dev zam! 

Yurt dışından getirilen telefonların yurt içinde kullanılabilmesi için ödenmesi gereken IMEI kayıt harcı Ocak ayında 2 bin 732 TL’den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Resmi Gazete'de yayınlanan yeni karara göre yurtdıyından getirilen telefonların kayıt harcı 20 bin liraya yükseltildi.

KDV'ye zam geldi! 

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Katma Değer Vergisi oranlarında artışa gidildi. Katma değer vergisi (KDV) bebek bezi, yeme içme gibi ürünlerde yüzde 8'den yüzde 10'a, beyaz eşya, sigara ve alkol gibi ürünlerde yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarıldı.

Tüm otomobillerde MTV iki katına çıkarıldı 

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlardan iki katı olarak alınacak. 

TOGG'a ilk zam geldi! 

TÜRKİYE'nin yerli elektrikli otomobili TOGG'un fiyatlarına zam geldi. Yeni zamlı fiyatlara göre en ucuz TOGG aracın fiyatı 953 bin TL'den 1 milyon 207 bin TL'ye yükseldi. İşte TOGG'ların yeni fiyatları...

Toplam 1037 haber.